BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Boisa

Gruzija se ponaša z več kot 8000-letno neprekinjeno tradicijo pridelave vina, zato jo imenujemo tudi zibelka vina. Njena geografska lega, njeno podnebje, tla in številne avtohtone vinske sorte nudijo pogoje za pridelavo vin in žganih pijač, med katerimi so tudi vina in vinjaki Boisa.

Vina Boisa izvirajo iz vinorodne regije Kakheti na vzhodu Gruzije. Pridelana so na tradicionalen način, v več kot sto let starih glinenih posodah imenovanih kvevriji, iz avtohtonih gruzijskih sort grozdja. Fermentacija pa poteka spontano brez dodajanja selekcioniranih kvasovk in ostalih enoloških sredstev. Vino in brandyje prideluje podpredsednik Gruzijske košarkarske zveze in nekdanji vrhunski košarkar Vladimir Boisa.

Izbor vin

Prikaži vse
Vinjak Boisa X.O.
Boisa
Gruzija
·

85,00 €
Boisa brandyji so pridelani po klasični metodi, iz destilata belega vina, katerega trta raste v dolini Alazani, v regiji Kakheti, ki znana po pridelavi izjemnih brandyjev najvišje kakovosti.Boisa X.O. je mešanica najmanj 14 let starih vinskih destilatov, zorjenih v hrastovih sodih. Transparentna, temno jantarna barva, lepo razvit vonj ter svež, mehak okus suhega sadja, tobaka, temene čokolade z nežno pikatnimi notami. Zelo prijeten mandljasto sladek pookus traja neverjetno dolgo.
Blagovna znamka
Tip
darila do 100€
Država
Volumen
0,7
Alkoholna stopnja
40 %
Popust -15%
Vinjak Boisa V.S.O.P.
Boisa
Gruzija
·

33,57 € 39,50 € (15.01% popusta)
Boisa brandyji so pridelani po klasični metodi, iz destilata belega vina, katerega trta raste v dolini Alazani, v regiji Kakheti, ki znana po pridelavi izjemnih brandyjev najvišje kakovosti.V.S.O.P. je mešanica najmanj 7 let starih vinskih destilatov, zorjenih v hrastovih sodih. Transparentna jantarna barva, lepo razvit vonj ter svež, mehak okus z nežno pikatnimi notami hrastovega soda. Zelo prijeten in dolg pookus po mandljih in suhem sadju.
Blagovna znamka
Tip
darila do 50€
Država
Volumen
0,7
Alkoholna stopnja
40 %
Rkatsiteli
Boisa
Gruzija
·
Kaheti
·
Belo
·
Suho
·
2017
·

15,98 €
Ročno obrano grozdje. Fermentacija in pol leta zorenja v več kot 100 let starih glinenih posodah, imenovanih kvevriji, vkopanih v tla vinske kleti (marani). Pridelano v Gruziji po 8000 let stari tradiciji.Vsebuje sulfit.
Blagovna znamka
Država
Regija
Kaheti
Barva
belo
Volumen
0,75
Struktura
za belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2017
Alkoholna stopnja
12 %
Saperavi
Boisa
Gruzija
·
Kaheti
·
Rdeče
·
Suho
·
2016
·

20,62 €
Rdeče suho vino pridelano iz avtohtone gruzijske sorte grozdja Saperavi. To je ena od redkih rdečih sort, ki ima barvila tudi v mesu grozdne jagode in ne le v kožici. Zato ima Saperavi rdeč že sok ali mošt, medtem ko večina rdečih vin iz drugih sort grozdja dobi barvo šele z maceracijo.Ročno obrano grozdje, spontana fermentacija, maceracija in en mesec zorenja v več kot 100 let starih kvevrijih.Vsebuje sulfite.
Blagovna znamka
Država
Regija
Kaheti
Barva
rdeče
Volumen
0,75
Struktura
zrelo rdeče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2016
Alkoholna stopnja
13,5 %