Barva je nežna limonasta. Cvetica je mladostna, sveža, srednje poudarjena, raznolika in dokaj aromatična. Prevladujejo zeliščne in rastlinske note, zelena paprika, seno, bezeg. V ustih je vino suho, okusno, slano, karakter je v ustih morda še bolj izražen kot v ustih, sauvignonasse izstopi. Prav lepa, zelo dobro izdelana sveža briška zvrst.
Vino je slamnato rumene barve z zlato rumenimi odtenki. Vonj spominja na citruse, zrele breskve, grenivko, ki se prepleta z aromo po kruhovi skorji. V ustih je vino polnega okusa s prijetno svežino in dolgim pookusom.
Vino je granatno rdeče barve z rubinastimi odtenki. Vonj in okus po robidnicah, kakavu, praženi kavi. Vino je elegantno, primerno za serviranje pri celotnem obedu. Odlično gre k salamam, pečenkam in mesu na žaru. Ponudimo pri sobni temperaturi.
Črnogorski cabernet sauvignon, vino bogatih ekstraktov. Polno kompleksnih in prijetnih arom, ki spominjajo na vijolice. Bogatega in harmoničnega okusa. Mehki tanini mu dajejo polnost in zaokrožujejo prijeten okus robide in črnega ribeza.
Cabernet Sauvignon je kralj rdečih vin, svetleče rubinasto rdeče barve in arome travniškega karakterja. Ko ga okušamo,čutimo sledi gozdnih sadežev – maline, borovnice in črnega ribeza. Vino je suho in pitno,predvsem pa bogato, pusti nam prijeten in zrel vtis.Vino fine in harmonične strukture ponudimo k rdečemu mesu, cvrtju in močnim sirom.
Chardonnay je nesporno kralj med belimi vini. Vino je zlato rumene barve, sadnega vonja, ki se mu nevsiljivo pridruži sladka vanilija hrastovega soda. V ustih je vino prijetno, gladko, polno in toplo. Ponudimo ga k jedem iz perutnine, začinjenim ribjim in zelenjavnim jedem.
Gostota rumene barve, ki je značilna za chardonnay, se opazi takoj! Že samo zato lahko pričakujemo krepko telo, ker pa je vino z zorenjem na finih drožeh dobilo še vabljivo kremasto teksturo, je mehkoba še bolj poudarjena. Takšen chardonnay zato zlahka spremlja močnejše predjedi ali kar glavne jedi. Vonji visoke intenzitete so izrazito sortni, zreli, po tropskih sadežih. Ravno tak slog vina so želeli ponuditi - sočno, sveže, izjemno polno in aromatsko bogato.
Srednje globoke zlatorumene barve. Cvetica je dozorela, umirjena. Spominja na maslo, suho cvetje, sadnost je v ozadju, čutiti je prijetno napetost. Suho v ustih, srednjega telesa s prijetno oljnato teksturo, kislin je, skladno s poreklom, pričakovano veliko, kar da vinu potrebno živahnost in ravnotežje. Gre za prav lepo pridelan, umirjen, piten kulinaričen chardonnay.
Crnogorski val je belo peneče vino, pridelano po klasični metodi z naknadno fermentacijo v steklenici.Kristalno čisto, slamnato rumene barve z zlatim leskom. Z diskretno zaokroženim vonjem zelenega jabolka, breskve in popečenega kruha. Zelo pitno in svežega okusa, dopolnjeno z aromami kvasa. Z obilico obstojnih in prijetnih mehurčkov, ki ga naredijo živahnega in svežega. Fini mehurčki se zaključijo s tanko in obstojno peno.
Vrhunsko rdeče vino iz sort cabernet sauvignon in merlot. Intenzivne rubinasto rdeče barve. Aroma je sadna s pridihom sladkega korena ter kave in čokolade v ozadju. Okus je poln in kompleksen, prevladuje temno zrelo sadje, prepleteno z najfinejšimi toni temne čokolade in kave. Tanini so zreli in sočni.
Vino je dobilo ime po avtohtoni beli črnogorski sorti Krstač, ki se že od antičnih časov prideluje v podgoriških vinogradih. Za to sorto je značilna oblika grozda, ki spominja na križ, po čemer je sorta dobila ime.Vino je svetlo zlatorumene barve z zelenkastimi odtenki. Sadna aroma breskve in hruške se prepleta z mehkim, sočnim okusom in osvežujočim zaključkom. Zaradi lahke strukture je vino pitno in primerno za vsako priložnost.
Sodobna cvetica je izrazito sadna, po jabolku, ananasu in citrusih, vendar ohranja mineralno sled in obstojnost, kar so pomembne sortne odlike. Pozornosti vredno, suho, mirno aperitivno vino par excellence.
Za trto Merlot so značilne črne jagode, poznana pa je že od osemnajstega stoletja..Merlot je rubinasto rdeče barve, s staranjem pa postane granatno rdeče. Ima slasten okus in močno telo. Vino je elegantno, primerno za serviranje pri celem obedu.
Odraz najboljših lastnosti sonca in terroirja. Kot je značilno za južna vina, pusti vtis polnosti in sočnosti. Mehkih, žametnih taninov. Ekstrahirano, zrelo, kremasto z mehkimi kislinami. V impresivnem pookusu se prepletajo diskretne, žametne note čokolade in moke. To odlično vino izraža svojo vzvišenost predvsem zaradi svoje razkošne, aromatične strukture, ki jo vodijo sadne note sočne češnje, ribeza in borovnice ter zrelosti, dosežene v srcu kleti.
Temna rubinasta barva z odtenkom vijolične nas očara že na prvi pogled.Eleganten preplet vonjev po zrelih rdečih in temnih sadežih, ki ga pospremijo nianse čokolade in črnega popra, nas pripravijo na kulinaričen tip modre frankinje.Velik hrastov sod je poskrbel za počasno zorenje, natančna odbira barrique sodov pa za pikantno začinjen dolg pookus.Po uspešnem letniku 2016 nam je letnik 2017 dal še boljše pogoje, kar so prepoznali tudi na največjem svetovnem ocenjevanju Decanter 2020 in vino nagradili z 90 točkami.
Zelo temna, globoka, skoraj neprosojna rubinasta barva je znak za visoko dozorelost grozdja. Prezrela in koncentrirana aroma nam ne uide in takoj vemo, da smo na vrhu pričakovane kakovosti. Prezreli malini in ribezu se v vonju pridruži imenitna zaznava barrique-a, kar spomni na saje in dim. Zmerna trpkost se bo z leti še omehčala, zato bo ob tako visokem aromatskem potencialu nastalo še bolj plemenito vino. Pričakovana je kakovostna rast do leta 2026. Takšno vino velja ponuditi pri najboljših kosih mesa, ki kar kličejo po kontrapunktu okusov.
Zelo drobni mehurčki s številnimi verižicami iskrenja potrdijo, da gre za klasično metodo proizvodnje. Prvi vonjalni vtis prinese poznavalske finese, izstopajočo mineralno in značilno noto brioša. Zmerna kislost je po godu modnim smernicam. To je pravi »brut« zato, saj je razmerje med kislostjo in sladkostjo idealno uravnoteženo, da so se ohranile lastnosti zelo suhe penine. Pridelana po tradicionalni metodi.
Nežna rožnata barva in številni drobni mehurčki napovedujejo energično penino. Cvetica je nežna, zadržana, sadna in natančna. Skrivnost je v avtohtoni žametni črnini, ki daje odlične možnosti za pridelavo penin z izdelanimi finesami. Najdemo sveže zrele rdečkaste sadeže, kot sta jagoda in malina. Kvasne note so zelo diskretne. Penina je visokih kislin, lažjega telesa z daljšim zatonom, zaradi česar je izjemno pitna in kliče po še. Začutimo igrivost številnih drobnih mehurčkov, ki pospremi nežen, a jasen karakter žametne črnine. Prijetna in natančno izdelana aperitivna penina.