BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Črnogorska vinska klet Plantaže praznovala dva jubileja

04. september 2023

Črnogorska vinska klet Plantaže praznovala 60 let od ustanovitve podjetja in 30 let vina Vranac Pro Corde.

Deli na:
Vinska klet 13.jul – Plantaže je točno 60 let nazaj zasadila prvo vinsko trto na Ćemovskem polju. Danes Plantaže predstavljajo sodobno podjetje, znano po avtohtonih sortah kot sta Vranac in Krstač. 

Njihova vina vedno izstopajo, izvažajo pa jih v več kot 44 držav po vsem svetu. Pred časom smo v Hiši dobrih vin Koželj postali njihovi zastopniki.
S klikom na spodnjo sliko si lahko ogledate dogajanje povzeto v videu.

Na prvi vikend v septembru smo imeli priložnost praznovati skupaj z njimi kar dva pomembna jubileja – 60 let od ustanovitve podjetja in 30 let vina Vranac Pro Corde. Praznovanje je potekalo v največjem vinogradu v Evropi.  Izjemno vzdušje, gostoljubnost in edinstvena lokacija so nas očarali.

S slavnostnim govorom sta nas pozdravila izvršni direktor podjetja Igor Čađenović ter predsednik odbora direktorjev Nebojša Vuksanović. Nagovoril pa nas je tudi črnogorski predsednik Jakov Milatović.

Njihova vina so od ustanovitve pa vse do danes prejela več kot 900 nagrad in priznanj na najpomembnejših mednarodnih ocenjevanjih, tekmovanjih in sejmih.
Vranac Pro Corde
Plantaže
Črna gora
·
Rdeče
·
Suho
·
2019
·

9,40 €
Vino Vranac, pridelano s tehnologijo Pro Corde, s povečano vsebnostjo proantocianidinov, znanih po svojih blagodejnih lastnostih.Barva vina je temno rubinasta. Na nosu izražene sadne arome s prevladujočo aromo robide in češnje. Dobro uravnoteženo vino z opaznimi tanini, ki se fino harmonizirajo z notami zrelega, rdečega sadja. Vino je polnega in dolgotrajnega okusa.
Blagovna znamka
Država
Črna gora
Barva
rdeče
Volumen
0,75
Sorta
Vranac
Struktura
zrelo rdeče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2019
Alkoholna stopnja
14 %
Vsebuje
sulfit
Merlot Stari podrum Limited Edition 2018
Plantaže
Črna gora
·
Rdeče
·
Suho
·
2018
·

69,00 €
Odraz najboljših lastnosti sonca in terroirja. Kot je značilno za južna vina, pusti vtis polnosti in sočnosti. Mehkih, žametnih taninov. Ekstrahirano, zrelo, kremasto z mehkimi kislinami. V impresivnem pookusu se prepletajo diskretne, žametne note čokolade in moke. To odlično vino izraža svojo vzvišenost predvsem zaradi svoje razkošne, aromatične strukture, ki jo vodijo sadne note sočne češnje, ribeza in borovnice ter zrelosti, dosežene v srcu kleti.
Blagovna znamka
Država
Črna gora
Barva
rdeče
Volumen
0,75
Sorta
Merlot
Struktura
zrelo rdeče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2018
Alkoholna stopnja
14,5 %
Vsebuje
sulfit
Deli na: