BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Merlot Capo D Istria

Okus tega izredno bogatega vina nas spomne na zrelo rdeče sadje, usnje, temno čokolado, tobak in gozdno podrast. Plemenita nota lesa in lepo dozoreli tanini dajejo vinu lep potencial tudi za nadalnje zorenje.

27,00 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Merlot Capo D Istria
27,00 €
Blagovna znamka
Linija
Capo D'Istria
Država
Regija
Slovenska Istra
Barva
rdeče
Volumen
0,75 L
Sorta
Merlot
Struktura
zrelo rdeče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2013
Alkoholna stopnja
14 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Najboljše grozdje iz izbranih leg razpecljamo in maceriramo do 18 dni. Po prešanju in biološkem razkisu zori v 225-litrskih barrique sodčkih do 3 leta. Nato v velikih hrastove sode, kjer zori do stekleničenja.

Intenzivna rubinasta barva z nežnimi opečnatimi odtenki. V tej izredno kompleksni aromatiki lahko uživamo ob notah črnega ribeza, višnje v žganju, usnja, suhe slive, črnega tartufa, temne čokolade in zelišč. Okus tega izredno bogatega vina nas spomne na zrelo rdeče sadje, usnje, temno čokolado, tobak in gozdno podrast. Plemenita nota lesa in lepo dozoreli tanini dajejo vinu lep potencial tudi za nadalnje zorenje.

Temperatura serviranja

16-18 °C

Videz

Intenzivna rubinasta barva z nežnimi opečnatimi odtenki.

Vonj

V tej izredno kompleksni aromatiki lahko uživamo ob notah črnega ribeza, višenj v žganju, usnja, suhe slive, črnega tartufa, temne čokolade in zelišč.

Okus

Okus tega izredno bogatega vina nas spomni na zrelo rdeče sadje, usnje, temno čokolado, tobak in gozdno podrast. Plemenita nota lesa in lepo dozoreli tanini dajejo vinu lep potencial tudi za daljše zorenje.

Pridelava

Najboljše grozdje iz izbranih leg razpecljamo in maceriramo do 18 dni. Po prešanju in biološkem razkisu zori vino v barikovih sodčkih do 3 leta. Nato ga damo v velike hrastove sode, kjer zori do stekleničenja.

Ujemanje s hrano

biftkom, steakom, začinjenimi omakami, srednje zrelimi siri

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Merlot Capo D Istria

27,00 €
Ocenite izdelek

Merlot Capo D Istria
27,00 €