Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

27. july 2024

Share:

Ljubljana, Slovenija – Istenič, priznano ime v svetu penečih vin, z navdušenjem sporočamo svoje nedavne zmage na Sommelier Wine Awards 2024. SWA je edino ocenjevanje vin, ki je namenjeno izključno Horeci. Vina ocenjuje najvišja komisija vodilnih sommelierjev in kupcev pijač, nagrajuje najboljša vina, ki so na voljo restavracijam, barom in hotelom v Združenem kraljestvu in drugod. Na tem prestižnem tekmovanju smo Isteničevi prejeli dve zlati in srebrno medaljo, kar potrjuje našo zavezanost k odličnosti v vinarstvu. Ta izjemen dosežek ne poudarja le naše predanosti kakovosti, temveč nas tudi utrjuje u med elito svetovnih peničarjev.

Zlata medalja za Prestige

Istenič Prestige, ki pooseblja umetnost penečega vina, je bil nagrajen z zlato medaljo. Ta nagrada je priznanje izjemne kakovosti in obrtništva, vloženega v vsako steklenico. Prestige navdušuje z elegantno cvetico svežega sadja in cvetličnih not, dopolnjeno z rafiniranimi mehurčki in kompleksnim okusnim profilom.

»Sveže rumeno cvetje, svetle nektarine in bela breskev, kredasta mineralnost in rahlo popečeni piškoti z rahlim pridihom začimb za peko, ki vodijo do svetlega, sočnega dolgega pookusa. Odlično s hrano ali kot aperitiv.«

- Emma Denney, Claridge's.

Do popolnosti zorjen, ponuja harmonično ravnovesje sveže kisline in bogatega, dolgotrajnega zaključka, zaradi česar je priljubljen tako med sodniki kot ljubitelji vina.

Dvojna priznanja za Cuvee Naturo

V izjemnem dosežku je Istenič Cuvee Natura ne le osvojila zlato medaljo, temveč je bila tudi razglašena za "Izbor kritikov". To dvojno priznanje poudarja edinstveno privlačnost in vrhunsko kakovost Cuvee Nature.

»Zreli sadni okusi rdečega jabolka, slive mirabele, posušene limonine lupine in marelice, z nekaj mlečnimi, maslenimi kot tudi avtolitičnimi notami, kot sta kostanjeva lupina in posušene šitake. Bogata koncentracija in čudovita vsebnost kislin, ki daje pijači prijetno svežino.« 

 - Miguel Crunia, Fìon.

 »Mehko in sočno, z notami zrele limone, koščičastega sadja, papaje in manga. Živahno, svetlo vino.«

 - Emma Denney, Claridge's.

Slavljen zaradi harmoničnega ravnovesja, živahne kisline in ekološkega izvora, Cuvee Natura je dokaz naše predanosti trajnostnim praksam vinarstva. Njegova nežna šumečnost v kombinaciji z notami citrusov, rdečega jabolka in kančkom mineralnosti ustvari osvežujočo in prefinjeno peneče vino, ki globoko odmeva med poznavalci in kritiki.

Praznujte zlato z Isteničem

Te nagrade predstavljajo pomemben mejnik za Istenič, ki odraža našo neomajno zavezanost k proizvodnji svetovno priznanih penečih vin. Vabimo vas, da se nam pridružite pri praznovanju tega uspeha. Ne glede na to, ali nazdravljate posebni priložnosti ali preprosto uživate v trenutku razkošja, so nagrajena peneča vina Istenič popolna izbira. Naša vina niso le pijače, temveč izkušnja, praznovanje najlepših življenjskih trenutkov, ujetih v vsaki steklenici.
Winemaker of the month
Penina Prestige Extra Brut
Istenič
Slovenia
·
Bizeljsko - sremič
·
White wine
·
Extra brut
·
2018
·

€19.20 €24.00 (20% saved)
Produced only in special years, this sophisticated wine is made from 60% Chardonnay for delicacy and 40% Pinot Noir for its firm body and structure. Long lees ageing gives real complexity and depth, with notes of biscuit and fresh bread adding layers to the honey, lemon and apple flavours, and good length.
Alcohol level
13 %
Colour
white wine
Country
Manufacturer
Region
Bizeljsko - Sremič
Structure
sparkling wine
Sugar level
extra brut
Variety
sparkling wines
Vintage
2018
Volume
0,75
Contains
sulfites
Winemaker of the month
Penina Cuvee natura
Istenič
Slovenia
·
Bizeljsko - sremič
·
White wine
·
Dry wine
·

€19.20 €24.00 (20% saved)
Extremely dry sparkling wine without added sulfit. It is characterized by the aroma of apples and pears and full flavor. We recommend it to seafood.
Alcohol level
12 %
Colour
white wine
Country
Manufacturer
Region
Bizeljsko - Sremič
Structure
sparkling wine
Sugar level
dry wine
Variety
Chardonnay
Volume
0,75
Share: