SPLETNA TRGOVINA TRGOVINA

vinska klet

CHAMPAGNE LOUIS ROEDERER

 

CHAMPAGNE LOUIS ROEDERER

LETA 1845 je jasnovidni Louis Roederer kupil 15 hektarjev vinogradov. Danes njegovi dediči obdelujejo 240 hektarjev in so največja biodinamična klet v Šampanji. Šampanja je poleg Bordeauxa in Burgundije verjetno najslavnejša vinorodna pokrajina na svetu. Leži na severovzhodu Francije, ob 49. vzporedniku, kar pomeni skrajno severno mejo, do koder je še mogoče kultivirati vinsko trto. Svetovni sloves si je Šampanja seveda pridobila s penečim se vinom – šampanjcem (champagne).
Leta 1845 je Louis Roederer sledil navdihu o pomembnosti dobre zemlje za rast vinske trte in kupil 15 hektarjev vinogradov, vse z območja najboljših leg, grand cru.
Vsi nasledniki – danes vodi to družinsko klet že sedma generacija – nadaljujejo po poti kupovanja izbranih parcel znotraj srca Šampanje: Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs. Kombiniranje vin s 410 parcel na površini 240 hektarjev in več letnikov omogočajo kletarjem zagotavljanje prepoznavnega stila in ohranjanje slovesa hiše, ki prideluje kultni Cristal.

izdelki

blagovne znamke CHAMPAGNE LOUIS ROEDERER

Priljubljeni

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe
alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

KATALOGI