Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Simčič Edi

»Vinsko zgodbo zasnuje, razplete in oplemeniti sama trta.« Tako se začne opis zgodbe vinske hiše Edija Simčiča. Čeprav ima hiša mlado tradicijo stekleničenja vin, so se izkušnje in ljubezen do trte izoblikovale skozi rodove Simčičevih, ki so znali prisluhniti naravi. Od prvih začetkov v letu 1989, ko so napolnili 2.000 steklenic, se je njihova proizvodnja do danes povečala na 65.000 steklenic vin, pridelanih na 12,5 hektarja, ki presegajo meje domače zemlje in imajo ljubitelje na vseh petih celinah sveta. Ponujajo širok izbor stekleničenih vin, ki so razdeljena v naslednje tri linije: osnovna linija, ki je vstopna točka v svet vin, donegovana linija LEX kot prikaz strukture, moči in elegance ter linija Single Vineyards. Med posebneži sta še dve sladki vini iz sušenega grozdja – bel Edijev izbor in rdeča bosa rosa.

Izbor vin

Prikaži vse
Triton lex
Simčič Edi
Slovenija
·
Goriška brda
·
Belo
·
Suho
·
2020
·

24,00 €
Mednarodne in domače sorte v sožitju. Chardonnay, sauvignon, rebula, vsake tretjino. Natančna in skrbna selekcija sta ključ za kompleksno, globoko, precizno vino. Krepko strukturirano in neverjetno pitno za takšno velikost. Chardonnay in sauvignon dajeta moč in koncentracijo, rebula ju umiri in pomaga narediti vino bolj pitno, mineralno, z lokalnim značajem. Hkrati vino razširi in mu poveča kompleksnost. Potencial zorenja je deset letSrednje globoke zlatorumene barve. Cvetica je umirjena, zrela, srednje podarjena. Vedno znova in znova povabi k vonjanju, ki je prijetno, vabljivo, za užitke v ustih bo še čas ... Spomni na zrele sočnerumene sadeže, na pikantne note v smeri cimeta in nageljnovih žbic. Vse skupaj je prepleteno v čudovit razkošen splet vonjav, ki delujejo kot eno. Ime igre jefinesa. V ustih je vino suho, krepkega telesa in polnega okusa, obenem je prijetno sladkasto. Zaznave v ustih so prav tako razkošne, vino pa odlikuje fina, gibka tekstura, ki prijetno boža po jeziku in celotnih ustih. Zorenje v lesu je izpeljano filigransko. Z dolgim, toplim,a elegantnim zaključkom. Če je letnik 2017 nudil napetost in vztrajnost, nekoliko toplejši letnik 2018 ponudi mehkobo in razkošje. Ena najboljših edicij tritona lex do sedaj. Vino je kljub mladost že danes nudi obilo užitja in je popolnoma pripravljeno za pitje.
Blagovna znamka
Linija
Edi Simčič Lex
Država
Regija
Goriška brda
Barva
belo
Volumen
0,75
Sorta
Beli Cuvee
Struktura
zrelo belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2020
Alkoholna stopnja
14,5 %
Vsebuje
sulfite
Duet
Simčič Edi
Slovenija
·
Goriška brda
·
Rdeče
·
Suho
·
2020
·

26,17 €
Duet je vino, ki nudi nekaj za pitje in zadovoljstvo hkrati. Čeprav ni prezahteven, je dovolj resen. Premore tako sadnost kot pikantnost. Spomni na robide, rdeče češnje ter nekoliko na poper. Srednjega telesa, s kompleksnejšim karakterjem robustnejše briške rdečine, ki premore mehko teksturo in lepo dolžino. S potencialom zorenja do 5 let. Zorenje: 24-30 mesecev; zorjen v barikih, od tega je tretjina novih. Duet je zelo dobro vino visoke kakovosti. Lahko je ponujeno kot vino na kozarec v restavracijah in barihvišjega in visokega ranga.Barva je globlja rubinasta, še vedno mladostna. Cvetica je dokaj poudarjena mladostna, s kančkom not dozorevanja. Prevladujejo sadne note popolnoma zrelih svežih rdečih sadežev kot so češnja, višnja, tudi robida in borovnica z nežnim pridihom dozorevanja, ki zna spomniti na gozdno podrast. Kljub dozorelosti cvetica daje občutek svežine in živahnosti.V ustih je suho, srednjega do krepkega telesa. Taninov je zmerno veliko, so še mladi, ob izidu morda še nekoliko adstringentni a z lepim oprijemom in dobrim potencialom za zorenje. Kisline so srednje visoke, prej na višji kot na nižji strani in dajejo vinu pomembnovertikalnost. Okus v ustih je dokaj bogat, pester, sadni naboj in svežina si podajata roko. Vino se zaključi v daljšem, lepem jasnem pookusu.
Blagovna znamka
Linija
Edi Simčič Classic
Država
Regija
Goriška brda
Barva
rdeče
Volumen
0,75
Sorta
Rdeči Cuvee
Struktura
zrelo rdeče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2020
Alkoholna stopnja
13,5 %
Vsebuje
sulfit
Merlot Kozana
Simčič Edi
Slovenija
·
Goriška brda
·
Rdeče
·
Suho
·
2016
·

135,00 €
Kozana bošk | Goriška BrdaNadmorska višina: 99,5 mZahodna lega. Zelo topla, amfiteatralna konfiguracija Zasajeno leta 1999.Globoke, skorajda neprosojne rubinaste barve. Cvetica je dozorela, dramatična, po črnih sadežih, zrelih rdečih sadežih, kavi, sladiču, obenem pa pikantno, nekoliko po dimu, suhih slivah, tudi po hrastovini. Pove, da je bilo grozdje popolnoma zrelo, hkrati pa je ohranilo, kar se nam zdi ključno, živahnost in svežino. Suho v ustih, sočno in kompaktno. Obenem, deluje strukturirano, s čvrstim taninskim oprijemom, ki bi ga prej pripisali kateri drugi bordojski sorti, z lepo mero kislin, ki vino dvignejo. Krepkega telesa, možat, a eleganca mi ni tuja. Z dolgim, pestrim pookusom, ki potrdi, da je vino še precej pred vrhuncem in da se ga splača počakati, saj ima zaradi čvrste strukture ter obilice sadnega naboja lep potencial zorenja.
Blagovna znamka
Linija
Edi Simčič Single vineyard
Država
Regija
Goriška brda
Barva
rdeče
Volumen
0,75
Sorta
Merlot
Struktura
sveže rdeče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2016
Alkoholna stopnja
14 %
Vsebuje
sulfit
Chardonnay Kozana
Simčič Edi
Slovenija
·
Goriška brda
·
Belo
·
Suho
·
2019
·

38,00 €
100 % chardonnay iz ene lege Kozana polje. Nadmorska višina: 127,2 m. Severno-zahodna lega – sončna, a tudi bolj vetrovna. Prst: opoka z velikimi kamni, veiiko vode v globini hriba, izjemna prepustnost tal. Trte z zelo globokimi koreninami. Zasajeno leta 1986.Uspelo nam je poudariti, ker se je že nekaj časa nakazovalo – ta 25 let star vinograd je tako poseben, tako drugačen, da si zasluži svoje vino. Vrhnja plast zemlje je plitva, pod njo je kamnita plast, ki daje vinu mineralnost. Višja lega ohranja svežino. Vino z globino, širino in dolžino. Resničen izraz vinograda in lege, saj je pridelan na enak način kot naš chardonnay »riserva«. Potencial staranja je vsaj 10 let, morda več.Barva je globlja, zlatorumena z lepim leskom. Cvetica je skorajda diskretna, a takoj zaznamo bogastvo, prepletenost, fineso, spominja na maslo, mokro kamenje, z nežno sadno noto po breskvi in karameli. V ustih je suho, bogato, intenzivnega okusa. Tekstura je oljnata, vino sočno, mestoma se nam celo zazdi kot da je malce sladko. Navkljub krepkemu telesu deluje umirjeno, skladno in uravnoteženo. Vino z obilico naboja ter finim dolgim slanim pookusom. Ujema se z filejem tune, ki je že v smeri mesa, a je še vedno riba. Z nežno prilogo popra. Zelo dobro očisti usta.
Blagovna znamka
Linija
Edi Simčič Single vineyard
Država
Regija
Goriška brda
Barva
belo
Volumen
0,75
Sorta
Chardonnay
Struktura
zrelo belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2019
Alkoholna stopnja
14,5 %
Vsebuje
sulfit