Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

28. march 2024

Share:

Z nami bodo svetovna kuharska imena in izjemni posamezniki, med drugim Alberto Landgraf, Rodolfo Guzman in Dan Saladino, izjemne vinarke, med njimi Mateja Gravner, Chiara De Iulis Pepe in Laura Di Collobiano, prepoznavni ženski obrazi restavracij združenja JRE Slovenija in priznane gostinske družine ter chefi slovenskih restavracij, ki so letos na novo prejele Michelinove zvezdice in še mnogi drugi.

Kaj in kdaj bo dogajalo?

Osnovno geslo letošnjega Evropskega simpozija hrane sporoča, da je čas, da damo več na mizo in se pogovorimo o tem, kako se prilagoditi nameri za boljšo prihodnost hrane. Da izkoristimo neskončne priložnosti za več zdrave, bolj lokalne in bolj hranljive hrane, za več sebe in več svojih misli. Čas je, da o hrani razmišljamo in ustvarimo boljšo in bolj trajnostno prihodnost. Zato vas vabimo, da se nam pridružite v ponedeljek, 7. novembra na Ljubljanskem gradu, ker bomo na celodnevnem simpoziju prisluhnili navdihujočim zgodbam vrhunskih kuharskih mojstrov svetovnega kova, znanstvenikom, strokovnjakom z različnih področij, piscem in novinarjem ter drugim vplivnim posameznikom, ki nas bodo s svojimi izkušnjami in idejami spodbudili k naprednemu razmišljanju in delovanju v prid boljše in trajnostne prihodnosti.

V sklopu simpozija pa nikakor ne gre zamuditi okrogle mize, ki bi jo lahko v slovenskem jeziku naslovili 'Padec železne zavese pri vinih', v angleškem jeziku pa nosi izvrsten, večplastni in simbolični naslov 'Death to glouglou', ki bo potekala z izjemnimi vinarkami, ki navdušujejo s svojimi zgodbami na področju naravnih vin. Skozi impresivne osebne zgodbe bodo Mateja Gravner, Chiara De Iulis Pepe, Laura Di Collobiano odstrle svoj pogled na klasična in naravna vina, se dotaknile vinskih tradicij in zapuščin ter se spraševale, koliko resnic o vinih obstaja. Okroglo mizo bo moderiral izjemni Olivier Joyard. Več o ženskah v vinu si lahko prebere tukaj.

Seveda pa ste lepo vabljeni tudi na ostale spremljevalne dogodke, ki bodo navduševali z edinstvenimi kulinaričnimi kreacijami vrhunskih kuharskih mojstrov.
V soboto, 5. novembra, se nam pridružite na sprehodu po ljubljanskih ulicah, na Gourmet Ljubljana Crawl, kjer boste doživeli edinstven in kreativen ples kulinarike, kulture in arhitekture. Na nepozabnem raziskovanju boste obiskali kulinarične postojanke, ki jih bodo povezovale predstavnice nežnejšega spola, prepoznavni obrazi restavracij, združenih v JRE Slovenija. Navdušili vas bodo okusi avtorskih jedi iz lokalnih sestavin, za piko na i pa bo Hiša dobrih vin – Koželj, poskrbela za vrhunsko vinsko spremljavo izbranih slovenskih vinarjev. 

Večer pa zaključite na Ljubljana Soul Chef, kjer bomo v enem večeru doživeli nepozaben kulinarični večer, ustvarjen takrat, ko se prepustimo prepletanju družinskih duš in iskrenim zgodbam, ki se prenašajo iz generacije v generacijo. Trije vrhunski kuharski mojstri. Tri priznane gostinske družine. Obljubljamo iskriv trenutek v času, trenutek za brbončice, trenutek za vsa vaša čutila.

Nedelja, 6. november, bo v sklopu Feel Slovenia: dnevnih izletov namenjena odkrivanja skritih butičnih biserov Slovenije, kjer bodo predstavniki najvplivnejših svetovnih medijev spoznali, kako v Sloveniji načela trajnosti živimo iskreno; kako povezujemo lokalne pridelovalce in vrhunske kuharske mojstre; kako s sodelovanjem ustvarjamo boljši jutri za vse.

Evropski simpozij hrane 2022 bomo tudi letos sklenili z nepozabno doživljajsko večerjo, edinstvenim doživetjem, na katerem bodo prvič moči združili chefi slovenskih restavracij, ki so letos na novo prejele Michelinove zvezdice. Pričarali vam bodo mojstrovine, ki vas bodo popeljale v prihodnost okusov. 

Bi želeli soustvarjati boljšo in bolj trajnostno prihodnost? 


Rebula Journey
Medot
Slovenia
·
Goriška brda
·
White wine
·
Dry wine
·
2021
·

€14.30
Rebula Journey presents part of the life journey of Zvonimir Simčič, the founder of Medot. This wine found its way among the fresh, light wines he produced in the Brda wine cellar and the older and more complex ones he created at the Medot Homestead.AppearanceA complex, full rebula that combines the properties of fresh, simple fruit rebula with the fullness, richness, minerality, and salinity of macerated rebula.TasteFull, rich, fresh, with a nice acidity that emphasises minerality and salinity. The aftertaste is lasting, fruity and long.
Alcohol level
12,5 %
Colour
white wine
Country
Manufacturer
Region
Goriška brda
Structure
fresh white wine
Sugar level
dry wine
Variety
Ribolla Gialla
Vintage
2021
Volume
0,75
Contains
sulfites
Angel belo 2022
Batič
Slovenia
·
Vipavska dolina
·
White wine
·
Dry wine
·
2022
·

€40.00
Hay-coloured, appears shiny, steady. The aromas of exotic fruit, mown grass and herbs prevail. It will surprise you with its fullness and harmony inside your mouth. A long, creamy aftertaste, which rounds up the entire image of the wine nicely.
Alcohol level
13,5 %
Colour
white wine
Country
Manufacturer
Region
Vipavska dolina
Structure
full-bodied white wine
Sugar level
dry wine
Variety
White Cuvee
Vintage
2022
Volume
0,75
Contains
sulfites
Share: