BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Rumeni muškat sladko 0,5

Rumeni muškat za sladokusce. Na nosu je vino spominja na edinstveno zrelejšo aromatiko, ki jo premore grozdje rumenega muškata višje kakovosti.

11,15 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Rumeni muškat sladko 0,5
11,15 €
Blagovna znamka
Tip
bela vina
Država
Regija
Štajerska Slovenija
Barva
belo
Volumen
0,375 L
Sorta
Rumeni muškat
Struktura
predikatno vino
Sladkorna stopnja
sladko
Letnik
2021
Alkoholna stopnja
8,5 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Vino je sijoče rumenkaste barve, kar nakazuje na nekoliko višjo zrelost grozdja, saj je običajno rumeni muškat pridelan po reduktivni tehnologiji in normalni zrelosti grozdja zelo nežne rumenkaste barve z zelenim odtenkom. Nos nas najprej preseneti z lepim prepletom belega cvetja, akacije in jasmina, lepo je izražena limetina skorjica, na koncu pa tudi vonj po turškem medu, rozinah in sadju.

Okus je prijeten, s poudarkom na sadnosti, kislina ni preveč izražena, saj je tudi vpliv letnika pustil nekoliko nižje kisline v vseh vinih, sigurno pa je atribut vina sladkoba nepovretega sladkorja, ampak vseeno vino ni osladno, še vedno premore toliko kisline, da je sladkor povezan v harmonijo.

Temperatura serviranja

8-12°C

Videz

Vino je sijoče rumenkaste barve, kar nakazuje na nekoliko višjo zrelost grozdja, saj je običajno rumeni muškat pridelan po reduktivni tehnologiji in normalni zrelosti grozdja zelo nežne rumenkaste barve z zelenim odtenkom

Vonj

Nos nas najprej preseneti z lepim prepletom belega cvetja, akacije in jasmina, lepo je izražena limetina skorjica, na koncu pa tudi vonj po turškem medu, rozinah in sadju.

Okus

Okus je prijeten, s poudarkom na sadnosti, kislina ni preveč izražena, saj je tudi vpliv letnika pustil nekoliko nižje kisline v vseh vinih, sigurno pa je atribut vina sladkoba nepovretega sladkorja.

Ujemanje s hrano

Cheesecake z vanilijo in limeto

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Rumeni muškat sladko 0,5

11,15 €
Ocenite izdelek

Rumeni muškat sladko 0,5
11,15 €