Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Renski rizling sladko

Renski rizling modra etiketa je tipično srednjega telesa, polnega in kompleksnega okusa. Lepo se ujame s sladicami kot sta jabolčna pita ali sadni sladoled, če ste dovolj drzni pa boste svoje užitke iskali v kombinaciji s pašteto iz gosjih jeter.

15,80 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Renski rizling sladko
15,80 €
Blagovna znamka
Linija
Šturm Modra kolekcija
Država
Regija
Bela krajina
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Renski Rizling
Struktura
sveže belo vino
Sladkorna stopnja
sladko
Letnik
2018
Alkoholna stopnja
12,5 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Renski rizling potrgamo v polni zrelosti, ko je že delno napaden z žlahtno gnilobo. Take razmere imamo tri ali štirikrat v desetih letih. Gre vsaj za pozno trgatev, a največkrat lahko govorimo kar o izborni trgatvi. Fermentacija poteka na nižjih temperaturah, da ohrani kraljevske sortne značilnosti.

Vino je globoke zlato rumene barve, oljnate teksture, z izraženo in pestro cvetico, ki spominja na zrelo breskev, lipov cvet, ananas ter prehaja v zrele note rozin in suhega sadja. Fermentacija se zaradi obilice sladkorja ustavi precej pred koncem, zato se preostali nepovreti sladkor lepo ujame z visokimi in zrelimi kislinami. To plemenito vino razvaja naše brbončice s polnim telesom ter bogatim in kompleksnim okusom, ki v ustih še dolgo vztraja. Lepo se ujame s sladicami kot sta jabolčna pita ali sadni sladoled, če ste dovolj drzni pa boste svoje užitke iskali v kombinaciji s pašteto iz gosjih jeter.

Temperatura serviranja

6 °C

Videz

Vino je globoke zlato rumene barve, oljnate teksture

Vonj

Izražena in pestra cvetica, ki spominja na zrelo breskev, lipov cvet, ananas ter prehaja v zrele note rozin in suhega sadja.

Okus

To plemenito vino razvaja naše brbončice s polnim telesom ter bogatim in kompleksnim okusom, ki v ustih še dolgo vztraja.

Ujemanje s hrano

sladicami kot sta jabolčna pita ali sadni sladoled; pašteta iz gosjih jeter

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Renski rizling sladko

15,80 €
Ocenite izdelek

Renski rizling sladko
15,80 €