BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Gourmet

Gurmanski dodatki  

Gurmani in sladokusci, vabljeni na izlet po kulinaričnih dobrotah. Vaše brbončice so izostrene, zato so za vaš užitek ključni dodatki, ki postavijo vsakemu obedu piko na i. Ti so lahko že sami po sebi prava gurmanska umetnina, vsaki jedi, v kateri se pojavijo, pa dodajo čisto poseben pečat. S čim boste danes izpopolnili okus svojih specialitet? 

Popestrimo z mesnimi prigrizki  

Kot ljubitelji vin smo v spletni trgovini Koželj.si najprej pomislili na to, kateri gurmanski dodatki nam najprej padejo na misel ob vinu. Seveda, narezki! Butični bio suhomesnati izdelki znamke BioSing so namenjeni prav prijetnemu druženju ob žlahtni kapljici. Pričarajte svojim gostom slavnostni občutek s svinjsko klobaso in suho salamo iz svinjine, govedine in slanine, pravi gurmani pa bodo zadovoljno grizljali jelenovo salamo ali divjačinsko klobaso.  

Gurmanska paleta sladkih, slanih, sadnih in zdravih dobrot   

Ko želite jedem dati nekaj svojstvenega, ni treba poseči po redkih in dragih gurmanskih dodatkih. Izberite le dragoceno, zdravilno gurmansko olje. Posezete lahko po na primere štajerskem temnem bučnem olju Kocbek, ki je izdelano iz prečiščenih bučnih semen, bogato z vitaminom E in ima dobro maščobno kislinsko sestavo. Tudi sama bučna semena so odličen prigrizek, ali pa izjemen dodatek k drugim jedem. Ker vsebujejo veliko vitaminov in mineralov, zdravilno delujejo predvsem pri težavah s sečili. Če želite svojim jedem dodati 100 % ekstra deviško oljčno olje, vas bo zanimalo gurmansko olje iz istrskega nasada Monte Rosso, v katerem se pretakajo sadni okusi iz kar šestih vrst oljk. Istrsko sonce je sijalo tudi na fige, maline, robidnice, breskve in slive, ki so svojo sladkost, barvo in aromo podarile gurmanski marmeladi.   

Ni pomembno, kakšno je vprašanje, odgovor je vedno: čokolada!   

Če ste ob svoji sladkosnedi naravi bolj prefinjeni, posezite po Luciferjevi gurmanski čokoladi. Rožnate čokoladne kroglice z ruby čokolado vas bodo razvajale s koščki malin in brusnic, galerija sladko-slanih okusov v srebrnikastih čokoladnih kroglicah z lešniki, karamelo in soljo pa bo razveselila tiste, ki se radi prepustite razkošnim užitkom. Kroglice v lepi stekleni embalaži so že pripravljene, da obdarijo gurmana. Podobno izkušnjo ponuja tudi temna čokolada s karamelo in solnim cvetom iz Piranskih solin. Ljubiteljem gina pa bodo prijale ročno izdelane čokoladne praline s kremo iz gina Limbay. Ob sladkem vinu se prileže tudi košček gurmanske čokolade. Posladkajte se na primer z ročno izdelanimi “paulicami”. Te čokoladice proizvaja mlada slaščičarska Hana, ki je svojo blagovno znamko Mama Paula poimenovala po svoji babici Pauli. Mehke kremne “paulice” povezujejo temno, mlečno in belo belgijsko čokolado s pistacijami, lešniki, mandlji in slanimi arašidi. Hmmm, kaj je lahko še boljše od tega? Morda gurmanska čokolada s posipom gozdnih sadežev! Ob njej si privoščite še kozarec rdečega vina. Ko vas bo kdo vprašal, od kod vaš širok nasmeh in dobra volja, mu le povejte, kakšni biseri se najdejo v spletni trgovini Koželj.si. Gurmanske dodatke imajo tudi naši darilni paketi.  

Pogosta vprašanja  

H katerim jedem se najbolje poda bučno olje?   

Z bučnim oljem lahko začinite solato, zelenjavno rižoto, testenine, ribe, sir ali pa z njim pripravite skutni namaz. Seveda se bučno olje najbolj sklada z bučnimi semeni, oboje pa bo odlično dopolnilo sir, pražen krompir ali pesto, navdušite pa lahko tudi z bučno rolado.

Kaj postreči ob degustaciji vina?   

Degustacija vina je lahko prav posebno doživetje. Ne glede na to, ali obiščete čudovito vinsko klet z več stoletno tradicijo, ali pa si priredite degustacijo kar doma s pomočjo naših degustacijskih paketov. Vendar pa ob vrhunski kapljici žlahtnega vina prija tudi kakšen prigrizek. Pri kombinaciji hrane in pijače pa morate biti zelo previdni, da izbrani prigrizki ne zasenčijo okusa vina. Ob degustaciji vin se zato največkrat postrežejo sveže pripravljeni narezki s kakovostnim mesom in sirom. Tako ustvarimo odličen kontrast med slajšimi vini in nekoliko slanim okusom klobas. Tudi sir odlično dopolnilo vsako degustacijo, vendar se morata intenzivnost okusa vina in sira skladati. Dodatno velja, da se divji siri, med katere štejejo siri s plemenito plesnijo ali močnim vonjem, najbolje kombinirajo s sladkimi vini. Ob poskušanju penečih vin pa je najbolje postreči topljeni ali kremni sir. Še več idej, kako povezovati hrano in vina si preberite v našem blogu.