Sortne vonjave po breskvi, meloni, orehih, nežne cvetice in okusa. Ponudimo ga lahko široki paleti jedi: k perutnini, ribjim jedem in raznim zelenjavnim jedem, ker ima vino nežno cvetico in okus.
Cviček od fare je prvi cviček, ki je osvojil Decanterjevo nagrado na tekmovanju v Londonu. V Sloveniji je dvakrat osvojil mesto prvaka zvrsti v Gornji Radgoni.Cvetica je nežna, a lepo pestra, še posebej za cviček. Poleg rdečkastih sadežev, ki so nujni za vsak cviček, najdemo še sloj začimb ter cvetne note. V ustih je suh, ukročenih kislin in z nekaj več telesa.
Cvetica je poudarjena in ponuja čudovit splet sortnih zaznav predikatnega vina. Najdemo tako vrtnice, med, cvetje kot žlahtno plesen, suhe sadeže, rozine. Dišeči Traminec izbor se ujema z azijsko slajšo hrano, zrelimi siri, sladicami in s čokoladnimi sladicami.
Cvetica spominja na vrtnico, klinčke, z dozorevanjem tudi na agrume. Dan ali večer polepša kot samostojno vino, v kulinariki zahteva kuharjevo iznajdljivost in domišljijo, saj njegov značilni vonj in okus hitro prevladata. Lepo se ujema z bolj začinjenimi jedmi in okusi azijske kuhinje, na splošno pa k belemumesu perutnine (puran, raca, piščanec).
Vino z vonjem po vrtnici, klinčkih, v svoji zrelosti nas spominja tudi na citruse. Suho in polsuho vino te sorte nam lahko polepša dan ali večer kot samostojno vino, lahko pa ga tudi ponudimo k hrani, vendar je treba uporabiti malo več domišljije pri uporabi začimb, saj je vino z značilnim vonjem in okusom in lahko hitro prevlada. Dobro se prilega k okusom azijske kuhinje, na splošno pa predvsem k belemu mesu purana, race in piščanca.
Vonj je čist in kompleksen, spominja na vrtnico, klinčke in agrume. V ustih je vino polno, kompleksno in harmonično. Lepo se poda k bolj začinjenim jedem in okusom azijske kuhinje. Na splošno pa sodi k belemu mesu perutnine in sadnim sladicam.
Razlike nas bogatijo. S to mislijo smo ustvarili zvrst sort pinela, zeleni silvanec in laški rizling. Nastalo je kompleksno, elegantno in izrazito vino, v katerem odmevajo in se dopolnjujejo polno izražene lastnosti treh sort iz treh slovenskih vinorodnih dežel: Primorske, Posavja in Podravja.
Razlike nas bogatijo. S to mislijo smo ustvarili zvrst sort merlot, barbera in modra frankinja. Nastalo je kompleksno, elegantno in izrazito vino, v katerem odmevajo in se dopolnjujejo polno izražene lastnosti treh sort iz treh slovenskih vinorodnih dežel: Primorske, Posavja in Podravja.
Barva je srednje globoka vijolična. Cvetica je nekoliko zadržana, lepo pestra, ponuja temno rdeče sadje, cvetne note, malce diši po praženem in vaniliji. Zaznati je umno rabo lesenih sodov. V ustih je lepo zrela, živahna, polnega okusa, z lepo teksturo in zrelimi tanini. Elegantna. Ambiciozno začrtana frankinja in tudi izpeljana v slogu. Fermentacija na tropinah 2-3 tedne, biološki razkis, nato zorjena v rabljenih barik sodčkih (225L) leto in pol.
Sortno izrazito vino iz optimalno dozorelega in ročno potrganega grozdja sorte Modri pinot iz integrirane pridelave. Zanj je značilen polno izražen terroir, kar smo dosegli z uporabo grozdju lastnih kvasovk, zorenjem vina na drožeh v rabljenih barikih (pol leta) in ustekleničenjem brez filtracije.Vino je dokaj globoke rubinaste barve za modri pinot. Cvetica je poudarjena, diši po češnjah, višnjah, tudi po jagodah in dimu. Najdemo še nekaj prezrelosti ter kanček not po lesu in začimbah. Sadnost je lepo izražena. ustih je vino suho, z lepo, mehko, elegantno teksturo. Tanini so lepo vtkani in zelo prijetni na dotik. Nadaljuje se v lepem pookusu. Vino dokaj počasi dozoreva in ima, kot kaže, lepo popotnico za zorenje. Prav lep modri pinot, ki najbolj navduši s fino teksturo.
Izredno suho peneče vino sort grozdja (pinela, žametna črnina in modri pinot) iz vseh treh slovenskih vinorodnih dežel. Je srednje globoke oranžne barve. Mehurčki so srednje veliki, pogosti, penjenje je prijetno na pogled. Cvetica je izražena, dozorela, a še vedno najdemo obilo sadnih not, predvsem zelo zrelih jagod, v ozadju so prijetne kvasne note in note po suhih sadežih, predvsem hruškah in jabolkih. V ustih zelo suho, penjenje je prijetno, prevladujejo note po suhih hruškah in suhih jabolkih, kisline so na visoki stopnji. Vino je bogato, polno, kvasne note v ustih pridejo lepo do izraza. Peneče vino je brez dodanega žvepla.Nagrade:srebrna medalja Decanter 2021 zlata medalja Glass of Bubbly 2021
Nedegožirano peneče vino. Pridelano po tradicionalni metodi. Ročno trgano.Nežne zlatorumene barve. Mehurčki so drobnejši dokaj številčni. Cvetica je fina, jasna, dozorela. Nekoliko pa kruhu, kvasu, tudi jabolkih. Zelo suho v ustih, srednjega telesa in visokih kislin.
Barva je nežna lososova, mehurčki fini, številnejši. Cvetica je dozorela, najdemo maslo, kruhovo skorjo, a še vedno z lepo mero rdečkastih sadežev. Suho, z živahno kislino, ki daje lepo vertikalnost, tekstura mehurčkov je lepa fina, okus jasen. Elegantna.Pridelana po klasični metodi, 36 mesecev je zorela na kvasovkah.
Barva je nežna zlatorumena, mehurčki so drobnejši. Cvetica spominja na belo cvetje, med, firn, kvasne note. V ustih je zelo suha, kisline so izdatnejše, a lepo zrele, okus v ustih srednje poudarjen, dokaj pester.Pridelano po klasični metodi. 9 let zorelo na kvasovkah.
Barva je nežna lososova, mehurčki fini, številnejši. Cvetica je dozorela, najdemo maslo, kruhovo skorjo, a še vedno z lepo mero rdečkastih sadežev. Suho, z živahno kislino, ki daje lepo vertikalnost, tekstura mehurčkov je lepa fina, okus jasen. Elegantna.Pridelana po klasični metodi, 36 mesecev je zorela na kvasovkah.Nagrade:bronasta medalja Decanter London 2019, 89 points.
Penina je sveža, sadna, zaznamo sadne arome, ki spominjajo na jabolko, breskev, banano, citruse, ki nam spodbujajo tek. Penina je elegantna, harmonična, pitna. V okusu je prijetna, uravnotežena, harmonična. Penina je zorela 8 mesecev na kvasovkah v tanku, kar odraža prijeten maslen pookus.
Barva je nežna lososova, mehurčki nežni, številčnejši. Cvetica je precej dozorela, a še vedno na varni strani - medenjaki, kvas, maslo, suho cvetje. Rdečkasti sadeži. V ustih je kar sladka, višjih kislin, penjenje v ustih je dobro. Srednje dolgo. Če ste ljubitelj slajših penin, tale je ravno pravšnja, le starati je ne velja prav dolgo. Penina od fare je pridelana iz ročno obranega grozdja žametne črnine letnika 2009 iz vinograda Zadraga nad Šentrupertom.Pridelano po tradicionalni metodi.
Penina je sveža, suhega in polnega okusa, srednje bogata. V okusu nas spominja na rumeno sadje, eksotično sadje, suhe sadeže in prepečenec. Lepo ravnovesje med sladkorjem in kislino, z dolgim pookusom.Postrežemo jo kot aperitiv, dopolnjuje lahko tudi nekatere predjedi in glavne jedi, še posebej, če se poigramo z začimbami.
Nežna, fina cvetica rdečega sadja, vonj po suhih sadežih, prepečencu. Sproščanje CO2 v ustih je prijetno, osvežilno. Okus je uravnotežen, harmoničen, z nežno aromo po malini, ribezu, jagodah, po požirku kliče po drugem kozarcu.
Izredno suha penina iz grozdja sorte Žametna črnina po metodi „blanc de noir“. Cvetica je fina, dozorela, maslene note prevladujejo nad notami dozorelega rumenega sadja, kruhove skorje, limone, lešnikov. V ustih je zelo suha, tekstura mehurčkov prefinjena, kisline so visoke, telo lažje do srednje do srednje, pookus zelo dolg.
Cvetica spominja na vrtnico, klinčke, z dozorevanjem tudi na agrume. Dan ali večer polepša kot samostojno vino, v kulinariki zahteva kuharjevo iznajdljivost in domišljijo, saj njegov značilni vonj in okus hitro prevladata. Lepo se ujema z bolj začinjenimi jedmi in okusi azijske kuhinje, na splošno pa k belemumesu perutnine (puran, raca, piščanec).