BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Izdelek ima lahko drugačno embalažo ali etiketo od te, ki je na sliki.

Renski rizling sladko

Renski rizling modra etiketa je tipično srednjega telesa, polnega in kompleksnega okusa. Lepo se ujame s sladicami kot sta jabolčna pita ali sadni sladoled, če ste dovolj drzni pa boste svoje užitke iskali v kombinaciji s pašteto iz gosjih jeter.

15,80 €

Ni na zalogi
Preveri razpoložljivost v trgovini
(0)

Ni več na voljo

Blagovna znamka
Linija
Šturm Modra kolekcija
Tip
bela vina
Država
Regija
Bela krajina
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Renski Rizling
Struktura
sveže belo vino
Sladkorna stopnja
sladko
Letnik
2018
Alkoholna stopnja
12,5 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Renski rizling potrgamo v polni zrelosti, ko je že delno napaden z žlahtno gnilobo. Take razmere imamo tri ali štirikrat v desetih letih. Gre vsaj za pozno trgatev, a največkrat lahko govorimo kar o izborni trgatvi. Fermentacija poteka na nižjih temperaturah, da ohrani kraljevske sortne značilnosti.

Vino je globoke zlato rumene barve, oljnate teksture, z izraženo in pestro cvetico, ki spominja na zrelo breskev, lipov cvet, ananas ter prehaja v zrele note rozin in suhega sadja. Fermentacija se zaradi obilice sladkorja ustavi precej pred koncem, zato se preostali nepovreti sladkor lepo ujame z visokimi in zrelimi kislinami. To plemenito vino razvaja naše brbončice s polnim telesom ter bogatim in kompleksnim okusom, ki v ustih še dolgo vztraja. Lepo se ujame s sladicami kot sta jabolčna pita ali sadni sladoled, če ste dovolj drzni pa boste svoje užitke iskali v kombinaciji s pašteto iz gosjih jeter.

Temperatura serviranja

6 °C

Videz

Vino je globoke zlato rumene barve, oljnate teksture

Vonj

Izražena in pestra cvetica, ki spominja na zrelo breskev, lipov cvet, ananas ter prehaja v zrele note rozin in suhega sadja.

Okus

To plemenito vino razvaja naše brbončice s polnim telesom ter bogatim in kompleksnim okusom, ki v ustih še dolgo vztraja.

Ujemanje s hrano

sladicami kot sta jabolčna pita ali sadni sladoled; pašteta iz gosjih jeter

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Renski rizling sladko

15,80 €
Ocenite izdelek