Penina Barbara spada v osnovno linijo Isteničevih penin.Največkrat je polsuha ali suha, pridelana iz sort laškega rizlinga, chardonnaya in rumenega plavca. Na kvasovkah zori najmanj 18 mesecev.
Srednje globoke rubinaste barve z vijoličnimi odtenki. Cvetica je umirjena, napoveduje lepo dozorelost. Najdemo temno rdeče sadeže, črne češnje, višnje, note zorenja v lesu v smeri kave. Suho v ustih, zmernih taninov. Z lepim sadnim nabojem v ustih.
Vino je globoke vijolične barve. Cvetica je intenzivna, zaznati je fine hrastove note izbranih sodov in črnega ribeza. V ustih je vino suho, srednjega, skoraj lahkega telesa, tanini so zmerni, kisline poudarjene, pestrost pa dobra.
Šampanjec z intenzivnimi zlatimi bleščicami in gostimi mehurčki. Lep in svež pookus. Čudovita podporna svežine in kislost. V ustih poživljajoče in živahno.
Vino elegantnega vonja z nežno eksplozijo sadnih in cvetličnih arom. Okus je božansko fin in svež z notami eksotičnega sadja. Zaključek poln razvajanja.
Zlato rumen šampanjec. Rahlo pikanten na nosu. Zaznati je note suhega cvetja in suhega sadja. Usta vas kar presenetijo z notami medu, rahlo pečenega mandlja in vanilije. Zelo eleganten zaključek.
Svetlo, jagodno roza, ta cuvée razkriva cvetlične dišave s svežo vrtnico in sladko potoniko, opojne čistosti. Rastlinski pokrov, ki ga predstavlja popek črnega ribeza in njegov sok, nudi elegantno podporo predlogu jagode in mandarine. Nekaj sladkih začimb in lahka dimljenost se združita s to izvrstno kompozicijo.Okus se razkrije kot ljubeč in jagodna sadnost v obliki pikantne sladkobe okrepi jasen, živahen, izklesan, izjemno osvežujoč in čudovite dolžine.
Zeleno zlate barve, Cuvée Victoire Premier Cru spominja na pomlad, popke in sveže liste, ki so prepojeni z obilo soka in šarma: lipa, verbena. Povezujemo ga z globoko naravno sposobnostjo skozi zaznavanje svežega in poglobljenega značaja dišav cvetja, kuhanega dima in morskih sadežev.Okus je mehak, nežen, gostoljuben, postavljen na osi občutljive napetosti apnenca in pikčaste sive soli. Poleg tega rumeno koščičasto sadje s sočno, nato pikantno zrelostjo daje eleganten razvoj v čudovite grenčice.
Zeleno zlate barve, Cuvée Victoire Premier Cru spominja na pomlad, popke in sveže liste, ki so prepojeni z obilo soka in šarma: lipa, verbena. Povezujemo ga z globoko naravno sposobnostjo skozi zaznavanje svežega in poglobljenega značaja dišav cvetja, kuhanega dima in morskih sadežev.Okus je mehak, nežen, gostoljuben, postavljen na osi občutljive napetosti apnenca in pikčaste sive soli. Poleg tega rumeno koščičasto sadje s sočno, nato pikantno zrelostjo daje eleganten razvoj v čudovite grenčice.
Intenzivno zlatorumena barva.Dišave so bogate, kompleksne. Suho cvetje in številne vrste rumenega koščičastega sadja krasijo praženi orehi, maslene slaščice, limonino pecivo in sveže mleko.Občutek v ustih je precizen. Obarvano sadno meso, limona, karamelizirana banana. Prikrita svežina. Zgledna dolžina.Dobro se ujema s telečjim tatarskim biftkom z lešniki, orehovim oljem, jedmi z jurčki.Posebnost steklenice je zlata barva in pločevinasta etiketa.
Zlatorumene barve. Vonj po sušenih citrusih, ananasu. Zaznavni tudi odtenki karamela in praženih lešnikov. Okus je poln in bogat, kremaste teksture. V pookusu se razodene aroma sušenih citrusov. Traja dalj časa.Grozdje je bilo ročno potrgano v začetku septembra. Grozdne jagode smo en dan macerirali, nato prešali pri nizkih tlakih. Po sedimentaciji je sledila spontana fermentacija pri 18 °C in malolaktična fermentacija, delno v lesenih in delno v INOX posodah. Sledilo je zorenje na lastnih kvasovkah leto dni.
Chardonnay je ne-aromatična sorta in je svetovno ena najbolj zastopanih. Zori zgodaj, daje v vina nevtralnega profila in močnega telesa, ki se rada negujejo v leseni posodi. Chardonnay 'Terase' je delno macerirano, leseni posodi dozoreno vino.
Aromatizirana pijača na osnovi penečega vina. Naravne danosti bizeljskega vinorodnega okoliša so pomagale razviti nepozaben in razpoznaven slog.Vino je polnega okusa, poseben poudarek pa mu daje naravna breskvina aroma. Penino ponudimo zelo hladno k sadnim sladicam ali kot samostojen kozarec.
Zlatorumena z zelenkastimi odtenki. Vonj je sestavljen, deluje sladkobno. Spominja na cvetove akacije, tropsko sadje, zeleni mandelj, med. Srednje močnega telesa, mineralno in mehko. Prijeten, aromatičen pookus, nekoliko sočen občutek. Dolgo.Grozdje je bilo ročno potrgano v sredini septembra. Grozdne jagode smo 12 ur macerirali,nato prešali pri nizkih tlakih. Po sedimentaciji je sledila spontana fermentacija pri 18 °C inmalolaktična fermentacija, v INOX posodah. Sledilo je šest mesečno zorenje lastnihkvasovkah.
Nežnejše granatne barve. Cvetica spomni na dim, kavo, projo, zrele jagode. Klasično sortno, natančno. Suho v ustih, taninski oprijem je dokaj pogumen, tanini pa gibki, gladki. Karakter v ustih malce zaostaja za cvetico, a ponudi jasen pinotov karakter. Na toplejši strani, srednjega telesa. Prav dober modri pinot, ki bo s časom še boljši.
Izredno suha penina brez dodanega žvepla. Penina je proizvedena brez uporabe žveplovega dioksida. Odlikuje jo vonj po jabolkih in hruškah ter polni okus. Priporočamo jo kot aperitivin k morskim jedem. Serviramo jo ohlajeno na 7 °C.
Zelo suha rose penina, pridelana iz samotoka modrega pinota odličnega letnika. Modri pinot daje penini poln okus in karakterističen osnovni buket, dolgo ležanje na kvasovkah pa plemenit okus.Ponudimo ohlajeno na 4°C do 6°C k perutnini, teletini, morskim jedem ali mlademu siru.Elegantna izbira za dobrodošlico, postrežena pri prigrizkih ali prekajenim lososom.
NO 1. je zelo suha penina. Že ime pove, da gre za zelo kompleksno in zrelo penino. Pridelana je iz osnovnega vina chardonnay in rumenega plavca, v stiku s kvasovkami pa je najmanj tri leta. Nastaja samo ob najboljših letnikih in v omejenih količinah. Leta 1998 je osvojila zlato medaljo na mednarodnem ocenjevanju vin v Veroni.
Pridelana je iz vin izključno najboljših letnikov sort chardonnay, ki penini oblikuje nežen in prefinjen karakter in modri pinot, ki ji oblikuje čudovito, čvrsto telo.To prefinjeno vino, pridelano le v posebnih letih, je sestavljeno iz 60 % chardonnaya za nežnost in 40 % modrega pinota za krepko telo in strukturo. Dolgo ležanje na kvasovkah mu zagotavlja resnično slojevitost in globino z notami piškotov in svežega kruha, ki bogatijo okuse medu, limone in jabolka, ter dolg pookus. Odlično za posebne dogodke in praznovanja.