Gourmet Cup Ljubljana
01. marec 2023
Ponedeljek, 13. marec, je rezerviran za nepozabno druženje znanih obrazov gostinske scene na Krvavcu, kjer bo potekal že tradicionalni smučarsko-kulinarični dogodek Gourmet Cup Ljubljana. Na enem izmed najbolj priljubljenih slovenskih smučišč se bodo spet zbrali vrhunski kuharski mojstri, mladi talenti, slovenski vinarji, dobavitelji, kulinarični novinarji ter ljubitelji kulinarike po srcu in duši.
Kulinarika na snegu in tekma za najvišje stopničke
Težko pričakovani Gourmet cup Ljubljana bo tudi tokrat potekal v duhu tekmovalnosti, sodelovanja, povezovanja in druženja. Dan se bo začel z okusnim gourmet zajtrkom, kjer se bodo lahko udeleženci okrepčali z ljubljanskim zajtrkom, sestavljenim iz jedi, ki izhajajo iz zelenih nabavnih verig po načelu »z lokalne njive na lokalno mizo, do gosta,« ter z drugimi jedmi, ki bodo poskrbele za pravi odmerek energije. Zajtrku bosta sledila žreb in podelitev startnih številk.
Najbolj zagreti smučarji bodo nato obuli smučarske čevlje, si zapeli smuči in se v kar šestih kategorijah potegovali za najvišje stopničke. Prvi se bo tokrat na progo podal nekdanji smučarski as Jure Košir in tako odprl smučarsko tekmo za gourmet pokal. Najboljše čakajo številne lepe nagrade partnerjev in sponzorjev dogodka.
Mladi talenti pod budnim očesom kuharskih mojstrov
Za pravo gurmansko razvajanje – gourmet na snegu – bodo na krvavški plaži pod budnim očesom vrhunskih kuharskih mojstrov poskrbeli mladi kuharski talenti sedmih gostinskih slovenskih šol.
Na Krvavcu se bodo predstavili in gostom v okušanje svoje jedi ponudili Višja šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled in chef Simon Bertoncelj (Restavracija Julijana), Srednja šola za gastronomijo in turizem Ljubljana in chef Igor Jagodic (Restavracija Strelec), Biotehniški izobraževalni center Ljubljana – BIC Ljubljana in chef Jakob Pintar (TaBar), Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje in chef Marko Magajne (Galerija okusov), Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor in chef Sebastjan Plevčak (Restavracija in kavarna Sedem), Srednja gostinska in turistična šola Radovljica in chef Davor Družinec (Hotel Astoria) ter Šolski center Slovenske Konjice - Zreče s finalistom kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenije, Žigom Gabrovcem (Žigola).
Za vinsko spremljavo bo z izbranimi blagovnimi znamki šampanjcev in penin poskrbel Koželj, Hiša dobrih vin.
Nepozabna après ski zabava in kulinarično zajlanje
Prihaja kulinarični vrhunec te zime. Nabrusite brbončice.
Ne zamudite posebne priložnosti. Prijavite se zdaj!