BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Colnar

Družina Colnar je stara rodbina in ljubezen do prelepih dolenjskih gričev in na sploh do pokrajine in zemlje se je iz roda v rod prenašala skozi stoletja. Pred četrt stoletja se je kmetija Colnar iz živinorejsko-vinogradniške preusmerila v vinogradniško kmetijo s turizmom v zidanici na Trški gori. Pri obdelavi vinogradov uporabljajo metode biodinamike, sicer pa delujejo po integrirani pridelavi.

Izbor vin

Prikaži vse
Rose
Colnar
Slovenija
·
Dolenjska
·
Rose
·
Suho
·
2020
·

14,00 €
Colnar Rosé je sestavljen iz 50% Modre frankinje in 50% Modrega pinota. Kratka hladna maceracija mu da prelepo lososovo barvo, podaljšana fermentacija pa ohrani sadnost, visoko aromatiko in dolg pookus. V kozarcu lahko zaznate arome maline, citrusov in jasmina. Zelo dobro se poda v kombinaciji s škampi, jastogom, sušijem ali jagodam. Leta 2019 smo na mednarodnem ocenjevanju vin Decanter v Londonu za Rosé prejeli 96 točk (od 100) in se s tem uvrstili med 5 najvišje ocenjenih rose vin na svetu.
Blagovna znamka
Država
Regija
Dolenjska
Barva
rose
Volumen
0,75
Sorta
rose
Struktura
rdečkasto vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2020
Alkoholna stopnja
12,5 %
Vsebuje
sulfit
Collis
Colnar
Slovenija
·
Dolenjska
·
Belo
·
Suho
·
2019
·

16,99 €
Vino Collis je posebnost naše kleti, ki 24 mesecev zori v 2.500 litrskem akacijevem sodu. Rezultat je karakterno vino, z intenzivnim okusom in oljnato teksturo. Je bela zvrst sestavljena iz šestih različnih sort, in sicer Renskega in Laškega rizlinga, Belega in Sivega pinota, Chardonnayja in Traminca. Vsaka sorta predstavlja 1/6 zvrsti. Vino je globje zlatorumene brave. Cvetlica je intenzivna in razkriva zorjenje vina v leseni posodi. Zaznamo rumeno jabolko, ananasove krhlje, skorjo limone in klementine, rumeno vrtnico, meliso, cimet in vanilijo, ki se odeva z maslenimi notami, marcipanom in karamelo. Vino je suho, v ustih pa deluje oljnato in polnega telesa.
Blagovna znamka
Država
Regija
Dolenjska
Barva
belo
Volumen
0,75
Sorta
Beli Cuvee
Struktura
sveže belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2019
Alkoholna stopnja
12,5 %
Vsebuje
sulfit