Okus tega izredno bogatega vina nas spomne na zrelo rdeče sadje, usnje, temno čokolado, tobak in gozdno podrast. Plemenita nota lesa in lepo dozoreli tanini dajejo vinu lep potencial tudi za nadalnje zorenje.
Dolg opis
Najboljše grozdje iz izbranih leg razpecljamo in maceriramo do 18 dni. Po prešanju in biološkem razkisu zori v 225-litrskih barrique sodčkih do 3 leta. Nato v velikih hrastove sode, kjer zori do stekleničenja.
Intenzivna rubinasta barva z nežnimi opečnatimi odtenki. V tej izredno kompleksni aromatiki lahko uživamo ob notah črnega ribeza, višnje v žganju, usnja, suhe slive, črnega tartufa, temne čokolade in zelišč. Okus tega izredno bogatega vina nas spomne na zrelo rdeče sadje, usnje, temno čokolado, tobak in gozdno podrast. Plemenita nota lesa in lepo dozoreli tanini dajejo vinu lep potencial tudi za nadalnje zorenje.
Videz
Intenzivna rubinasta barva z nežnimi opečnatimi odtenki.
Vonj
V tej izredno kompleksni aromatiki lahko uživamo ob notah črnega ribeza, višenj v žganju, usnja, suhe slive, črnega tartufa, temne čokolade in zelišč.
Okus
Okus tega izredno bogatega vina nas spomni na zrelo rdeče sadje, usnje, temno čokolado, tobak in gozdno podrast. Plemenita nota lesa in lepo dozoreli tanini dajejo vinu lep potencial tudi za daljše zorenje.
Pridelava
Najboljše grozdje iz izbranih leg razpecljamo in maceriramo do 18 dni. Po prešanju in biološkem razkisu zori vino v barikovih sodčkih do 3 leta. Nato ga damo v velike hrastove sode, kjer zori do stekleničenja.
Ujemanje s hrano
biftkom, steakom, začinjenimi omakami, srednje zrelimi siri