Tipičen burgundski chardonnay. To čudovito zlato vino fermentira in se postara v hrastovih sodih, kar daje eksotičnim citrusnim notam zaokroženo vanilijevo celoto. Popolnoma se ujema s kremnimi jedmi iz piščanca ali Brie de Meaux.
Krasne živahno rdeče rdeče barve, ki s staranjem dobiva škrlatni rob. Intenzivne in obstojne sadne cvetice, okusa v razvijanju, z vaniljo ki pridobiva v zatonu. Toplo in mehko tanično se izkažeza žametno in strukturno vino z dolgim odhajanjem. Najboljše pri 18°C, primerno k pečenkam, testeninam z močnimi omakami, žaru.
Grozdje treh tipično Štajerskih sort je bilo ob trgatvi združeno, ter vinificirano v popolni odsotnosti kisika. S tem smo ohranili saden karakter, ki je bil nadgrajen s trimesečnim ležanjem na drožeh v INOX posodi.
Kristalno čisto vino s slamno rumeno barvo in gosto teksturo.Izražene arome spomnijo na hruško, zeleno jaboko, kosmuljo, rumeno grenivko in limonino skorjo. Najdemo tudi jasminov cvet, travne zaznave, zeleni čaj ter beli poper.Mehkoben okus usta zapolni in jih prijetno osveži, mineralnost pa pusti svoj odtis. Intenziven okus deluje zlasti osvežilno in živahno. Je eleganten, srednje teksture in dolge obstojnosti. Tudi v ustih se ponovijo zaznave zelenega sadja in citrusov.Gre za izjemno eleagantno vino, ki bo razvajalo še vrsto let.Uživamo ga lahko kot osvežitev, ali spremljavo ob sashimiju, ribjem ali tudi mesnem carpaccio in različnih srovih morskih sadežih.
Vino je nežne zlatorumene barve, rahlo motno in nefiltrirano. Cvetica je poudarjena, jasna, sadna in lepo sortno definirana. Poleg pričakovanih koščičastih sadežev najdemo še med, jabolka, nageljnove žbice in cimet. Široko vabljivo. V ustih je vino suho, srednjega telesa, z lepimi kislinami, ki so nekoliko višje kot v Istri. Prava lepota te malvazije se zgodi v ustih, kjer je zelo okusna, pestra, najdemo še rahel dotik lesa. Z lepo teksturo, lepo se razširi po ustih. Odlična, pripeljana do meje in z zelo dolgim pookusom. Najboljša med leti 2019 in 2025.
Gre za vino, ki je nastalo iz grozdja, ki je bilo potrgano na istrskem posestvu Monte Rosso. Malvazija Monterosso je sveže belo suho vino, narejeno izključno iz istrske malvazije. Sveža sadna aroma je izjemno nežna, izvrstno se poveže z bogatim in polnim okusom čistega značaja, ki ima le kanček prijetne sladkosti. Vino ima dolg in poln pookus, ki nazadnje razkrije vse njegove čare in se izvrstno poda k vsakemu letnemu času in vsem priložnostim.
Barva vina je zlato rumena, z zelenimi odtenki, briljantna. Iskrivost poudarjajo filigransko drobni mehurčki, ki so intenzivni in obstojni. Vonj je zelo intenziven in fin. Prepletajo se arome po citrusih, breskvah, mediteranskih dišavnicah, v ozadju pa brioš in kruhova skorjica. Elegantna penina je na okus izredno suha, s prijetno svežino in mineralnostjo, pookus pa je izjemno dolg in čist.Ročna zgodnja trgatev biodinamično pridelanega grozdja. Kratka maceracija grozdne drozge, prešanje in dekantacija mošta. Spontana fermentacija in zorenje vina v jeklenih tankih, na odmrlih kvasovkah. Penina je pridelana po klasičnem postopku s sekundarno alkoholno fermentacijo v steklenici in podaljšanim odležavanjem na kvasovkah (najmanj 36 mesecev). Degožiranje brez odpremnega likerja.
Pinela je avtohtona vipavska sorta, ki raste predvsem na pobočjih zgornjega dela Vipavske doline. Ne prenese visoke vlage in rada šibko raste, zato ji ustrezajo šibka, lapornata tla in soncu izpostavljene lege, kjer so jo sadili že naši nonoti. Vino je srednje globoke zlatorumene barve. Cvetica je izražena, sadna, diši tudi po tropskih sadežih, kot sta banana in ananas, ingverju in zrelih marelicah. V ustih je suho, kljub nižji alkoholni stopnji deluje polnejše, morda tudi zaradi dokaj oljnate teksture, dokaj intenzivno, zaključi se v dolgem, sadnem pookusu.
Poldina je namizna svetilka, s kontaktnim polnilnim podnožjem, barvanim aluminijastim ohišjem, polikarbonatnim difuzorjem in LED svetlobnim virom. Svetilka se prižiga in izklaplja z gumbom na dotik, ki se nahaja na vrhu difuzorja; z istim gumbom je mogoče spremeniti jakost in odtenek svetlobe (2200, 2700 in 3000K). Svetilka je primerna za notranjo in zunanjo uporabo.Življenjska doba baterije: 12 urDimenzije: 380 x 110 mmBarva: bela
Vino je slamnato rumene barve z zelenkastimi odtenki. Nežna in bogata cvetica nas že na prvi vdihljaj popelje med cvetoče pomladne travnike in sadovnjake, spomni nas tudi na kompot rabarbare z limonino lupino in pečena jabolka, začinjena z ingverjem in klinčki. V ustih nas razveseli njena živahnost in popolno sozvočje alkohola in kisline. Nežna mineralna nota daje vinu prijetno slanost in ga povzdigne v vlogo izjemnega aperitiva.
Prepustite se navdihu zlate dobe sorte rebula, ko je v 70-ih letih Zvonimir Simčič z Zlato rebulo požel neverjeten uspeh in serijsko osvajal zlate medalje na mednarodnih sejmih vin. Zaradi ohranitve sorte in pionirskih prizadevanj za dvig kakovosti vina iz rebule je postal znan kot oče rebule, vino v tej steklenici pa vam predstavlja, kakšno bi bilo, po naši presoji, njegovo najboljše vino danes – Golden Époque, Envisioned by Miro. Naj vas REBULA Golden Époque spremlja skozi najlepše trenutke, ki jih boste v spomin zapisali z zlatimi črkami.
Vino je zelo bledo rožnato poudarjeno, odvisno od letnika, z zlatimi, oranžnimi in celo barvnimi odtenki. Njegov šopek razkriva sveže sadje (mango, melona), poudarjeno z notami limone. Na okusu se njegova svežina razvije skozi citrusne arome okoli odločno mineralnega jedra, nato pa se zaključi s subtilno obstojnim zaključkom.
Esprit Gassier se sklicuje na izjemen terroir Sainte-Victoire. Odraža stanje duha, ki vas bo spremljalo skozi sončne dni in vas očaralo, ko pade noč. Eleganten in sproščen Esprit Gassier ponuja vpogled v boemski življenjski slog. Esprit Gassier je narejen iz mešanice Grenache, Cinsault, Syrah, Rolle in Ugni Blanc. Ta Côtes de Provence iz Sainte-Victoire je vinificiran z neposrednim stiskanjem in fermentacijo pri nizkih temperaturah, da se ohranijo arome v sadju.
Esprit Gassier se sklicuje na izjemen terroir Sainte-Victoire. Odraža stanje duha, ki vas bo spremljalo skozi sončne dni in vas očaralo, ko pade noč. Eleganten in sproščen Esprit Gassier ponuja vpogled v boemski življenjski slog. Esprit Gassier je narejen iz mešanice Syrah, Grenache, Cinsault in Rolle. Ta Côtes de Provence iz Sainte-Victoire je vinificiran z neposrednim stiskanjem in fermentacijo pri nizkih temperaturah, da se ohranijo arome v sadju.
V okusu prevladuje aroma slivove marmelade, rdečega sadja, ki jo lepo dopolnjujejo aromatike tobaka, temne čokolade, vanilije. Vino je prijetno in elegantno, polnega telesa, z uglajenimi tanini in z dolgim pookusom.
Slamnato rumena barva daje vinu iskrivost. Vonj je zelo intenziven in fin. Prepoznamo arome po mediteranskih dišavnicah – lovoru, rožmarinu in timijanu, v kombinaciji s sadnimi ter cvetnimi notami. Nežno vino, polnega okusa z ravno prav svežine in mehkobe, je zaokroženo in izrazito mineralno.Ročna trgatev biodinamično pridelanega grozdja. Kratka maceracija grozdne drozge, blago stiskanje in dekantacija mošta. Spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami in spontan biološki razkis. Šestmesečno zorenje vina v inoks cisternah in betonskih tulipanih na lastnih drožeh. Stekleničenje brez filtracije z minimalnim dodatkom žvepla.