“Medaglia d’Argento” je aromatičen balzamični kis, ki s svojo intenzivnostjo poudari okus katere koli jedi, za katerega je značilna bogata dišava ter prijetna in zaokrožena kislost. V kulinariki se lahko uporablja sveže ali pa segreva v pripravkih za kuhanje.Staranje: v francoskih hrastovih sodih iz 1900-ih z dodatkom staranega balzamičnega kisa, ekstrahiranega iz več stoletij starih sodov.Predlogi za serviranje: solata, zelenjava, omake in počasi kuhane enolončnice.Balzamični kis iz Modene 98% (vinski kis, kuhan grozdni mošt), kuhan grozdni mošt. Vsebuje sulfite.Shranjujte pri sobni temperaturi tudi po odprtju.
“Medaglia d’Argento” je aromatičen balzamični kis, ki s svojo intenzivnostjo poudari okus katere koli jedi, za katerega je značilna bogata dišava ter prijetna in zaokrožena kislost. V kulinariki se lahko uporablja sveže ali pa segreva v pripravkih za kuhanje.Staranje: v francoskih hrastovih sodih iz 1900-ih z dodatkom staranega balzamičnega kisa, ekstrahiranega iz več stoletij starih sodov.Predlogi za serviranje: solata, zelenjava, omake in počasi kuhane enolončnice.Vinski kis, kuhan grozdni mošt. Vsebuje sulfite.Shranjujte pri sobni temperaturi tudi po odprtju.
Klasika družine Giusti, “Il Classico” je zelo vsestranski izdelek, ki se uporablja svež ali segret. Za dobro gostoto in optimalno ravnovesje med sladkim in kislim je značilen prizvok zrelega sadja, sladkega korena in črnega popra.Staranje: v hrastovih sodih z dodatkom staranega balzamičnega kisa, ekstrahiranega iz stoletij starih sodov.Predlogi za serviranje: zelenjava, surovo meso, jajca, ribe in belo meso.Balzamični kis iz Modene 98% (vinski kis, kuhan grozdni mošt), kuhan grozdni mošt. Vsebuje sulfite.Shranjujte pri sobni temperaturi tudi po odprtju.
Klasika družine Giusti, “Il Classico” je zelo vsestranski izdelek, ki se uporablja svež ali segret. Za dobro gostoto in optimalno ravnovesje med sladkim in kislim je značilen prizvok zrelega sadja, sladkega korena in črnega popra.Staranje: v hrastovih sodih z dodatkom staranega balzamičnega kisa, ekstrahiranega iz stoletij starih sodov.Predlogi za serviranje: zelenjava, surovo meso, jajca, ribe in belo meso.Kuhan grozdni mošt, vinski kis. Vsebuje sulfite.Shranjujte pri sobni temperaturi tudi po odprtju.
Ta izdelek je posvečen predniku, ki je ustvaril recept na začetku 20. stoletja in izvira iz sladkega, posušenega grozdja. Arome in okusi slivove marmelade in rdečega sadja se prepletajo s pridihi medu in vanilije v precej gostem in sladkem prelivu, popolnem kot svež preliv za različne slane ali sladke jedi.Staranje: v sodih z dodatkom staranega balzamičnega kisa, ekstrahiranega iz več stoletij starih sodov.Predlogi za serviranje: sveže testenine, ravioli, meso na žaru, sveže sadje, sadna solata in sladice.Balzamični kis iz Modene 98% (vinski kis, kuhan grozdni mošt), kuhan grozdni mošt. Vsebuje sulfite.Shranjujte pri sobni temperaturi tudi po odprtju.
Ta izdelek je posvečen predniku, ki je ustvaril recept na začetku 20. stoletja in izvira iz sladkega, posušenega grozdja. Arome in okusi slivove marmelade in rdečega sadja se prepletajo s pridihi medu in vanilije v precej gostem in sladkem prelivu, popolnem kot svež preliv za različne slane ali sladke jedi.Staranje: v sodih z dodatkom staranega balzamičnega kisa, ekstrahiranega iz več stoletij starih sodov.Predlogi za serviranje: sveže testenine, ravioli, meso na žaru, sveže sadje, sadna solata in sladice.Kuhan grozdni mošt, vinski kis. Vsebuje sulfite.Shranjujte pri sobni temperaturi tudi po odprtju.
"Quarto Centenario", rojen za praznovanje 400 let proizvodnje družine Giusti, je začimbni balzamični kis izjemne polnosti, globoko aromatično, z vonjem zrelega sadja, ki ga spremljajo note tobaka, pražene kave in pridiha lesa, zahvaljujoč dolgemu staranju.Staranje: v seriji starinskih majhnih sodov, ki segajo v 19. stoletje. Ekstrahira se enkrat letno v omejeni količini.Predlogi za serviranje: caprese, omake in počasi kuhane enolončnice, zreli siri in testenine, sadna solata in sladice.Balzamični kis iz Modene 98% (vinski kis, kuhan grozdni mošt), kuhan grozdni mošt. Vsebuje sulfite.Shranjujte pri sobni temperaturi tudi po odprtju.
"Quarto Centenario", rojen za praznovanje 400 let proizvodnje družine Giusti, je začimbni balzamični kis izjemne polnosti, globoko aromatično, z vonjem zrelega sadja, ki ga spremljajo note tobaka, pražene kave in pridiha lesa, zahvaljujoč dolgemu staranju.Staranje: v seriji starinskih majhnih sodov, ki segajo v 19. stoletje. Ekstrahira se enkrat letno v omejeni količini.Predlogi za serviranje: caprese, omake in počasi kuhane enolončnice, zreli siri in testenine, sadna solata in sladice.Kuhan grozdni mošt, vinski kis. Vsebuje sulfite.Shranjujte pri sobni temperaturi tudi po odprtju.
Končni ponos in izraz umetnosti kisov Giusti, "Banda Rossa" je bilo osebno darilo strica Giuseppeja družinskim članom. Odličnega telesa in koncentracije. Odlikuje ga izredna kompleksnost in bogat šopek arom. Note sliv, črnih češenj in sladkih začimb, prepojenih z dišavami starodavnih gozdov obstanejo še dolgo po okušanju.Staranje: V seriji starinskih majhnih sodov, ki segajo v 1700. Ekstrahira se v omejeni količini, enkrat letno.Predlogi za serviranje: sveže testenine, rižota, rahlo pečeno meso, zorjen sir in italijanski gelato.Balzamični kis iz Modene 98% (vinski kis, kuhan grozdni mošt), kuhan grozdni mošt. Vsebuje sulfite.Shranjujte pri sobni temperaturi tudi po odprtju.
Končni ponos in izraz umetnosti kisov Giusti, "Banda Rossa" je bilo osebno darilo strica Giuseppeja družinskim članom. Odličnega telesa in koncentracije. Odlikuje ga izredna kompleksnost in bogat šopek arom. Note sliv, črnih češenj in sladkih začimb, prepojenih z dišavami starodavnih gozdov obstanejo še dolgo po okušanju.Staranje: V seriji starinskih majhnih sodov, ki segajo v 1700. Ekstrahira se v omejeni količini, enkrat letno.Predlogi za serviranje: sveže testenine, rižota, rahlo pečeno meso, zorjen sir in italijanski gelato.Kuhan grozdni mošt, vinski kis. Vsebuje sulfite.Shranjujte pri sobni temperaturi tudi po odprtju.
Set balzamičnih kisev je čudovito darilo za ljubitelje hrane in gurmane, ki cenijo čudovite okuse, povezanih s tem čarobnim eliksirjem. Ta set vas popelje skozi okuse ustvarjene iz različnih dolžin staranja v Giustijevi zgodovinski zbirki, do različnih arom in kombinacij začimb, aromatiziranih ali staranih v posameznih vrstah lesenih sodov. Izjemno!Shranjujte pri sobni temperaturi tudi po odprtju.
Kompleksen, a univerzalen balzamični kis. Njegove sestavine so bile mešane z veliko izkušenj in mislijo, da ustvarijo dobro ravnovesje med sladkim in kislim. Sadne note zrelega grozdja, skupaj s pikantno aromo hrastovih sodov povzročijo intenzivno, dolgotrajno aromo in okus na nosu in nebu.Vinski kis, kuhan grozdni mošt. Vsebuje sulfite.
Kompleksen, a univerzalen balzamični kis. Njegove sestavine so bile mešane z veliko izkušenj in mislijo, da ustvarijo dobro ravnovesje med sladkim in kislim. Sadne note zrelega grozdja, skupaj s pikantno aromo hrastovih sodov povzročijo intenzivno, dolgotrajno aromo in okus na nosu in nebu.Vinski kis, kuhan grozdni mošt. Vsebuje sulfite.
White Giusti je pridobljen z mehkim stiskanjem grozdja Trebbiano, iz katerega dobimo posebno sladek sok. Tega nato združijo z visokokakovostnimi belimi vinskimi kisom in starajo v lesenih sodih iz francoskega hrasta in jesna. Ta postopek ohranja vse sadne in cvetlične arome grozdja in ustvarja zelo prijetne okuse, zahvaljujoč kontrastu nizke kislosti in not sladkega, rumenega sadja in posušenih citrusov. Svež in uravnotežen, je izjemno vsestranski in enostaven za uporabo.Staranje: leseni sodi iz francoskega hrasta in jasenaPredlogi za serviranje: kuhana in surova zelenjava, solate, ribja in sadna solata.Koncentriran grozdni mošt, beli vinski kis. Vsebuje sulfite.
Klobaska sestavljena iz svinjine, divjačine (medved, jelen) in slanine. Z njo želijo pri BioSingu poudariti predvsem pristno, odprto, nežno aromo zorjenega mesa, kjer se občuti naravno sestavo in pozabljene okuse brez dodanih aditivov. Nadgradnja in kompleksnost okusa dosežejo s fazo podaljšanega zorenja. Ob nakupu prejmete predstavitveno knjižico z navodili za uporabo. Vsi BioSing izdelki so brez dodanih additivov.
Sestavljena iz svinjine, mesa jelena in svinjine, iz izbranega mesa in slanine, ki ni mlet, ampak rezan na kocke. Salama je bila v fazi podaljšanega zorenja (čas zorenja min. 18 mesecev). Tokom spontane in dolgotrajne fermentacije se razvije polno zrela aroma, ki jo nadgradi še kompleksnejša terciarna zorilna nota.Ob nakupu prejmete predstavitveno knjižico z navodili za uporabo. Vsi BioSing izdelki so brez dodanih additivov.
Vstopni izdelek v svet spoznavanja BioSing izdelkov. Klobaska je sestavljena iz svinjine in slanine.Z njo želijo pri BioSinju poudariti predvsem pristno, odprto, nežno aromo zorjenega mesa, kjer se občuti naravno sestavo in pozabljene okuse brez dodanih aditivov.Ob nakupu prejmete predstavitveno knjižico z navodili za uporabo. Vsi BioSing izdelki so brez dodanih additivov.
Bio suha salama je sestavljena iz svinjine, govedine in slanine. Narejena iz izbranega mesa in slanine, ki ni mlet, ampak rezan na kocke. Salama je bila v fazi podaljšanega zorenja (čas zorenja min. 12 mesecev). Tokom spontane in dolgotrajne fermentacije se razvije polno zrela aroma. Ob nakupu prejmete predstavitveno knjižico z navodili za uporabo. Vsi BioSing izdelki so brez dodanih additivov.
Količina: 250 gAkacijev med z brusnicami. Med vseh vrst je predvsem hranilo in sladilo, poleg tega pa varuje in ohranja zdravje, saj povečuje odpornost organizma. Brusnice se izjemno podajo medu, saj zmanjšajo njegovo sladkobo.
Za naše izdelke – od čokolade do bučnega olja – uporabljamo le skrbno izbrana semena lokalnih pridelovalcev. Semena preverjamo ročno, da lahko zagotavljamo najmanj 98-odstotno čistost.Bučna semena so v središču naših izdelkov in jim dajejo fantastičen ter edinstven okus. Okus, pri katerem gre zgolj in samo za bučna semena, zato smo tako zelo pozorni na to, kako so semena vzgojena. Vsak pridelek je darilo narave, iz katerega poskušamo pridobiti kar največ okusa in dobrega.Vedno znova, že več kot 90 let, nas navdušuje dejstvo, da se v teh malih semenih skriva ogromno hranilnih sestavin.Uporaba: Bučna semena so pripravljena za užitje, lahko jih uporabite v kuhi, peki, pripravi namazov, dodakom k juham ali drugim jedem.
Vsak Choco ami je izdelan ročno z veliko ljubezni in natančnosti iz zelo kakovostnih sestavin. Je mešanica mlečne in karamelne belgijske čokolade, slanih arašidov in hrustljave domače karamele. Ravno to posebnost in drugačnost mu doda sol, saj naše brbončice v kombinaciji s karamelo razvaja in navduši z eksplozijo okusov. Lahko so pregrešna sladka razvada ali pa popolno darilo za ženo, sodelavca, mami ali pa zate. Res so slastni, poskusi jih!Sestavine: Čokolada – bela karamelna in mlečna čokolada (kakavovo maslo, sladkor, polnomastno mleko v prahu, kakavova masa, mlečni sladkor, emulgator: sojin lecitin, aroma vanilije, sol), slani arašidi (arašidi, sončnično olje, jedilna sol) in karamela. 150 g.Vsebuje sledi pšenice, jajc, drugih oreščkov in sezama.Paulice shranjujemo pri temperaturi med 16 in 20 °C v suhem in temnem prostoru.
Čokolada z balzamičnim kisom Modena Giusti, proizvedena v sodelovanju z najboljšimi italijanskimi oblikovalci čokolade, so praline iz temne čokolade, polnjene s čokoladno kremo in balzamičnim kisom “Giusti 3 Gold Medals”. Kombinacija balzamičnega kisa s čokolado je nenavadna, vendar je prijetno presenetljivo, kako ta dva elementa sobivata.Je idealen zalogaj za zaključek obroka z dobro kavo.Mlečna čokolada 40% (kakav min. 31% - sladkor, kakavovo maslo, polnomastno mleko v prahu, kakavova masa, emulgator: sojin lecitin in sončnični lecitin, naravna aroma vanilije), temna čokolada 28% (kakav min. 50% - kakavova masa, sladkor, emulgator: sojin lecitin, naravna aroma vanilije), pol posneto mleko, balzamični kis iz Modene 6% (kuhan grozdni mošt, vinski kis), sladkor, vaniljev alkohol, invertni sladkor, dekstroza, jajca, pšenična moka, aroma. LAHKO VSEBUJE SLEVI LEŠNIKOV, PISTACIJ, MANDLJEV. VSEBUJE SULFITE.
Slastna kremna karamela v kombinaciji s solnim cvetom, pridelanim na tradicionalen način, ustvari brezčasno razkošnost okusa.Poslastica ustvarjena za uživanje.Temna čokoladi s kremnim polnilom karamele in solnega cveta.Čokolada vsebuje najmanj 62 % kakavovih delov. Brez GSO. Vsebuje visoka vsebnost prehranske vlaknine.
Zjutraj vstaneš in si na popečen kruh z maslom namažeš marmelado iz maline in bele čokolade v kombinaciji s skodelico dobre kave arabice.Popoln začetek dneva.Teža: 200gSlovenski izdelek. Ročno delo. Brez aditivov in umetnih barvil. Izbor kakovostnih sestavin.
Gurmani in sladokusci, vabljeni na izlet po kulinaričnih dobrotah. Vaše brbončice so izostrene, zato so za vaš užitek ključni dodatki, ki postavijo vsakemu obedu piko na i. Ti so lahko že sami po sebi prava gurmanska umetnina, vsaki jedi, v kateri se pojavijo, pa dodajo čisto poseben pečat. S čim boste danes izpopolnili okus svojih specialitet?
Popestrimo z mesnimi prigrizki
Kot ljubitelji vin smo v spletni trgovini Koželj.si najprej pomislili na to, kateri gurmanski dodatki nam najprej padejo na misel ob vinu. Seveda, narezki! Butični bio suhomesnati izdelki znamke BioSing so namenjeni prav prijetnemu druženju ob žlahtni kapljici. Pričarajte svojim gostom slavnostni občutek s svinjsko klobaso in suho salamo iz svinjine, govedine in slanine, pravi gurmani pa bodo zadovoljno grizljali jelenovo salamo ali divjačinsko klobaso.
Gurmanska paleta sladkih, slanih, sadnih in zdravih dobrot
Ko želite jedem dati nekaj svojstvenega, ni treba poseči po redkih in dragih gurmanskih dodatkih. Izberite le dragoceno, zdravilno gurmansko olje. Posezete lahko po na primere štajerskem temnem bučnem olju Kocbek, ki je izdelano iz prečiščenih bučnih semen, bogato z vitaminom E in ima dobro maščobno kislinsko sestavo. Tudi sama bučna semena so odličen prigrizek, ali pa izjemen dodatek k drugim jedem. Ker vsebujejo veliko vitaminov in mineralov, zdravilno delujejo predvsem pri težavah s sečili.
Če želite svojim jedem dodati 100 % ekstra deviško oljčno olje, vas bo zanimalo gurmansko olje iz istrskega nasada Monte Rosso, v katerem se pretakajo sadni okusi iz kar šestih vrst oljk. Istrsko sonce je sijalo tudi na fige, maline, robidnice, breskve in slive, ki so svojo sladkost, barvo in aromo podarile gurmanski marmeladi.
Ni pomembno, kakšno je vprašanje, odgovor je vedno: čokolada!
Če ste ob svoji sladkosnedi naravi bolj prefinjeni, posezite po Luciferjevi gurmanski čokoladi. Rožnate čokoladne kroglice z ruby čokolado vas bodo razvajale s koščki malin in brusnic, galerija sladko-slanih okusov v srebrnikastih čokoladnih kroglicah z lešniki, karamelo in soljo pa bo razveselila tiste, ki se radi prepustite razkošnim užitkom. Kroglice v lepi stekleni embalaži so že pripravljene, da obdarijo gurmana. Podobno izkušnjo ponuja tudi temna čokolada s karamelo in solnim cvetom iz Piranskih solin. Ljubiteljem gina pa bodo prijale ročno izdelane čokoladne praline s kremo iz gina Limbay.
Ob sladkem vinu se prileže tudi košček gurmanske čokolade. Posladkajte se na primer z ročno izdelanimi “paulicami”. Te čokoladice proizvaja mlada slaščičarska Hana, ki je svojo blagovno znamko Mama Paula poimenovala po svoji babici Pauli. Mehke kremne “paulice” povezujejo temno, mlečno in belo belgijsko čokolado s pistacijami, lešniki, mandlji in slanimi arašidi. Hmmm, kaj je lahko še boljše od tega? Morda gurmanska čokolada s posipom gozdnih sadežev! Ob njej si privoščite še kozarec rdečega vina.
Ko vas bo kdo vprašal, od kod vaš širok nasmeh in dobra volja, mu le povejte, kakšni biseri se najdejo v spletni trgovini Koželj.si. Gurmanske dodatke imajo tudi naši darilni paketi.
Pogosta vprašanja
H katerim jedem se najbolje poda bučno olje?
Z bučnim oljem lahko začinite solato, zelenjavno rižoto, testenine, ribe, sir ali pa z njim pripravite skutni namaz. Seveda se bučno olje najbolj sklada z bučnimi semeni, oboje pa bo odlično dopolnilo sir, pražen krompir ali pesto, navdušite pa lahko tudi z bučno rolado.
Kaj postreči ob degustaciji vina?
Degustacija vina je lahko prav posebno doživetje. Ne glede na to, ali obiščete čudovito vinsko klet z več stoletno tradicijo, ali pa si priredite degustacijo kar doma s pomočjo naših degustacijskih paketov. Vendar pa ob vrhunski kapljici žlahtnega vina prija tudi kakšen prigrizek. Pri kombinaciji hrane in pijače pa morate biti zelo previdni, da izbrani prigrizki ne zasenčijo okusa vina.
Ob degustaciji vin se zato največkrat postrežejo sveže pripravljeni narezki s kakovostnim mesom in sirom. Tako ustvarimo odličen kontrast med slajšimi vini in nekoliko slanim okusom klobas. Tudi sir odlično dopolnilo vsako degustacijo, vendar se morata intenzivnost okusa vina in sira skladati. Dodatno velja, da se divji siri, med katere štejejo siri s plemenito plesnijo ali močnim vonjem, najbolje kombinirajo s skladkimi vini. Ob poskušanju penečih vin pa je najbolje postreči topljeni ali kremni sir.
Še več idej, kako povezovati hrano in vina si preberite v našem blogu.