Slovenija
Silveri
Silveri je zgodba družin Gašparin in Vuga. Začetki vinogradništva družine Gašparin segajo daleč v leto 1710. Taras in Tadej pa sta Silveriju prinesla željo po eksperimentiranju in znanju, ki sta se ga naučila med študijem. Oba sta močno vpeta v vinogradništvo, enologijo in neskončen svet pridelave penin po klasični metodi. Skupaj s starodavnim vinogradniškim znanjem sta uspela pridelati penine in vina vrhunske kakovosti, nagrajena z nekaterimi najpomembnejšimi nagradami v vinskem svetu. Ljubezen do zemlje, narave in vinske trte ju vodi pri skrbi za vsako kapljico, iz katere se rodi vino, ki so ga pridelale pridne roke s toplino, nežnostjo in strastjo. Silveri je zgodba o strasti, trdem delu, navdušenju, pogumu in zaupanju.

Izbor vin
Prikaži vse
Penina Silveri Brut
25,50 €
Silveri
Slovenija
·
Goriška brda
·
Belo
·
Brut
·
Cuvée z močno prevlado briške rumene rebule. Prefinjen, z bogatimi notami po zrelih sadežih, sliv in nektarin. Podpis vinske hiše med letniškimi peninami.
Penina Silveri Blanc de Blancs
20,00 €
Silveri
Slovenija
·
Goriška brda
·
Belo
·
Brut
·
Zlato rumene barve z nežnimi zlatimi odsevi. Izrazito penjenje z vztrajnim sproščanjem mehurčkov. Intenzivno na nosu, s svežimi notami sadja, predvsem zrelih agrumov. Na okusu elegantno z rahlimi notami citrusov, hruške in prepletom kruhove skorje (brioche). Dolgo, z zelo osvežujočim koncem.
Penina Silveri Nature Zero Vintage Collection 2011
28,20 €
Silveri
Slovenija
·
Goriška brda
·
Belo
·
Brut nature
·
Edinstvena klasika, svojevrtnega sloga in čistosti..V ustih je uravnoteženo, zaokroženo in polnega okusa, z notami po zrelih sadežih sliv in nektarin. Zaključek je dolg, z lepim ujemanjem med chardonnayem in značilno noto zrele rumene rebule.
Penina Silveri Rose Cuvee Brut
22,75 €
Silveri
Slovenija
·
Goriška brda
·
Rose
·
Brut
·
Na okusu je polno in sveže, z nežno a izrazito kislino. Arome, ki jih lahko zaznamo so po svežih nabranih jagodah, svežih malinah in roza grenivki. Zaključek je fin in trajen.Silveri Rosé je lahko spremljevalec od aperitiva pa vse do sladice.Izjemno lepo se poda k lahkim predjedem kot je recimo norveški losos, ali brancinov carpaccio.