Winemakers of the Month for October are Guerila & Verus. Enjoy their wines at a great discount!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

13. october 2025

Share:
Sestavine:
  • 80 dag buče – hokaido ali muškatne
  • 1 čebula 
  • žlica masla 
  • 2 stroka česna 
  • liter zelenjavne jušne osnove 
  • 1,5 dl sladke smetane 
  • naribana lupina in sok pomaranče 
  • žlička timijanovih lističev 
  • sol in poper 
  • 4 timijanove vejice za okras

Priprava: 
Bučo olupimo in bučno meso narežemo na kocke. Čebulo in česen olupimo in nasekljamo. V kozici močno segrejemo maslo, zarumenimo čebulo in drobno narezan česen, dodamo bučne kocke, hitro prepražimo in dolijemo zelenjavno osnovo. Zavremo in počasi kuhamo deset minut.

V juho dodamo sladko smetano, pomarančno lupino in sok. Vse sestavino zmešamo s paličnim mešalnikom v kremno juho. Začinimo jo s timijanom, soljo in poprom. Nalijemo v vroče krožnike, okrasimo s timijanovo vejico in takoj ponudimo.

Vinska spremljava:
Vino naj bo zaradi bogatega okusa in arome juhe tudi bolj aromatično - predlagamo sveže, suho in mineralno vino Laški rizling, vinarja Frešerja.
Poleg svežih citrusnih not, lahko v njem prepoznamo tudi zrelost eksotičnih sadežev. Vino ima lepo izražen karakter, kjer se ponovijo zaznave iz cvetice.
Share: