BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Gourmet Cup Ljubljana

01. marec 2023

Ponedeljek, 13. marec, je rezerviran za nepozabno druženje znanih obrazov gostinske scene na Krvavcu, kjer bo potekal že tradicionalni smučarsko-kulinarični dogodek Gourmet Cup Ljubljana. Na enem izmed najbolj priljubljenih slovenskih smučišč se bodo spet zbrali vrhunski kuharski mojstri, mladi talenti, slovenski vinarji, dobavitelji, kulinarični novinarji ter ljubitelji kulinarike po srcu in duši.

Deli na:

Tradicionalno smučarsko-kulinarično druženje Gourmet Cup Ljubljana že sedmič zapored organizira priznano gostinsko podjetje Jezeršek gostinstvo v partnerstvu s Turizmom Ljubljana, RTC Krvavec in Koželjem, Hišo dobrih vin. 

»Naše kolesje se s polno paro vrti naprej. Veseli smo, da se je področje gostinstva in turizma postavilo na noge in da lahko ponovno sledimo svojemu poslanstvu – skrbimo za zadovoljstvo naših gostov. Prav pa je, da si znamo v tem toku časa vzeti tudi trenutke za druženje v prijetnem zimskem ambientu ob odlični hrani in izbrani vinski spremljavi ter pokažemo mladim, ki šele stopajo na svojo poslovno pot, da se prihodnost skriva tudi v gostinskem poklicu,« pojasnjuje Jure Jezeršek, poslovni direktor Jezeršek gostinstva.

Kulinarika na snegu in tekma za najvišje stopničke


Težko pričakovani Gourmet cup Ljubljana bo tudi tokrat potekal v duhu tekmovalnosti, sodelovanja, povezovanja in druženja. Dan se bo začel z okusnim gourmet zajtrkom, kjer se bodo lahko udeleženci okrepčali z ljubljanskim zajtrkom, sestavljenim iz jedi, ki izhajajo iz zelenih nabavnih verig po načelu »z lokalne njive na lokalno mizo, do gosta,« ter z drugimi jedmi, ki bodo poskrbele za pravi odmerek energije. Zajtrku bosta sledila žreb in podelitev startnih številk. 


Najbolj zagreti smučarji bodo nato obuli smučarske čevlje, si zapeli smuči in se v kar šestih kategorijah potegovali za najvišje stopničke. Prvi se bo tokrat na progo podal nekdanji smučarski as Jure Košir in tako odprl smučarsko tekmo za gourmet pokal. Najboljše čakajo številne lepe nagrade partnerjev in sponzorjev dogodka. 


Mladi talenti pod budnim očesom kuharskih mojstrov 


Za pravo gurmansko razvajanje – gourmet na snegu – bodo na krvavški plaži pod budnim očesom vrhunskih kuharskih mojstrov poskrbeli mladi kuharski talenti sedmih gostinskih slovenskih šol. 


Na Krvavcu se bodo predstavili in gostom v okušanje svoje jedi ponudili Višja šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled in chef Simon Bertoncelj (Restavracija Julijana), Srednja šola za gastronomijo in turizem Ljubljana in chef Igor Jagodic (Restavracija Strelec), Biotehniški izobraževalni center Ljubljana – BIC Ljubljana in chef Jakob Pintar (TaBar), Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje in chef Marko Magajne (Galerija okusov), Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor in chef Sebastjan Plevčak (Restavracija in kavarna Sedem), Srednja gostinska in turistična šola Radovljica in chef Davor Družinec (Hotel Astoria) ter Šolski center Slovenske Konjice - Zreče s finalistom kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenije, Žigom Gabrovcem (Žigola). 


Za vinsko spremljavo bo z izbranimi blagovnimi znamki šampanjcev in penin poskrbel Koželj, Hiša dobrih vin.

Nepozabna après ski zabava in kulinarično zajlanje 

Kot se za vse smučarske dogodke spodobi, se bo tudi Gourmet Cup Ljubljana končal z nepozabno après ski zabavo v prečudovitem novem objektu na krvavški plaži. Za vrhunec dogodka bodo poskrbeli uveljavljeni glasbeniki, ki prihajajo iz več ansamblov – Fehtarji. Dobra novica za vse, ki so za polko in rokenrol! »Vabljeni vsi, ki si želite nepozabne zabave v odlični družbi,« dodaja kuharski mojster Luka Jezeršek, ki pravi, da dogodka letos nikakor ne gre zamuditi. 

Zaključek dogodka bo v torek, 14. marca, ko goste čaka edinstveno doživetje – kulinarično zajlanje na krvavški gondoli. Za pravo presenečenje bodo na prav posebni gourmet večerji na zajli v krvavških gondolah, kar 1500 metrov visoko, v čarobnem objemu Kamniško-Savinjskih Alp s svojimi kulinaričnimi mojstrovinami poskrbeli Jezerški, Tomaž Bolka iz Gostilne Krištof in gostujoči ljubljanski chef Mojmir Šiftar iz PEN KLUB restavracije. Mladi kuharski mojster, ki ga odlikujejo drznost, izzivalnost in ustvarjalnost, bo goste ta večer razvajal z vrhunskimi okusi Ljubljane.

Prihaja kulinarični vrhunec te zime. Nabrusite brbončice. 

Ste že kupili svojo vstopnico za Gourmet Cup Ljubljana? 
Če je še nimate ali pa bi želeli kupiti dodatne vstopnice za svoje sodelavce, poslovne partnerje ali prijatelje po ugodnejši ceni, imate čas še do torka, 6. marca. Uporabite promo kodo GC2022 in si zagotovite vstopnice po nižji ceni. Za vas smo pripravili posebno ponudbo z znižano ceno za nakup smučarskega (oz. nesmučarskega*) paketa, ki namesto polne cene 52,90 EUR (26,90 EUR*) s popustom znaša samo 49,90 EUR (22,90 EUR*). 

Ne zamudite posebne priložnosti. Prijavite se zdaj!

Decanter Bronze 89
Zlata penina Selection
Radgonske Gorice
Slovenija
·
Štajerska slovenija
·
Belo
·
Suho
·

13,30 €
Barva je mladostna, bleda limonasta. Penjenje je diskretno, mehurčki fini. Cvetica kaže znamenja dozorelosti, zrelo jabolko, med, firn in suho cvetje so lepo prepleteni. V ustih je penina zelo suha, z lepimi kislinami in mehko teksturo finih mehurčkov. Vino z nekoliko skromnejšim karakterjem, srednje dolgo, zato bi dal prednost »navadnemu« brutu pred »selection«.
Blagovna znamka
Država
Regija
Štajerska Slovenija
Barva
belo
Volumen
0,75
Sorta
penine
Struktura
peneče vino
Sladkorna stopnja
suho
Alkoholna stopnja
12 %
Vsebuje
sulfit
Prosecco
Soligo
Italija
·
Veneto
·
Belo
·
Extra dry
·

8,39 €
Proizveden iz sorte Glera.Slamnato rumene barve z zelenkastimi odtenki.Vonj po hruški, jabolku, slivi.V ustih je vino sveže, dobro uravnoteženo, z obstojnim okusom zaradi pikantnih not.Postrezite pri temperaturi 4-6 °C.Je odličen aperitiv. Lahko ostane na mizi in spremlja vse jedi.Najbolje popiti mladega.
Blagovna znamka
Država
Regija
Veneto
Barva
belo
Volumen
0,75
Sorta
penine
Struktura
peneče vino
Sladkorna stopnja
extra dry
Alkoholna stopnja
11 %
Vsebuje
sulfit
Deli na: