»Drznimo si biti drugačni,« je eno naših gesel. Biti drugačen je dokaj enostavno, biti drugačen in pokazati visoko kakovost pa je nekaj povsem drugega. Vinski profesionalci in poznavalci bodo le za kratek čas tolerirali prvo brez drugega. Cesare je drzen izdelek. Že Nerone ni bil od muh – vsaj mi smo mnenja, da nam je uspelo, toda Cesare (Cezar), tako namiguje že ime, ima ambicijo stopiti še stopnico više. Cesare letnika 2020 je srednje globoke rubinaste barve z granatnim odtenkom. Navkljub štirim letom zorenja cvetica deluje mladostno. Je kompleksna, ponudi mediteranske začimbe, temno rdeče in črno sadje, češnjo, višnjo, robido. Zgolj nežne note po dimu in prepečencu namignejo, da je vino zorelo v lesu. Vino je suho, deluje polnejše, četudi zmore »zgolj« 13 % alkoholno stopnjo. Zinfandel ga »odebeli«, rebo ga postavlja pokonci. Taninov ni malo in so dobro blikovani. Je pokončno, čvrsto, z žametno teksturo, a obenem lebdeče. Najbolj prepričljiv je ravno v srednji fazi (midpalate), kjer izkaže karakter, persistenco in je polnega okusa z obilo koncentracije in finese. Enigmatično, samosvoje vino, ki ga težko umestimo. Prav zlahka nas zapelje v misli, da ne izhaja Mediterana. Težko ga bomo ujeli zgolj z enim zamahom.
Eleganten in subtilen. Mali volumen proizvodnje, ki je prinesel najboljše esencije grozdja.Emilio Moro je močno, uravnoteženo vino z izjemno eleganco.Arome Tempranilla so izpopolnili s postopkom staranja, v ozadju pa ima note lesa in osebnost sorte.
Eleganten in subtilen. Nizek volumen proizvodnje, ki je prinesel najboljše esence grozdja.Emilio Moro je močno, uravnoteženo vino z izjemno eleganco.Arome Tempranilla so izpopolnili s postopkom staranja, v ozadju pa ima note lesa in osebnost sorte.
Vino je zelo sveže in mineralno. Poleg svežih citrusnih not v njem lahko prepoznamo tudi zrelost eksotičnih sadežev. V ustih suho, okusno, z lepo izraženim karakterjem, kjer se ponovijo zaznave iz cvetice. Kisline so zmerne, telo srednje.
Barva zrele češnje, globoka z granatnim obodom. Vino z zelo intenzivnim, močnim vonjem, ki ponuja izraz največje sorte Tempranillo.Občutek v ustih je močan in svilnat s sladkim, dobro strukturiranim taninom.Dolg in vztrajen zaključek.
Barva zrele češnje, globoka z granatnim obodom. Vino z zelo intenzivnim, močnim vonjem, ki ponuja izraz največje sorte Tempranillo.Občutek v ustih je močan in svilnat s sladkim, dobro strukturiranim taninom.Dolg in vztrajen zaključek.
Pago de Valdarramiro je najstarejši vinograd kleti, zasajen na glinenih tleh z apnenčastimi površinami. Zahvaljujoč glini so močne, zapletene arome. Zahvaljujoč apnencu pa izjemna eleganca.Malleolus de Valderramiro se 26 dni macerira v 3000 litrskih tankih.
Barva zrele češnje, globoka z granatnim obodom. Vino z zelo intenzivnim, močnim vonjem, ki ponuja izraz največje sorte Tempranillo.Občutek v ustih je močan in svilnat s sladkim, dobro strukturiranim taninom.Dolg in vztrajen zaključek.
Gre za vino, ki je nastalo iz grozdja, ki je bilo potrgano na istrskem posestvu Monte Rosso. Malvazija Monterosso je sveže belo suho vino, narejeno izključno iz istrske malvazijeSveža sadna aroma je izjemno nežna, izvrstno se poveže z bogatim in polnim okusom čistega značaja, ki ima le kanček prijetne sladkosti. Vino ima dolg in poln pookus, ki nazadnje razkrije vse njegove čare in se izvrstno poda k vsakemu letnemu času in vsem priložnostim.
Gre za vino, ki je nastalo iz grozdja, ki je bilo ročno obrano na najboljših legah vinogradov istrskega posesta Monte Rosso. Malvazija Monterosso je sveže belo suho vino, narejeno izključno iz istrske malvazije. Sveža sadna aroma je izjemno nežna, izvrstno se poveže z bogatim in polnim okusom čistega značaja, ki ima le kanček prijetne sladkosti. Vino ima dolg in poln pookus, ki nazadnje razkrije vse njegove čare in se izvrstno poda k vsakemu letnemu času in vsem priložnostim.Malvazija Selekcija 2017 je na voljo v omejeni količini. Če imate dobre pogoje skladiščenja vam priporočamo, da jo popijete šele čez tri ali več let, ker bo takrat zablestela z vsemi svojimi čari.
Gre za vino, ki je nastalo iz grozdja, ki je bilo potrgano na istrskem posestvu Monte Rosso. Malvazija Monterosso je sveže belo suho vino, narejeno izključno iz istrske malvazije. Sveža sadna aroma je izjemno nežna, izvrstno se poveže z bogatim in polnim okusom čistega značaja, ki ima le kanček prijetne sladkosti. Vino ima dolg in poln pookus, ki nazadnje razkrije vse njegove čare in se izvrstno poda k vsakemu letnemu času in vsem priložnostim.
Vino je srednje globoke rubinasto rdeče barve. Vonj je saden, diši po višnjah, češnjah, malinah. V ustih je vino suho, žametno, krepkejšega telesa in srednjih taninov, ki so še malce robustni. Poukus je lep mehak in ostane v ustih.
Nerone Selection, pridelan na »pogorišču« Rdečega vrha (Crveni vrh – Monterosso), predstavlja njegovo reinkarnacijo.Nerone izraža moderen pogled na mediteranska rdeča vina, saj gravitira vstran od zrelosti in prezrelosti in ponuja živahno, pikantno in kulinarično prijazno vino.Barva je globlja rubinasta in homogena. Cvetica ponudi simpatičen, vabljiv nabor suhih in svežih zelišč kakor tudi rdeče in črne češnje. Zaznave zorenje v lesenih sodčkih so zgledno vtkane. Krepkejšega telesa.V ustih ponudi umirjene kisline, ki znajo biti pri tej sorti dokaj neukročene, ter jasen taninski oprijem.S prijetnim zatonom. Manj učakani vinoljubi ga lahko odprejo že danes, lahko pa ga mirno damo na stran še za nekaj let.
Vino je starano 24 mesecev v velikih hrastovih sodih. Sadni noti se preko sladkega korena neopazno prelevita v vonj temne čokolade, ovite v žametno vanilijo in žlahtno cedrovino. Kljub temu je to še vedno vino, v katerem lahko uživamo tudi ob vročih poletnih dneh, saj zaživi v vsej svoji eleganci šele nekoliko ohlajeno.Vino je globoke rubinaste barve. Na vonju je zelo sadno, z notami gozdnih sadežev in višnje, v ustih pa zelo sveže in elegantno, srednjega telesa in z lepim zaključkom. Harmonija med nežnimi tanini in prijetno kislino daje vinu izjemno pitnost ter potencial za staranje.
Vino je starano 24 mesecev v velikih hrastovih sodih. Sadni noti se preko sladkega korena neopazno prelevita v vonj temne čokolade, ovite v žametno vanilijo in žlahtno cedrovino. Kljub temu je to še vedno vino, v katerem lahko uživamo tudi ob vročih poletnih dneh, saj zaživi v vsej svoji eleganci šele nekoliko ohlajeno.Vino je globoke rubinaste barve. Na vonju je zelo sadno, z notami gozdnih sadežev in višnje, v ustih pa zelo sveže in elegantno, srednjega telesa in z lepim zaključkom. Harmonija med nežnimi tanini in prijetno kislino daje vinu izjemno pitnost ter potencial za staranje.
Vino je starano 24 mesecev v velikih hrastovih sodih. Sadni noti se preko sladkega korena neopazno prelevita v vonj temne čokolade, ovite v žametno vanilijo in žlahtno cedrovino. Kljub temu je to še vedno vino, v katerem lahko uživamo tudi ob vročih poletnih dneh, saj zaživi v vsej svoji eleganci šele nekoliko ohlajeno.Vino je globoke rubinaste barve. Na vonju je zelo sadno, z notami gozdnih sadežev in višnje, v ustih pa zelo sveže in elegantno, srednjega telesa in z lepim zaključkom. Harmonija med nežnimi tanini in prijetno kislino daje vinu izjemno pitnost ter potencial za staranje.
Nerone Selection, pridelan na »pogorišču« Rdečega vrha (Crveni vrh – Monterosso), predstavlja njegovo reinkarnacijo.Nerone izraža moderen pogled na mediteranska rdeča vina, saj gravitira vstran od zrelosti in prezrelosti in ponuja živahno, pikantno in kulinarično prijazno vino.Barva je globlja rubinasta in homogena. Cvetica ponudi simpatičen, vabljiv nabor suhih in svežih zelišč kakor tudi rdeče in črne češnje. Zaznave zorenje v lesenih sodčkih so zgledno vtkane. Krepkejšega telesa.V ustih ponudi umirjene kisline, ki znajo biti pri tej sorti dokaj neukročene, ter jasen taninski oprijem.S prijetnim zatonom. Manj učakani vinoljubi ga lahko odprejo že danes, lahko pa ga mirno damo na stran še za nekaj let.
100% Ekstra deviško oljčno olje iz istrskega nasada Monte Rosso. Stisnjeno v nekaj urah po obiranju. Je nežnega okusa, pripravljeno iz več različnih sort oljk.Nežna aromatika je primerna za tiste, ki imajo radi nežne okuse. Olje je primerno za pripravo jedi, tudi za toplotno obdelavo (kuhanje, pečenje…).
100% Ekstra deviško oljčno olje iz istrskega nasada Monte Rosso. Stisnjeno v nekaj urah po obiranju. Gre za izredno zgodnjo trgatev oljk iz najboljših leg. Olje se ponaša z vitalnostjo mladih plodov iz katerih stisnjena esenca ponuja prav posebno aromatiko. Olje je primerno za zaključevanje že gotovih jedi.
100% Ekstra deviško oljčno olje iz istrskega nasada Monte Rosso. Stisnjeno v nekaj urah po obiranju. Gre za izredno zgodnjo trgatev oljk iz najboljših leg. Olje se ponaša z vitalnostjo mladih plodov iz katerih stisnjena esenca ponuja prav posebno aromatiko. Olje je primerno za zaključevanje že gotovih jedi.