Vino Alfonz je nastalo v spomin nonotu, njegovemu znanju, tradiciji in družini, ki je leta 1923 odkupila prva 2 ha vinograda od grofa Teuffenbach in prvič pridelala lastno vino. V vino vnašamo takratno tradicijo pridelave in stilizacijo, ki vinu dajeta sortnost, živost in živahnost, pravi dokaz in pečat terroir-ja. Grozdje je bilo pridelano po visokih okoljskih standardih, potrgano je bilo izključno ročno in predelano v vino z uporabo tehnologij z majhnim okoljskim odtisom.Vinifikacija: takoj po trgatvi tehnološko zrelega grozdja se le-tega specljali, zdrozgali ter ohladili na 8°C.ter preotičili v vinifikator, kjer je potekala hladna macerjacija 5 dni. Nato rahlo stisnili ter mošt pretočili v cisterne iz nerjavečega jekla, kjer steče kontrolirana fermentacija pri 16 °C. Po zaključeni fermentaciji je vino zorelo v cisternah še 12 mesecev.
Ročna trgatev biodinamično pridelanega prezrelega grozdja, s selekcijo grozdov v vinogradu. Pecljanje in šestmesečna maceracija grozdne drozge v glinenih amphorah. Spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami in spontan biološki razkis. Blago stiskanje in zorenje leto in pol na lastnih drožeh v glinenih amphorah. Stekleničeno je brez filtracije in z minimalnim dodatkom žvepla.
Ročna trgatev biodinamično pridelanega prezrelega grozdja, s selekcijo grozdov v vinogradu. Pecljanje in šestmesečna maceracija grozdne drozge v glinenih amphorah. Spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami in spontan biološki razkis. Blago stiskanje in zorenje leto in pol na lastnih drožeh v glinenih amphorah. Stekleničeno je brez filtracije in z minimalnim dodatkom žvepla.
Conte Camillo je pripravljen Negroni, zasnovan za ljubitelje vrhunsko izdelanih pijač po vsem svetu. Conte Camillo, italijanski plemič iz 19. stoletja, ki je emigriral v New York, je po vrnitvi v Firence ustvaril koktajl Negroni, ko je v svojem najljubšem koktajlu Americano zahteval, da se soda voda nadomesti z ginom.
Dokaj globoke granatne barve. Cvetica je intenzivna, razkošna. Po suhih sadežih, cigari, figah, dimu, marmeladi. Zelo sladko, zmernih, usklajenih kislin. Z obilo okusa, ki je v ustih manj kompleksen, kot je napovedovala cvetica, zato pa intenziven.
Barva je rubinasto rdeča z vijoličnimi odtenki, izredno globoka. Vonj je zelo intenziven in razkošen. Ob segrevanju se nam vino počasi odpira. Prepletajo se kompleksne arome po zrelih in suhih slivah, temnih gozdnih sadežih, likviriciji, gozdni podrasti, mediteranskih dišavnicah in popru. Elegantno vino polnega telesa je harmonično, polnega okusa z veliko mehkobe in prijetne svežine.Ročna trgatev biodinamično pridelanega grozdja, s selekcijo grozdov v vinogradu, za vse sorte hkrati. Dolga maceracija in spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami. Spontan biološki razkis. Vino zori leto in pol na drožeh v tradicionalnem velikem hrastovem sodu. Stekleničeno je brez filtracije in z minimalnim dodatkom žvepla.
Don Papa Baroko je narejen na otoku Negros na Filipinih. Je rezultat mešanice starega ruma, destiliranega iz sladkornega sirupa, lokalno znanega kot »črno zlato«. Rum Don Papa Baroko je več let staran v sodih iz ameriškega hrasta. Na to izberejo najbolj izrazitega, tistega, kjer so sadne in vanilijeve note najbolj izrazite in napolnijo steklenice.
Grey Goose je vodka, ki jo pridelujejo v regiji Cognac v Franciji. Ustvarjena je iz najboljše francoske pšenice (regija Picardie), z vodo, ki jo je naravno filtriral apnenec in destilirana po principu brezkompromisne francoske tradicije regije Cognac. Vsaka serija je izdelana po zahtevnih standardih Francoisa Thibaulta, njenega 'Maitre de chai', mojstra kleti. Odlikujejo jo razločna svežina, čistost in gladkost.Zanimivost: Notranjost vsake steklenice je pred polnitvijo oprana samo z Grey Goose vodko. Prav tako je vsak zamašek (iz plute), preden zapre steklenico namočen - maceriran v Grey Goose vodki.
Najprestižnejša vodka na svetu, Belvedere, je pripravljena s tradicionalnimi metodami iz 16. stoletja. Izdelana je izključno iz visokokakovostne rži, ki jo gojijo na Poljskem, in je štirikrat destilirana, preden jo združijo z najčistejšo izvirsko vodo. VONJBleda sled vanilje z nekaterimi smetanastimi lastnostmi.OKUSOkus je poln in zaokrožen s srednje težko vsebino in lahko, žametno teksturo. V njem je nekaj vanilje, ki se giblje med sladkobo in kislostjo s sledmi belega popra in začimb. Dobro se okusijo mandlji, vaniljev sladoled in nekaj rahlih značilnosti mandlja in brazilskega oreščka.ZAKLJUČEKTopel z notami rženega kruha, vanilje in praženih brazilskih oreščkov. Nežen in čist.
Penina je značilne zlato rumene barve. Številni drobni mehurčki so dolgo trajajoči in v ustih dajejo občutek svežine in svilnatosti. Bogata paleta vonja se kaže v vonju in okusu po kruhovi skorji, briošu, podkrepljena s kvasnimi notami. V pookusu pa zaznamo note po praženih lešnikih. Polnost penine se odraža z dolgim pookusom.Za polnitev tiraže so uporabili posebne steklenice. Penina je odležala na kvasovki 60 mesecev.