Nos je kompleksen in subtilen z aromami, ki spominjajo na belo cvetje, divje grmičevje, breskve in sveže marelice. Občutek v ustih je poln, žameten s prijetno svežino in dolgim pookusom ter vertikalnostjo. Kerner, zorjen v akaciji, prinese vinu polnost, radodarnost, rumeno sadje in cvetlični karakter, medtem ko Renski rizling doprinese živahnost, svežino in kompleksnost. Pijte med leti 2019 in 2025.Suha in topla poletna sezona je odločilno vplivala na karakteristike letnika, za katerega so značilni nizki donosi (do 30 % nižji kot običajno). Posledično so vina letnika 2017 bogata in koncentrirana, ki pa so zaradi hladnega septembra še vedno prijetno sveža in uravnovešena.
Zvrst iz izbranega grozdja merlota in cabernet sauvignona – samo v najboljših letnikih. Vino je globoke rubinasto rdeče barve. Cvetica je intenzivna in brezkompromisna. Diši po zrelih, črnih in rdečih sadežih, lesu ter sladiču, prepleteno, kompleksno in kompaktno. Suho, krepko vino intenzivnega okusa, z obilico zrelih taninov, ki že pripomorejo k žametni teksturi, je polno in bogato.Grozdje je pridelano v dveh najboljših vinogradih z zelo nizkim donosom. Grozdje ročno potrgamo, specljamo in pustimo macerirati tri do štiri tedne. Povreto vino pretočimo v 225-litrske sode, v katerih se zaključi še biološki razkis, ki da vinu eleganco in mehkobo. V sodih iz francoskega hrasta ostane najmanj 24 mesecev.
Zvrst iz izbranega grozdja merlota in cabernet sauvignona – samo v najboljših letnikih. Vino je globoke rubinasto rdeče barve. Cvetica je intenzivna in brezkompromisna. Diši po zrelih, črnih in rdečih sadežih, lesu ter sladiču, prepleteno, kompleksno in kompaktno. Suho, krepko vino intenzivnega okusa, z obilico zrelih taninov, ki že pripomorejo k žametni teksturi, je polno in bogato.Grozdje je pridelano v dveh najboljših vinogradih z zelo nizkim donosom. Grozdje ročno potrgamo, specljamo in pustimo macerirati tri do štiri tedne. Povreto vino pretočimo v 225-litrske sode, v katerih se zaključi še biološki razkis, ki da vinu eleganco in mehkobo. V sodih iz francoskega hrasta ostane najmanj 24 mesecev.
Zvrst iz izbranega grozdja merlota in cabernet sauvignona – samo v najboljših letnikih. Vino je globoke rubinasto rdeče barve. Cvetica je intenzivna in brezkompromisna. Diši po zrelih, črnih in rdečih sadežih, lesu ter sladiču, prepleteno, kompleksno in kompaktno. Suho, krepko vino intenzivnega okusa, z obilico zrelih taninov, ki že pripomorejo k žametni teksturi, je polno in bogato.Grozdje je pridelano v dveh najboljših vinogradih z zelo nizkim donosom. Grozdje ročno potrgamo, specljamo in pustimo macerirati tri do štiri tedne. Povreto vino pretočimo v 225-litrske sode, v katerih se zaključi še biološki razkis, ki da vinu eleganco in mehkobo. V sodih iz francoskega hrasta ostane najmanj 24 mesecev.
Vino je globlje vijolične barve. Cvetica je mladostna in pikantna. Vonj po svežih rdečkastih sadežih, zeleni in rdeči papriki. Suho v ustih, z zmerno mero kislin, ter nižjimi tanini. Srednjega telesa, še nekoliko robustno, a pitno, prijetno, izdelano.
Vino je na drožnih ostankih v kleti Ayale počivalo šest let. V tem času so se razvile neverjetno zapletene in intenzivne lastnosti na nosu in nebu.Svetle in svetleče barve z drobnimi, obstojnimi mehurčki. Nos je prefinjen z okusi rumene slive in bele breskve, ki jih dopolnjujejo kančki mandlja.
Brut Majeur odlično predstavlja AYALO. Chardonnay razkriva vso svojo čistost in eleganco, ki sta jo lepo zaokrožila modri pinot in meuniers.Čist duh je izražen z vinifikacijo v kadi iz nerjavečega jekla, ki zagotavlja spoštovanje primarnih arom. Podaljšano triletno staranje v kleteh pa daje končni dotik temu cuvéeju, kjer ravnotežje in natančnost sobivata s finostjo in eleganco.
Brut Majeur odlično predstavlja AYALO. Chardonnay razkriva vso svojo čistost in eleganco, ki sta jo lepo zaokrožila modri pinot in meuniers.Čist duh je izražen z vinifikacijo v kadi iz nerjavečega jekla, ki zagotavlja spoštovanje primarnih arom. Podaljšano triletno staranje v kleteh pa daje končni dotik temu cuvéeju, kjer ravnotežje in natančnost sobivata s finostjo in eleganco.
Brut Majeur odlično predstavlja AYALO. Chardonnay razkriva vso svojo čistost in eleganco, ki sta jo lepo zaokrožila modri pinot in meuniers.Čist duh je izražen z vinifikacijo v kadi iz nerjavečega jekla, ki zagotavlja spoštovanje primarnih arom. Podaljšano triletno staranje v kleteh pa daje končni dotik temu cuvéeju, kjer ravnotežje in natančnost sobivata s finostjo in eleganco.
Po skoraj 4 letih staranja v kleteh cuvée Brut Nature razkrije elegantno kompleksnost. Avtoliza je namenoma podaljšana, da se bolje pokaže izjemna kakovost grozdja, ki izvira iz najboljših crujev iz šampanje.Mešanica povezuje chardonnay, nato nekaj modrega pinota in manjšo količino Meunierja, ki ju dopolnjuje s finostjo, v čistem in uravnoteženem duhu.
Rosé Majeur je sladka poslastica s subtilnim odmerkom. Nežne note izhajajo iz rdečega vina, dodanega v majhni količini. To vino je izdelano izključno iz modrega pinota iz Aÿ, Grand cru, za katerega je značilna legendarna velikodušnost sadja, ki poudarja čudovito svežino in eleganco odlične mešanice rožic.
Bledo zlata barva s srebrnimi odtenki. Dobra aromatična intenzivnost in lepa prosojnost. Na nosu se odprejo note belih cvetov, citrusov in divje mete z mineralnim pridihom. Po okusu je vino mineralno, harmonično in bogato, z dolgim in obstojnim zaključkom.
Tipičen burgundski chardonnay. To čudovito zlato vino fermentira in se postara v hrastovih sodih, kar daje eksotičnim citrusnim notam zaokroženo vanilijevo celoto. Popolnoma se ujema s kremnimi jedmi iz piščanca ali Brie de Meaux.
Bledo zlata barva s srebrnimi odtenki. Dobra aromatična intenzivnost in lepa prosojnost. Na nosu se odprejo note belih cvetov, citrusov in divje mete z mineralnim pridihom. Po okusu je vino mineralno, harmonično in bogato, z dolgim in obstojnim zaključkom.
Na nos zaznamo arome belega koščičastega sadja, kremen, kanček kadila in mineralnost.Na okus je vino izjemno vertikalno, s prijetnimi kislinami in mineralnostjo.Pravi burgundski chardonnay.
Na nos zaznamo rumeno sadje (breskev, marelice) in rahlo cvetne arome, podprte s tropskim sadjem. V ozadju zaznamo tudi note suhih zelišč. Vino je srednjega telesa, mineralno, sveže z dolgim in prijetnim pookusom. Tipična sveža zvrst iz Bele krajine z modernim zasukom. Pijte od leta 2019 do 2021.
Vino z intenzivnim, polnim, sadnim okusom in močno strukturo z lepo vkomponirano taničnostjo. Cvetica je poudarjena, temna, dramatična, kompaktna in polna. Diši po dimu, suhih slivah, ikviriciji in lesu. Arome zrelega jagodičevja in slivove marmelade s pridihom vanilje.
Vino z intenzivnim, polnim, sadnim okusom in močno strukturo z lepo vkomponirano taničnostjo. Cvetica je poudarjena, temna, dramatična, kompaktna in polna. Diši po dimu, suhih slivah, ikviriciji in lesu. Arome zrelega jagodičevja in slivove marmelade s pridihom vanilje.
Suho v ustih, z lepo mero kislin, glede na sorto (in poreklo), otip v ustih daje tako občutek oljnate teksture kot svežine CO2. Dobra okusnost v ustih, kjer najdemo še maslene tone. Več smo z njo, bolj se nam približa, več pokaže. Stiskanje ročno trganega grozdja pod nizkim tlakom, ohlajanje mošta na 10 °C, po 24-urnem usedanju pretok čistega mošta v posode iz nerjavečega jekla, vretje vina, fermentacija, nato hiter pretok zaradi ohranjanja sadnosti, brez biološkega razkisa, ustekleničenje poleti v letu po trgatvi.
Vino je globlje rubinaste barve z vijoličnimi odtenki. Suho v ustih, z zmerno mero kislin, nižjimi tanini, ki so lepo zreli. Zelo v slogu modernih sortnih rdečih vin iz novega sveta. Prav lep mlad merlot!grozdje ročno potrgamo, ga v kleti specljamo in pustimo macerirati osem dni, od tega prva dva na 10 °C, da pridobimo oziroma ohranimo čim več sadnosti, tipične za merlot. Vino sprešamo in pretočimo v posode iz nerjavečega jekla, v katerih se fermentacija dokonča, kasneje pa poteka še biološki razkis, ki da vinu eleganco in mehkobo.
Grozdje iz treh različnih vinogradov je skrbno izbrano za pridelavo te elegantne, kompleksne in sadne Modre frankinje. Grozdje iz Plešivice, kjer so plitka tla z visokim deležem apnenčastega skeleta doprinese zvrsti kompleksnost, zrelost, pikantnost in globino. Grozdje iz Lokvice prinese prijetno svežino, medtem ko grozdje iz najmlajših vinogradov (Doma) prispeva k velikodušni zaznavi rdečih in temnih sadežev. Nos ponuja prepletanje arom borovnic in robidnic in tipično pikantnost. Vino je srednjega telesa, sadno, podprto z nežnimi tanini. Pijte med letoma 2019 in 2024.Grozdje je bilo ročno potrgano v 15-kilogramske zaboje. Po končani 10-dnevni maceraciji je potekel mlečno-kislinski razkis v posodi iz nerjavečega jekla, nakar je vino zorelo eno leto v tradicionalnih 1500-litrskih sodih in 4 do 5 let starih 225-litrskih barrique sodčkih. Vino ni filtrirano.
Na nos se vino sprva predstavi s pikantnimi notami črnega popra in nageljnovih žbic, ki jim sledijo arome temnega jagodičja in ostalega drobnega sadja ter sušenih zelišč. Vino je srednje do polnega telesa z živahno hrbtenico in svileno taninsko strukturo, ki zapolni usta. Moderna, elegantna in kompleksna modra frankinja. Pijte med leti 2020 in 2028.Grozdje za Lodomo je potrgano iz vinogradov na Lokvici in Doma, kjer skrbno nadzorujemo pridelek. Grozdje je bilo ročno potrgano v 15-kilogramske zaboje. Po končani 20-dnevni maceraciji je potekel mlečno-kislinski razkis v posodi iz nerjavečega jekla, nakar je vino zorelo 10 mesecev v 2 in 3 leta starih 225-litrskih barrique sodčkih. Vino ni filtrirano.