Čar vina ni strokovni ampelografski ali enološki priročnik, takih je zdaj na naših knjižnih policah dovolj. Je pripoved o osebnem odnosu avtorja do vina in vseh njegovih razsežnostih, o estetskih, filozofskih in socioloških dimenzijah vina, ki zmorejo vsakomur približati to civilizacijsko dobrino, brez katere si današnjega sveta in življenja ne moremo zamišljati. Avtorja bolj kot kemizem vina zanima poglabljanje v preteklost, starodavne civilizacije, v gruzijske kverve, kjer naj bi se pred osmimi tisočletji spočelo vino, kakršnega poznamo danes. Dotakne se tudi Svetega pisma, kjer je vino omenjeno večkrat kot voda in mleko. Vinska trta simbolizira božje občestvo in pri zadnji večerji je bilo vino povzdignjeno v Kristusovo kri. Avtor pa je z obema nogama tudi trdno na naših tleh, kjer se posveti Valvasorju, ki je, še preden so o tem razmišljali drugod po Evropi, postavil prve zametke klasifikacije vinorodnih leg na Kranjskem. Bralci bodo dobili tudi odgovor na temeljno vprašanje, zakaj se avtor vsako jesen ob novem vinu na novo rodi. Popolna knjiga, v katero se lahko ob kozarcu dobrega vina poglobite sami ali o njej razpravljate v krogu najbližjih, tistih, s katerimi je vino tudi najlepše deliti.
Slovenija, vinska dežela je referenčno knjižno delo, ki je nastalo izpod peresa slovenskega vinskega poznavalca z mednarodnim ugledom Roberta Gorjaka, in je zasnovano na avtorjevih dolgoletnih izkušnjah in spoznanjih. Pričujoča publikacija bralca na sistematičen, strokoven, a razumljiv in berljiv, avtorju lasten mestoma humoren način, vodi od vinskega okoliša do okoliša, skozi zgodovino vinogradništva, klimo, tla, sorte, zakonodajo, letnike, vinske sloge ter vinarje.
Slovenija, vinska dežela je referenčno knjižno delo, ki je nastalo izpod peresa slovenskega vinskega poznavalca z mednarodnim ugledom Roberta Gorjaka, in je zasnovano na avtorjevih dolgoletnih izkušnjah in spoznanjih. Pričujoča publikacija bralca na sistematičen, strokoven, a razumljiv in berljiv, avtorju lasten mestoma humoren način, vodi od vinskega okoliša do okoliša, skozi zgodovino vinogradništva, klimo, tla, sorte, zakonodajo, letnike, vinske sloge ter vinarje.
Ostrige, hrastovi sodi, motar, rožmarin, slovenska lipa, brinje, izvirska voda Vila izpod Kamniških planin, neskončna paleta okusov domače hrane in starodavnih začimb, ki so vse prisotne na tem prostoru, slovenska trmoglavost in še kanček sreče so bile glavne sestavine recepta.Vse ostalo je del legende.
Nežno limonasto rumene barve z zlatimi odtenki, mehurčki so fini. Cvetica je decentna, dozorela, zelo fina, natančna, bolj cvetna kot sadna. Skorja kruha, maslo in belo cvetje so nekatere izmed zaznav, ki se prepletajo med sabo. V ustih je suha, mehurčki tvorijo oljnato teksturo.Pridelano po klasični metodi.
MEDOT 48 je zvrst rebule kot prevladujoče sorte, modrega pinota in chardonnaya.Drobni in subtilni mehurčki so živahni in energični. Rumenozelena in zlata – prepletanje svežine in zrelega zaznamo že na prvi pogled. Na okusu zaznamo pecivo in bele sadeže, citruse, ter polno in harmonično mineralnost, ki se zaključi v prepričljivem in dolgem zaključku. Nos je svež, saden, mineralen. Prevladuje nota zrelega Zlatega delišesa, ki se prekriva z vonjem bele breskve in mandljevega cveta. V ozadju zaznamo nežne avtolitične note štiriletnega ležanja na kvasovkah.
Popolna harmonija. Izrazito fin perlage in ravnovesje vseh čutov. Mladostno zrela peninaza najzahtevnejše pivce. Ponos kleti Medot. Medot Millésime je odraz najboljših letnikov trgatve. Stekleničebo je le, ko je trgatev za penine Medot res izjemna.Videz:barve starega zlata z rumeno zelenkastimi odtenkiVonj:čudovit preplet belega travniškega cvetja, limone in medu, vse skupaj se dopolni z nežno zaznavo popečenega kruha, vanilije in briošov, kar je posledica dolgega zorenja na kvasovkahOkus:okus sušenega sadja se prepleta z rahlo zaznavo lešnikovega biskvita in medu; bogata, elegantna penina z nežnimi mehurčki in zelo dolgim pookusomS prefinjeno eleganco lahko spremlja skoraj vse najboljše jedi klasične in inovativne kuhinje.
Okus po jagodah in rdečem sadju daje penini širino, medtem ko note praženega kruha in lešnikov prispevajo h kompleksnosti in polnosti. Zaključek je zelo svež in harmoničen. Večplastna, razkriva izrazit sadni značaj in lepoto dolgega zorenja na finih drožeh. Zaznamo čudovit preplet arom citrusov, jagodičevja in lešnikovega biskvita ter kruhove skorje in medu.
Popolna harmonija. Izrazito fin perlage in ravnovesje vseh čutov. Mladostno zrela peninaza najzahtevnejše pivce. Ponos kleti Medot. Medot Millésime je odraz najboljših letnikov trgatve. Stekleničebo je le, ko je trgatev za penine Medot res izjemna.Videz:barve starega zlata z rumeno zelenkastimi odtenkiVonj:čudovit preplet belega travniškega cvetja, limone in medu, vse skupaj se dopolni z nežno zaznavo popečenega kruha, vanilije in briošov, kar je posledica dolgega zorenja na kvasovkahOkus:okus sušenega sadja se prepleta z rahlo zaznavo lešnikovega biskvita in medu; bogata, elegantna penina z nežnimi mehurčki in zelo dolgim pookusomS prefinjeno eleganco lahko spremlja skoraj vse najboljše jedi klasične in inovativne kuhinje.
Boisa brandyji so pridelani po klasični metodi, iz destilata belega vina, katerega trta raste v dolini Alazani, v regiji Kakheti, ki znana po pridelavi izjemnih brandyjev najvišje kakovosti.V.S.O.P. je mešanica najmanj 7 let starih vinskih destilatov, zorjenih v hrastovih sodih. Transparentna jantarna barva, lepo razvit vonj ter svež, mehak okus z nežno pikatnimi notami hrastovega soda. Zelo prijeten in dolg pookus po mandljih in suhem sadju.
Porto Tawny 10 je mešanica s povprečno starostjo 10 let. Njegovo telo in bogat okus nas popeljeta do kraja, kjer je nastal - Quinta de Ervamoira.Aroma marelice, rdeče slive, fig in sira.
Vključuje: merico, prijemalko, cedilo, žlico, odpirač, shaker, drobilec. V paketu prejmete tudi knjigo receptov za slastne koktajle.Primerno za domačo ali gostinsko uporabo, prav tako tudi odlično darilo za vse, ki odkrivajo nove okuse v mešanju pijač.
- ročno izdelan kromiran zaključek z vložkom iz hrastovega lesa- teflonska spirala- mikro žagin list- ročica iz ponikljanega jekla- usnjena torbicaTovrstni model uporabljajo tudi v barih in restavracijah.
Čudovit črn set nožev za zrezke. S setom nožev boste dodali piko na i vašim kuharskim mojstrovinam in lepo dopolnili vašo mizo. Uporabite set nožev za vsak dali ali posebne priložnosti. Odlično darilo za vaš in vaše domače, kot tudi za prijatelje in znance. Leseno stojalo se bo odlično podalo na vaš kuhinjski pult in vam bodo noži takoj na voljo in pri roki.
Trikrat destiliran in potrpežljivo staran v kombinaciji starih bourbonovih in sherry sodov, je ta irski viski po svetu poznan po njegovi gladki in nežni aromi.Aroma: lahka, po sladkih citrusih in zelenem jabolku, v kombinaciji podtonov vanilije.Okus: zgodnji okus po svežem sadju vodi do izrazitega, vendar lahkega vrha, ki mu sledi nežni okus lesa in se na koncu razvije v prekrasno vaniljo.Zaključek: odložite kozarec in začutite skoraj masleno mehkobo.
Boisa brandyji so pridelani po klasični metodi, iz destilata belega vina, katerega trta raste v dolini Alazani, v regiji Kakheti, ki znana po pridelavi izjemnih brandyjev najvišje kakovosti.V.S.O.P. je mešanica najmanj 7 let starih vinskih destilatov, zorjenih v hrastovih sodih. Transparentna jantarna barva, lepo razvit vonj ter svež, mehak okus z nežno pikatnimi notami hrastovega soda. Zelo prijeten in dolg pookus po mandljih in suhem sadju.