BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Quinta Do Tedo

Posestvo Quinta do Tedo prideluje 100-odstotno ekološko grozdje na 15 hektarjih vinogradov razreda "A", kar je najvišja ocena portugalskega vinskega inštituta »Instituto do Vinhos do Douro e Porto«. Ta ocena je odvisna od sestave tal, izpostavljenosti vinogradov, sorte grozdja, razmaka trt in nadmorske višine. S spoštovanjem do zemlje s tradicionalnimi vinogradniškimi metodami in z vključevanjem bistvene sodobne tehnologije je Quinta do Tedo leta 2011 pridobil ekološki certifikat. Vinogradi so v povprečju stari 35 let in dajejo 3,75 tone na hektar. Ta nizek pridelek za zrelo trto ustvarja koncentrirane okuse in visoko stopnjo kompleksnosti pri portovcu in rdečih vinih.

Izbor vin

Prikaži vse
Porto Vintage 2003 Savedra
Quinta Do Tedo
Portugalska
·
Porto
·
Rdeče
·
Alkoholizirano
·
2003
·

80,00 €
Rubinasto-rdeče barve s škrlatnimi odtenki. Sadne note spominjajo na zrele robidnice in borovnice,klinčke, suhe liste tobaka. Polnega telesa, radodarnega okusa, sadno s krepkimi tanini, dolg in močan zaton. Zelo kompleksno, spominja na bezeg, zeleno papriko in poper. Okus je svež in sočen, vino je lepozaokroženo, zmerno aromatično in z dolgim zatonom. Mladi vintage gre dobro k divjačini, tudi pernati, sirom s plemenito plesnijo,sladicam s čokolado, kavo, orehi, cimetom, karamelom. Več kot 20 let star lahko spremlja tudi bolj nežnejedi, celo ribje, in številne avtorske recepte (bakala v bešamelu, jerebica z grozdjem, fazan s fois gras-jem).Vintage porto je odličen v starosti do sedmih let, med sedmim in desetim letom gre skozipreobrazbo, ponovno je dober po10ih letih.
Blagovna znamka
Država
Regija
Porto
Barva
rdeče
Volumen
0,75
Sorta
Porto
Struktura
porto
Sladkorna stopnja
alkoholizirano
Letnik
2003
Alkoholna stopnja
20 %
Vsebuje
sulfit
Porto Fine Tawny
Quinta Do Tedo
Portugalska
·
Porto
·
Rdeče
·
Alkoholizirano
·

13,30 €
Opečnato-rjave barve z jantarnimi in oranžnimi odtenki. Na nosu bogato, spominja na suho sadje,zlasti fige, lešnike, orehe, pomarančno marmelado, tangerske mandarine, začimbe (cimet, curry). V ustih mehko, radodarno, polno, spominja na pražene lešnike, z dolgim, sladkim pookusom.Kot samostojno vino je odličen aperitiv, lepo sedruži s hladnim ali toplim fois gras-jem, čebulno marmelado na toplem popečenem kruhu, trdimi siri(parmezan, gruyere, comté), katalonsko kremo, sladicami z oreški.
Blagovna znamka
Država
Regija
Porto
Barva
rdeče
Volumen
0,75
Sorta
Porto
Struktura
porto
Sladkorna stopnja
alkoholizirano
Alkoholna stopnja
19 %
Vsebuje
sulfit