Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Dom Perignon

Dom Pérignon je blagovna znamka hiše Moët & Chandon iz pokrajine Šampanje v Franciji. Ime nosi po menihu Pierru Pérignonu, ki je v 16. stoletju kot prvi nehote izumil metodo za pridelavo penečih vin, ki se uporablja še danes. Prvi letnik Doma Pérignona so pridelali leta 1921 in je bil naprodaj šele leta 1936. Vsak letnik je edinstvena kreacija, ki izraža tako značaj leta kot značaj Doma Pérignona. Po najmanj osmih letih priprave v kleteh vino uteleša popolno ravnovesje in harmonično polnost (»Plénitude«) Doma Pérignona.

Izbor vin

Prikaži vse
Dom Perignon Rose 2008 DK
Moet&Chandon
Francija
·
Champagne / šampanija
·
Rose
·
Suho
·
2008
·

364,60 €
Dom Perignon Rose nastane le v najboljših letih in v omejenih količinah. Je popolno utelešenje moči, ki dvigne um in razsvetli svet.Začetni občutki so taktilni, polni in svilnati. Razprostirajo se kot božanje in postopoma postajajo drznejši. Kisla podlaga, ki je podpis letnika, se prepleta v strukturo modrega pinota in vibrira v srcu vina. Obstojen zaključek diši po potonikah in belem popru.
Blagovna znamka
Država
Regija
Champagne / Šampanija
Barva
rose
Volumen
0,75
Struktura
champagne
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2008
Alkoholna stopnja
12,5 %
Vsebuje
sulfit
Dom Pérignon P
Dom Perignon

469,85 €
Plénitude 2 je drugo življenje Dom Pérignona, ki je potrpežljivo pripeljano na novo vzpetino in postavljeno na pot v večnost. Po skoraj 15 letih počasnega oblikovanja v kleteh Dom Pérignon širi svojo energijo in se v svojem stanju Plénitude dvigne na vrhunec. Povzdignjen na nove višine, se razprostira v vseh dimenzijah – širši, globlji, daljši, intenzivnejši …
Blagovna znamka
Država
Regija
Champagne / Šampanija
Barva
belo
Volumen
0,75
Struktura
penine
Sladkorna stopnja
brut
Letnik
2003
Alkoholna stopnja
12,5 %
Vsebuje
sulfit