Slovenija
Sinefinis
Sinefinis – brez meja in brez konca – je blagovna znamka penečih vin dveh uveljavljenih vinarjev, Matjaža Četrtiča s slovenske strani Brd (vina Ferdinand) in Roberta Prinčiča (Gradisciutta) iz italijanske strani.

Izbor vin
Prikaži vse
Penina Sinefinis Blanc De Blanc
27,00 €
Sinefinis
Slovenija
·
Goriška brda
·
Belo
·
Suho
·
2018
·
Nežnejše zlatorumene barve, penjenje je umirjeno. Cvetica je dozorela, nežnejša. Po jabolkih, olupljenih jabolkih, maslu, suhem cvetju, kvasu, tudi začimbah. Zelo suho v ustih, višjih kislin. Karakter v ustih je diskretnejši, skoraj popolna odsotnost sladkorja vino razkrije do kosti.
Penina Sinefinis Rebolium nature
27,00 €
Sinefinis
Slovenija
·
Goriška brda
·
Belo
·
Brut nature
·
Vino je srednje globoke zlatorumene barve. Cvetica je dozorela, fina, diši po medu, suhem cvetju, limonah in grenivki. V ustih je vino suho, penjenje je nekoliko obilnejše, srednjega telesa, višjih kislin, ki dajo vinu živahnost. Karakter v ustih je podobno kot v različici brut nekoliko diskreten, a vztrajen.S potencialom zorenja.
Penina Sinefinis Rose
24,00 €
Sinefinis
Slovenija
·
Goriška brda
·
Rose
·
Suho
·
Peneče vino, izdelano po klasični metodi. Grozdje prihaja iz slovenskih in italijanskih vinogradov v Brdih. S pravočasno ročno trgatvijo ohranimo svežino in primerno vsebnost sladkorja. Nežnemu stiskanju celih grozdov sledi takojšen pretok in fermentacija pri kontrolirani temperaturi. Vino pred drugo fermentacijo zori na finih drožeh. Sekundarna fermentacija poteka v steklenici. Peneče vino zori na lastnih kvasovkah najmanj 36 mesecev.Nežne rožnate barve, mehurčki so drobnejši, pogosti. Cvetica je zadržana, po suhem cvetju, maslu, mokrem kamnu. Suho v ustih, penjenje je obilnejše, srednjega telesa, zmernih do višjih kislin. Zračenje v kozarcu aromo dodatno odpre. Z daljšim jasnim pookusom, ki lepo odreže.
Penina Sinefinis Rebolium Magnum
44,29 €
Sinefinis
Slovenija
·
Belo
·
Suho
·
Peneče vino iz rebule, pridelano v italijanskih in slovenskih vinogradih v Brdih. Izdelano je po klasični metodi – s sekundarnim vrenjem v steklenici in dolgim zorenjem na kvasovkah.S pravočasno ročno trgatvijo ohranimo svežino in primerno vsebnost sladkorja. Nežnemu stiskanju celih grozdov sledi takojšen pretok in fermentacija pri kontrolirani temperaturi. Vino pred drugo fermentacijo zori na finih drožeh. Sekundarna fermentacija poteka v steklenici. Peneče vino zori na lastnih kvasovkah najmanj 36 mesecev.Nežne zlatorumene barve. Mehurčki so lenobni, prav lepo gosti. Cvetica je umirjena, lepo dozorela, belo cvetje, maslo, kruhova skorja, limona. Zelo suho v ustih, višjih kislin, ki vino dodatno poživijo, okus v ustih ponudi dobro intenzivnost in jasnost. Z lepim, jasnim pookuson.