BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Kmetija Mlečnik

Ekološka kmetija Mlečnik se nahaja na zahodnem robu Vipavske doline. Grozdje za vina izvira izključno iz lastne pridelave in je pridelano v skladu s pravili ekološkega kmetijstva, saj je celotna kmetija od leta 2005 vključena v certificirano ekološko pridelavo. Celoten proces od pridelave grozdja do stekleničenja vina je vedno podrejen spoštovanju naravnih procesov, kar pomeni, da je pristno, naravno vino vedno sad človekove kulture in razumevanja življenja.

Izbor vin

Prikaži vse
Rebula
Kmetija Mlečnik
Slovenija
·
Vipavska dolina
·
Oranžno
·
Suho
·
2018
·

24,95 €
Rebula je ena od tistih glavnih avtohtonih sort Vipavske doline, ki najbolj odražajo terroir naših vinogradov. Njena glavna značilnost je telo in čreslovine skoraj rdečih sort, ki to belo sorto naredijo enkratno v vsem vinskem svetu. Po trgatvi je bil mošt skupaj s jagodami maceriran 4 dni (brez kontrole temperature, brez dodanih kvasovk), s čimer je iz grozdnih jagod pridobil čim več naravnih snovi, katera bodočemu vinu zagotovijo veliko naravno stabilnost. Posledica tega je tudi intenzivna rumeno oranžna barva z rahlo motnostjo in možnostjo usedline, ker naših vin ne filtriramo. Po prešanju smo vino natočili v velike hrastove sode, kjer je brez pretakanj mirovalo 2 leti ter med tem časom opravilo tudi mlečni razkis. V kleti vinu ne spreminjamo karakterja, kar pomeni, da ga ne filtriramo, ne čistimo, ne uporabljamo nobenih enoloških sredstev in postopkov, razen pretokov in majhne količine žvepla (katero tudi navedemo na etiketi).Suho vino močnejše barve, razen majhne količine žvepla (ki je navedena na etiketi) ni bil uporabljen noben sodoben enološki postopek ali sredstvo (filtracija, čiščenje, stabilizacija, regulacija kislosti …).
Blagovna znamka
Država
Regija
Vipavska dolina
Barva
oranžno
Volumen
0,75
Sorta
Rebula
Struktura
mirno macerirano vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2018
Alkoholna stopnja
11,5 %
Eko
TRUE
Vsebuje
sulfit
Sauvignonasse
Kmetija Mlečnik
Slovenija
·
Vipavska dolina
·
Oranžno
·
Suho
·
2017
·

23,60 €
Barva je srednje globoka jantarna z lepim leskom. Cvetica je sicer dozorela, hkrati pa ponudi mladostne cvetne zaznave, sočne in suhe marelice, malce karamele ter dima. Zelo vabljivo. V ustih je vino suho, srednjega telesa, kisline so višje, pri tej sorti, vsaj v Brdih, so redko tako visoke in živahne, zaznamo simpatično trpkost. Vino v ustih odlikujejo prefinjenost, večslojnost in pestrost okusa. Dolgo, vztrajno, odlično. To je novo uradno ime za »Furlanski tokaj«, ki je poleg Rebule in Malvazije na naši kmetiji vedno predstavljal enega od stebrov vinogradništva. Naši najstarejši ohranjeni vinogradi iz leta 1947 so zasajeni s to sorto, katere cepiči so bili leta 1946 izbrani na podlagi masovne selekcije. To prakticiramo še naprej pri zasaditvi novih vinogradov, saj hočemo ohraniti unikatni karakter našega vina iz te sorte. Po trgatvi je bil mošt skupaj s jagodami maceriran 4 dni (brez kontrole temperature, brez dodanih kvasovk), s čimer je iz grozdnih jagod pridobil čim več naravnih snovi, katera bodočemu vinu zagotovijo velikonaravno stabilnost. Posledica tega je tudi intenzivna rumena barva z rahlimi odtenki zelene ter rahlo motnostjo in možnostjo usedline, ker naših vin ne filtriramo. Med dvoletnim zorenjem v velikih hrastovih sodih je vino opravilo tudi mlečni razkis. V kleti vinu ne spreminjamo karakterja, kar pomeni, da ga ne filtriramo, čistimo, ne uporabljamo nobenih enoloških sredstev in postopkov, razen pretokov in majhne količine žvepla (katero tudi navedemo na etiketi).
Blagovna znamka
Država
Regija
Vipavska dolina
Barva
oranžno
Volumen
0,75
Sorta
Sauvignonasse - Sauvignon Vert
Struktura
mirno macerirano vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2017
Alkoholna stopnja
11 %
Eko
TRUE
Vsebuje
sulfit
Merlot
Kmetija Mlečnik
Slovenija
·
Vipavska dolina
·
Rdeče
·
Suho
·
2015
·

26,80 €
Grozdje za vino Merlot je bilo pridelano v 65 let starih vinogradih na južnih obronkih Biljenskih gričev v Vipavski dolini. Po končani trgatvi smo specljano grozdje pustili približno 14 dni v velikih odprtih lesenih kadeh, po domače plavnikih, kjer se je mošt med spontano fermentacijo in maceracijo (brez kontrole) počasi spremenil v vino. Po prešanju v stari leseni preši je vino 2 leti zorelo v klasičnih lesenih sodih nato pa še 4 leta v steklenicah. Razen minimalne količine žvepla ter klasičnih posegov v kleti kot so npr. pretoki in dolivanja ni bilo uporabljeno nikakršno drugo sredstvo ali postopek. Če želimo to vino uživati v optimalnih pogojih, priporočamo, da steklenico odpremo nekaj ur prej in ga servirano pri sobni temperaturi.Barva je globlja granatna z rubinastimi odtenki. Cvetica je dozorela, srednje poudarjena, raznovrstna. Najdemo zrele češnje, kanček začimbnih not in pričakovane note podrasti, zemlje. V ustih je vino suho, srednjega telesa, z lepo mero taninov, ki so zreli, z nemalo kislin , ki mu dajejo vertikalnost, ter obilico intenzivnosti karakterja, ki tudi po osmih letih ne popušča. Popolnoma zrel, zelo dober merlot, ki je ta hip v odlični formi.
Blagovna znamka
Država
Regija
Vipavska dolina
Barva
rdeče
Volumen
0,75
Sorta
Merlot
Struktura
zrelo rdeče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2015
Alkoholna stopnja
13,5 %
Eko
TRUE
Vsebuje
sulfit