Družinska ekološka vinogradniška kmetija Rodica se nahaja v idilični istrski vasici Truške pri Marezigah, nad Koprom, kjer vinogradi segajo v objem sončnih pobočij z razgledom na Tržaški zaliv in dolino reke Dragonje.
Na kmetiji Rodica sledi pridelava grozdja strogim načelom ekološkega kmetovanja, ki temelji na sožitju z naravo in spoštovanju naravnih ciklov. Vsaka trta raste brez kemičnih pesticidov, herbicidov ali umetnih gnojil, kar daje vinom poseben značaj in čistost.
Z veliko ljubezni, strasti in spoštovanja do tradicije pridelujejo vina, ki izražajo avtohtonost, pristnost in energijo istrske zemlje. Vsaka steklenica je poklon naravi in življenju, ki ga z njo delijo.
Vino je intenzivno zlato rumene barve in nas pri vonju preseneti z aromami, ki segajo vse od vanilje, akacije, breskev, grenivk ter poljskega cvetja do nežnih sladkobnih začimb. V telesu je vino srednje bogato s prijetnim sadnim telesom in nežnim mineralnim pookusom.Malvazija Klasika nam pričara mediteranski pridih, saj se odlično spaja z ribjimi jedmi, še bolje pa s tradicionalnimi istrskimi fuži z belimi in črnimi tartufi.
Nežno maceriran sivi pinot je čebulnato rožnate barve z intenzivnejšo bakreno obrobo. V vonju zaznamo nežne cvetlično sadne arome (rumeni sadeži, agrumi), ki jih dopolnijo vonjave sveže maline in slive. V nos se nam prikradejo tudi arome zrelih hrušk. V okusu je vino prijetno, sadno, z elegantno svežino.Odlično se prilega močnejšim ribjim jedem in rahlo pikantnim mesnim jedem (tatarski biftek). Predlagamo k rakovemu nabodalu z rožmarinom in slanino.
Vino je rubinasto rdeče barve z bakrenim odtenkom, ki nakazuje že skoraj arhivsko starost te zvrsti refoška, merlota in cabernet sauvignona. V vonju zaznamo bogate arome zrelih in prezrelih rdečih sadežev (sliva, ribez, višnja) ter marmelad in džemov, ki jih nadgradijo note lesa začimb in zelišč. Pridih eteričnosti izkazuje daljše zorenje v lesenih sodih. V ustih je vino bogato sadno s skoraj žametnimi tanini in zaokroženim elegantnim pookusom. Vino priporočamo k mesnim enolončnicam (bograč, golaž divjačina), rdečemu mesu (zrezki), staranim sirom (brkinski, tolminski sir). Priporočamo h goveji taljati s staranim sirom in popečenim češnjevim paradižnikom.
Vino je intenzivno zlato rumene barve. V vonju nas preseneti bogat izbor arom, ki segajo od značilne note muškatnega oreščka do agrumov, bezga ter zelišč. V ustih je vino bogato, sladkobno in sveže z značilno noto melone, ki je odraz deleža momjanskega muškata. Odlično se prilega kot samostojno vino ali k sadnim sladicam (Pavlova torta, breskvino pecivo, jabolčni zavitek s cimetom).