V viharnih časih 2. svetovne vojne je v vinski kleti Ivana Dopplerja nastajal prepovedan časopis. Vsak skrbno odtisnjen črkovni kalup je pripovedoval novice iz Evrope, namenjene njegovim sovaščanom. Po odkritju skrite tiskarne so nacisti poslali Ivana v koncentracijsko taborišče – v nemški Dachau.
Za naročilo več kot 10 kos se dobavni rok podaljša na 5-7 delovnih dni. Velja tudi v primeru osebnega prevzema. Obvestili vas bomo o točnem datumu dostave/prevzema.PRIPOROČAMO OSEBNI PREVZEM. V primeru pošiljanja vam bomo izdelke poslali ločeno/posamezno.Darilni paket vsebuje:• Malvazija Lanthieri, 0,75l, Vipava 1894• Zeliščna sol Rožmarin, 100g, Heart Made• Olje oljčno ekstra deviško z okusom Limona, 0,25l, Santomas• Darilna embalaža za pakete MINI
Gladko rezilo noža je izdelano iz nerjavečega jekla, ročaj pa je iz črne plastike. Rezilo je debelo 1,2 mm in ga je mogoče pomivati v pomivalnem stroju. Desko za salame je priporočljivo umivati ročno.- Material: nerjaveče jeklo in ABS- Rezilo debeline 1,2 mm- Material deske: akacija- Velikost deske: 40.5×8.2×2.7- Servirna deska ni primerna za pomivanje v pomivalnem stroju
Je prva izdaja te dragocene grappe, narejene iz dragocenih tropin, mehko stisnjenih, da ne izgubijo bogastva in dišave cabernet sauvignona, cabernet franca in petit verdota. Zakladnica surovin, ki smo jo dan po trgatvi 2009 poslali v destilarno La Valdotaine in jim zaupali nalogo, da vso aromatično finost, uravnoteženost in okusno moč naših tropin prenesejo v ta izdelek. Po destilaciji je Grappa ostala 6 mesecev v jeklu in nato nadaljevala z zorenjem v barikih, ki so bili prej uporabljeni za zorenje Cavalli Tenuta Degli Dei.
Serija Olive iz Forged je zelo uspešna fuzija robustnega jekla s čudovitim oljčnim lesom, ki ji daje topel in sodoben videz. Serija Olive ima najrazličnejše nože. Za oljčni les je značilna lepa struktura lesa. Oljčni kovani nož bo prava paša za oči v vsaki kuhinji. Pri seriji Olive se zaradi zlitja z lesom odločite za robusten, a tudi eleganten nož.- Narejeno iz japonskega jekla- Trdota 58- Dolžina rezila 16 cm- Debelina rezila 2 mm- Kot brušenja 22 stopinj- Kovano ročno- Pakirano v luksuzno leseno škatlo- Garancija 10 let
Zlato rumena barva z rahlim svetlo zelenim odtenkom. Aroma s pridihom tropskega sadja, mandljev, ki jo povezuje nežna nota akacijevega cveta. Vino se priporoča pri kosilu s prijatelji z lažjo hrano in druženju.
Vino je nežno zlato rumene barve s prijetno sadnostjo in mineralnostjo. Ponuja nam lepo sortno cvetlico, ki spominja na koščice sadja, cvet akacije in prijetnega retro okusa po mandlju, ki je značilen za Malvazijo.
V vonju je vino živahno, saj zaznamo sveže cvetje, sveže in zrelo jagodičevje in vse skupaj je povezano v srednje intenzivno in prijetno sadnost, ki kliče po še. V okusu je vino prijetno sveže; sprva malo preseneti, vendar se hitro odpre sadnost telesa s prijetno harmonijo med svežino okusom in nežno sladkobnim pookusom.
Rumeni muškat (posladko) je vino ljubezni saj se v njem povezuje harmonija preostanka sladkorja in sadežnosti. Vino spremlja tipična muškatna aroma in zlata barva.
Servirna deska je izdelana iz akacijevega lesa, 5 nožev za sir pa ima vsak svojo funkcijo. Trde, mehke, srednje trde in mazljive sire lahko enostavno režete.Noži imajo 1,2 mm rezilo in so primerni za pomivalni stroj. Servirna deska pa ne, saj je narejena iz naravnih materialov. Ta čudovit komplet bo zagotovo pričaral nasmeh na obraz vaših gostov.- 5 različnih vrst nožev za sir- Material: nerjaveče jeklo, in ABS- Rezilo debeline 1,2 mm- Noži za sir so primerni za pomivanje v pomivalnem stroju- Material deske: akacija- Velikost deske: +/-42,5 cm x 20.5 cm x 3.5 cm- Servirna deska ni primerna za pomivanje v pomivalnem stroju
100-ODSTOTNO ČISTA AGAVA BLUE WEBER- Brez dodatnih aditivov, sladkorja, arom, barvil ali kemikalij.- Za pridelavo uporabljamo 2- do 3-krat več agave, kot je običajno.- Nizka vsebnost kalorij: samo 6 na 30 ml pijače.SODI OD ZMAGOVITEGA KABERNETA IZ NAPEZa staranje uporabljamo vinske sode iz francoskega belega hrasta namesto sicer pogosto uporabljenih sodov za viski/burbon iz ameriškega hrasta.EDINA IN EDINSTVENA DESTILARNA- Ustekleničena na mestu nastanka v lastni destilarni.- Le 0,7 odstotkov blagovnih znamk je proizvedenih izključno v lastni destilarni.INFORMACIJE O PRIDELAVIAñejo je pridelan po zasebnem receptu, ki ga je več generacij izpopolnjevala družina mojstrov žganja v Amatitánu. Staran 18 mesecev v najboljših sodih kaberneta iz Nape iz francoskega belega hrasta.OPOMBE K OKUŠANJUPrefinjeno, elegantno in ekspresivno – pridih sadja, pomešan s hrastom, note vanilje in malo začimb.
EDINA IN EDINSTVENA DESTILARNA- Ustekleničena na mestu nastanka v lastni destilarni.- Le 0,7 odstotkov blagovnih znamk je proizvedenih izključno v lastni destilarni.Uporabljajo samo popolnoma zrelo agavo, staro več kot 7 let, kar zagotavlja, da vsebnost sladkorja (stopnja Brix) v agavi ustreza visokim standardom. Blanco nistaran in ne prihaja v stik s sodom, tako lahko uživate v bogatem okusu agave.OPOMBE K OKUŠANJUZemeljski, mineralni značaj čudovito uravnovesi sladkobo citrusov.
100-ODSTOTNO ČISTA AGAVA BLUE WEBER- Brez dodatnih aditivov, sladkorja, arom, barvil ali kemikalij.- Za pridelavo uporabljamo 2- do 3-krat več agave, kot je običajno.- Nizka vsebnost kalorij: samo 6 na 30 ml pijače.SODI OD ZMAGOVITEGA KABERNETA IZ NAPEZa staranje uporabljamo vinske sode iz francoskega belega hrasta namesto sicer pogosto uporabljenih sodov za viski/burbon iz ameriškega hrasta.EDINA IN EDINSTVENA DESTILARNA- Ustekleničena na mestu nastanka v lastni destilarni.- Le 0,7 odstotkov blagovnih znamk je proizvedenih izključno v lastni destilarni.INFORMACIJE O PRIDELAVISodi so ročno žgani neposredno v njihovi zasebni destilarni v Amatitánu. Pri določanju dolžine staranja je bolj pomemben okus kot čas. Tako natančno sledijo starim družinskim postopkom.OPOMBE K OKUŠANJUSvetle, sladke note agave z dodano celovitostjo vanilje, pražene karamele in subtilnega kakava v prahu. Starano 6 mesecev.
100-ODSTOTNO ČISTA AGAVA BLUE WEBER- Brez dodatnih aditivov, sladkorja, arom, barvil ali kemikalij.- Za pridelavo uporabljamo 2- do 3-krat več agave, kot je običajno.- Nizka vsebnost kalorij: samo 6 na 30 ml pijače.SODI OD ZMAGOVITEGA KABERNETA IZ NAPEZa staranje uporabljamo vinske sode iz francoskega belega hrasta namesto sicer pogosto uporabljenih sodov za viski/ burbon iz ameriškega hrasta.EDINA IN EDINSTVENA DESTILARNA- Ustekleničena na mestu nastanka v lastni destilarni.- Le 0,7 odstotkov blagovnih znamk je proizvedenih izključno v lastni destilarni.INFORMACIJE O PRIDELAVIZa staranje Rose uporabljajo najboljše sode iz francoskega belega hrasta od kaberneta iz Nape. Sodi za Roso niso znotraj žgani, kar omogoča, da kabernet neposredno vpliva na tekilo in ji daje subtilen rožnat odtenek ter lahek cvetlični zaključek. Stara se 1 mesec.OPOMBE K OKUŠANJUV ospredju je svetel značaj agave, zaključi pa se z nežno cvetlično noto kaberneta.
Clase Azul Tequila - steklenica prave umetnosti. Vse steklenice destilarne Clase Azul so oblikovane ročno in posamično poslikane – zato je vsaka steklenica svoj unikat. Ta tekila se mojstrsko stara osem mesecev v ameriških sodih, kjer se je stara viski.