vinska klet

JAZBEC

 

JAZBEC

MARSIKATERO je moral slišati in preslišati Jože Jazbec, ko se je v drugi polovici osemdesetih let odločil, da bo teran uporabil kot osnovo za klasično penino. V tistih letih je v Tupelčah uspešno vodil družinsko gostilno, zato ga za prodajo ni preveč skrbelo. In ko je leta 1991 predstavil penino prve serije, jo je po primorsko pospremil z vzklikom: »Intanto sem jo naredil!« – pa sem jo le naredil. In tako se je rodila blagovna znamka Château Intanto, s katero vse od takrat trži svoja vina.

 


Z ženo Silvo danes na način integrirane pridelave grozdja in vina obdelujeta 2,2 hektarja vinogradov refoška, v katerem imajo najstarejše trte že preko sedemdeset let in so torej enako stare kot gospodar. Primarno zorenje vina poteka v hrastovih sodih v nekdanjih vodnih rezervoarjih, ki so služili za napajanje parnih lokomotiv na bližnji železniški postaji Štanjel. Tu vina tudi refermentirajo v steklenicah, celoten remouge pa je še vedno klasičen, torej ročno in na pupitrih. Po degoržiranju in dodatku ekspedicijskega likerja na osnovi z vakuumsko destilacijo koncentriranega grozdnega soka refoška steklenice še nekaj časa počivajo v podzemnih jamah v alpskem predgorju, kjer jim stalna naravna nizka temperatura da še zadnjo popotnico k harmonizaciji okusa

izdelki

blagovne znamke JAZBEC

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.