BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

JUBILEJNI 10. FESTVINAPridružite se nam v ponedeljek, 27. maja 2024, 
v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju

 

Težko pričakovani vinsko-kulinarični dogodek na enem mestu združuje izjemne domače in tuje vinske kleti, s predstavniki vrhunskih restavracij, hotelov, družinskih gostiln, barov ter tudi vse strokovnjake in ljubitelje dobrega vina. Dogodek je namenjen vsem zbranim predstavljajo neprecenljivo priložnost za mreženje, za sklepanje novih poslovnih odnosov in povezovanje z drugimi strokovnjaki in ljubitelji vina in kulinarike.

Letošnji Festvina obeležuje pomembno prelomnico v naši zgodbi, saj ga organiziramo že desetič. Predstavili se bodo vrhunski vinski razstavljavci, ki bodo navdušili vse ljubitelje dobre vinske kapljice. Tudi tokrat bo med razstavljavci več kot 70 vinskih kleti iz Slovenije in tujine. Predstavili pa se bodo tudi naši dobavitelji kozarcev, vinskih pripomočkov in gourmet izdelkov. 

Pridružite se nam na nepozabnem vinskem doživetju!

***

Cena vstopnice: 50,00 €. 

Vključuje celodnevno degustacijo vzorcev, pestro spremljevalno dogajanje in večerno zabavo na Račjem otoku s Perom Lovšinom. Vsak udeleženec se mora v sistem prijaviti posamezno s svojimi podatki. Po opravljenem plačilu vstopnico s QR kodo prejmete na vaš e-naslov.

Hitre povezave:
VSTOPNICE GALERIJA

10. FESTVINA 

Vabljeni na druženje v vinskem svetu najboljših. Vinarji bodo predstavili svoja najodličnejša vina in ekskluzivno tudi nova, ki jih še ni mogoče zaslediti v redni prodaji.

POVEZUJE & 

 Več kot 70 slovenskih in tujih vinskih kleti se bo zbralo na enem mestu in skupaj bomo spoznavali in okušali vinske trende.

IZOBRAŽUJE 

Vsak udeleženec Festvina bo poleg novih poznanstev, novih okusov in novega znanja tudi tokrat dobil novo izdajo Wine magazina.

Z nami bodo


DAR SONCA * PRUS * ŠUKLJE * ISTENIČ * KLET KRŠKO * KARTUZIJA PLETERJE * VINSKA KLET FRELIH * MARTINČIČ * DOMAINE SLAPŠAK * KOZINC * ALBIANA * KRISTANČIČ * ERZETIČ *JAKONČIČ - PIRO * EDI SIMČIČ * SIMČIČ IGOR & KAROL & MARIJAN KLET BRDA * ŠČUREK *JAKONČIČ * BENEDETIČ * MOVIA * BJANA * MEDOT * NEBO *LISJAK BORIS * VINA ŠTOKA * VINAKRAS * MAROF * VINAKOPER * ROJAC * SANTOMAS * KORENIKA & MOŠKON * RODICA * ZARO * PUCER Z VRHA * VINA TONIN * PUKLAVEC FAMILY WINES  * PRA-VINO * ZLATI GRIČ * STEYER * VERUS * DOPPLER * FREŠER * LISJAK VINO * MANSUS * VIPAVA 1894 * SLAVČEK * BATIČ *  VINA COLJA * KMETIJA MLEČNIK * SAKSIDA * GUERILA * FORNAZARIČ * VINA KRAPEŽ * LAVRENČIČ ESTATE * SALOMON ESTATE * SALOMON UNDHOF * SALOMON & ANDREW * DEGRASSI * MONTEROSSO * GERŽINIĆ * BASTIAN * RADGONSKE GORICE * PICCINI * DAMILANO * CASTELFEDER
...
... kmalu razkrijemo še druga znana vinska imena, ki jih boste lahko spoznali na dogodku...

Program


11.00 Uradna otvoritev


Uradna otvoritev jubilejnega 10. Festvina z nagovorom direktorja Jožeta Koželja.

11.15 - 19.30 Celodnevno dogajanje


Vabljeni na druženje v vinski svet najboljših. Že desetič bomo okušali in spoznavali vinske trende. Številni slovenski in tuji vinarji nam bodo predstavili svoja najodličnejša vina in ekskluzivno tudi nova, ki jih še ni mogoče zaslediti v redni prodaji.

Med drugim nas čaka še:

- nagradna igra z izjemno nagrado

- ekskluzivna degustacija Fine Wines

Ekskluzivna degustacija dražjih tujih vin – Fine Wines. Degustacija vzorcev se plačuje na licu mesta, brez predhodnih prijav.

- after party na Račjem otoku

- Ekskluzivna predstavitev linije UNIQUE by Koželj

UNIQUE by Koželj


Kaj je UNIQUE by Koželj?

Je unikaten letnik, unikata lega, unikaten sod, unikatna sorta, na kratko, najbolj unikatna vina, majhnih serij, ki se skrivajo v kleteh priznanih slovenskih vinarjev. Da jih ne bodo delili samo s prijatelji, smo jih zbirali v liniji UNIQUE in jih tokrat premierno predstavljamo.

Majhna serija, zagotovljen ekskluziven zakup.

*Linija bo ekskluzivno cel dan predstavljena na Festvina. Vsa vina boste lahko degustirali in jih tudi naročili. V primeru naročila boste pustili podatke in vam bomo naročeno dostavili po Festivnu.

19.30 Zaključek dogodka


Zaključni pozdrav


20.00 After Party


Festvina bomo tradicionalno zaključili z  večerno zabavo na Račjem otoku. Z nami bo eden in edini - Pero Lovšin.


Okrogla miza in delavnica


11.30 - 12.30

Vzporedni program  - okrogla miza

OKROGLA MIZA: Je na vinskih kartah prostor za slovensko vertikalo letnikov?

Kaj bi rekli če bi danes kupili določeno vino in bi ga lahko dobili in gostom ponudili šele čez 8 let? Obnašanje vina v steklenici se skozi leta zorenja spreminja in tudi slovenski vinarji ponujajo izjemne letnike. Pa smo na njih pripravljeni počakati in jih ustrezno umestiti na vinsko karto ter predstaviti gostom?

Namen hrambe vertikal je, da gostu ponudimo vino, ko je le-ta v najboljši kondiciji. Odgovornost hišnega sommelierja pa je, da vino dobro pozna in ne zamudi vrhunca njegove življenjske dobe.

Ob degustaciji primerov izjemnih letnikov bomo govorili kaj tovrstno zbiranje pomeni za restavracije tako s finančnega kot logističnega vidika? Kakšna je dodana vrednost vinu? In najpomembnejše – kaj možnost okušanja različnih letnikov pomeni za goste; kako to vpliva na zaznano vrednost restavracije v očeh gosta in koliko so za to pripravljeni plačati?

Z nami bodo priznani gosti iz gostinske in vinske branže.

14.00 - 15.00

Vzporedni program - delavnica


3x3 bingo drznih pairingov z Markom Pavčnikom in JRE

Chef Marko Pavčnik (Restavracija Pavus) je za jubilejni Festvina pripravil tri drzne jedi, ki jih bomo kombinirali z izjemnimi vini. Okušali bomo izbrane kombinacije in jih komentirali skupaj pod strokovno taktirko predsednika JRE Slovenija in sommelierja, Gregorja Repovža.

Kakšne kombinacije vas čakajo? Pridite in okušajte z nami!


Sponzorja dogodka


Galerija

Vabljeni k ogledu nepozabnih foto utrinkov preteklih Festvin. Že komaj čakamo, kakšne spomine nam bo prineslo leto 2024!

https://kozeljwines.pixieset.com/