Tudi naše podjetje so prizadele poplave. Vaša naročila bodo odposlana z nekoliko zamude. Hvala za razumevanje!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Rossi

Vinska klet Rossi se nahaja v Hrvaški Istri. V osemdesetih letih 20. stoletja je pridelava vina postala glavna dejavnost družine Rossi. Že v samem začetku so večje količine vina prodali v Slovenijo, saj se je takrat znatno povečalo povpraševanje po kakovostnih istrskih vinih.
Družina Rossi ima v lasti več kot 18 hektarjev samostojno zasajenih, sodobno urejenih in skrbno negovanih vinogradov. Nahajajo se na devetih čudovitih legah. Za Rossijeve je bila od nekdaj na prvem mestu kakovost, šele za tem pa količina proizvedenega vina oziroma žganih pijač. Iz leta v leto več sredstev namenijo v inovativne tehnologije. Za njihova vina in žgane pijače so prejeli številne mednarodne nagrade.

Izbor vin

Prikaži vse
Moro
Rossi
Hrvaška
·
Hrvaška istra
·
Rdeče
·
Suho
·
2021
·

15,00 €
Moro iz družine Rossi se poklanja hišnemu ljubljenčku prapradedka in njegovemu takratnemu edinemu pomočniku – osličku Moru.Moro je odlično uravnoteženo vino globoke rubinasto rdeče barve.Elegantno in zaokroženo v okusu.Na nosu borovnica in malina s finimi notami temne čokolade in črnega popra.Odlično se poda k divjačini in rdečemu mesu, staranim mastnim sirom in čokoladnim slaščicam.
Blagovna znamka
Država
Regija
Hrvaška Istra
Barva
rdeče
Volumen
0,75
Sorta
Rdeči Cuvee
Struktura
sveže rdeče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2021
Alkoholna stopnja
13,5 %
Vsebuje
sulfit
Malvazija Istarska
Rossi
Hrvaška
·
Hrvaška istra
·
Belo
·
Suho
·
2022
·

12,80 €
Malvazija Istarska družine Rossi je kristalno čisto vino žlahtne zelenkasto rumene barve. Na nosu cvet akacije in sadne note jabolka, slive in marelice.Mineralno, zaokroženo in harmonično vino zmernih kislin.Odlično se poda k ribam in morskim sadežem, belemu mesu in lahkim sirom.
Blagovna znamka
Država
Regija
Hrvaška Istra
Barva
belo
Volumen
0,75
Sorta
Malvazija
Struktura
sveže belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2022
Alkoholna stopnja
12,5 %
Vsebuje
sulfit
Pelinkovec Epulon
Rossi
Hrvaška
·

19,90 €
Pelinkovec (liker na osnovi pelina) Epulon Rossi se poklanja Epulonu, legendarnemu istrskemu kralju. Njegov boj za svobodo proti vsemogočnemu rimskemu imperiju se odraža v boju med sladkim in grenkim okusom tega elegantnega likerja.Na nosu prevladuje pelin, sledijo vanilija, karamela in citrusne note.Trda grenkoba pelina je fino uravnotežena s pomirjujočimi notami citrusov, janeža, vanilije in karamele. Dolgotrajen sladko-grenak pookus.Priporočena temperatura serviranja je 8-10 °C. Postrežemo ga ohlajenega in čistega ali z ledom, s pomarančno ali limonino lupinico. Odlično se poda v kombinaciji s suhim sadjem ali kot zdravica po obilnem obroku.
Blagovna znamka
Država
Volumen
0,7
Alkoholna stopnja
30 %
Travarica
Rossi
Hrvaška
·

23,80 €
Travarica družine Rossi je tradicionalno istrsko žganje, narejeno iz štirikrat destiliranega žganja tropin istrske malvazije, oplemenitenega z maceracijo 15 mediteranskih aromatičnih zelišč. Starano je 6 mesecev v barrique sodih. Topla rumena barva z zlatim odsevom in fino gostoto. Na nosu spominja na oreh, mandelj, lešnik in žajbelj. V okusu suho, toplo in nekoliko trpko z intenzivnim in dolgim, rahlo grenkim zaključkom.Priporočena temperatura serviranja je 10 – 12 °C.Postrežemo ga ohlajenega in čistega, brez ledu.Odlično se poda sam ali v kombinaciji z ratatouilleom in drugimi kuhanimi ali praženimi zelenjavnimi jedmi.
Blagovna znamka
Država
Volumen
0,7
Alkoholna stopnja
40 %