BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Sauvignonasse

Barva je srednje globoka jantarna z lepim leskom. Vino v ustih odlikujejo prefinjenost, večslojnost in pestrost okusa.

23,60 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Sauvignonasse
23,60 €
Blagovna znamka
Država
Regija
Vipavska dolina
Barva
oranžno
Volumen
0,75 L
Sorta
Sauvignonasse - Sauvignon Vert
Struktura
mirno macerirano vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2017
Alkoholna stopnja
11 %
Eko
Da
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Barva je srednje globoka jantarna z lepim leskom. Cvetica je sicer dozorela, hkrati pa ponudi mladostne cvetne zaznave, sočne in suhe marelice, malce karamele ter dima. Zelo vabljivo. V ustih je vino suho, srednjega telesa, kisline so višje, pri tej sorti, vsaj v Brdih, so redko tako visoke in živahne, zaznamo simpatično trpkost. Vino v ustih odlikujejo prefinjenost, večslojnost in pestrost okusa. Dolgo, vztrajno, odlično.

To je novo uradno ime za »Furlanski tokaj«, ki je poleg Rebule in Malvazije na naši kmetiji vedno predstavljal enega od stebrov vinogradništva. Naši najstarejši ohranjeni vinogradi iz leta 1947 so zasajeni s to sorto, katere cepiči so bili leta 1946 izbrani na podlagi masovne selekcije. To prakticiramo še naprej pri zasaditvi novih vinogradov, saj hočemo ohraniti unikatni karakter našega vina iz te sorte. Po trgatvi je bil mošt skupaj s jagodami maceriran 4 dni (brez kontrole temperature, brez dodanih kvasovk), s čimer je iz grozdnih jagod pridobil čim več naravnih snovi, katera bodočemu vinu zagotovijo veliko
naravno stabilnost. Posledica tega je tudi intenzivna rumena barva z rahlimi odtenki zelene ter rahlo motnostjo in možnostjo usedline, ker naših vin ne filtriramo. Med dvoletnim zorenjem v velikih hrastovih sodih je vino opravilo tudi mlečni razkis. V kleti vinu ne spreminjamo karakterja, kar pomeni, da ga ne filtriramo, čistimo, ne uporabljamo nobenih enoloških sredstev in postopkov, razen pretokov in majhne količine žvepla (katero tudi navedemo na etiketi).

Temperatura serviranja

13-15 °C

Videz

Barva je srednje globoka jantarna z lepim leskom.

Vonj

Cvetica je sicer dozorela, hkrati pa ponudi mladostne cvetne zaznave, sočne in suhe marelice, malce karamele ter dima. Zelo vabljivo

Okus

Vino v ustih odlikujejo prefinjenost, večslojnost in pestrost okusa.

eko

da

Pridelava

Po trgatvi je bil mošt skupaj s jagodami maceriran 4 dni (brez kontrole temperature, brez dodanih kvasovk), s čimer je iz grozdnih jagod pridobil čim več naravnih snovi, katera bodočemu vinu zagotovijo veliko naravno stabilnost.

Ujemanje s hrano

zelenjavne jedi, suhe mesnine

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Sauvignonasse

23,60 €
Ocenite izdelek

Sauvignonasse
23,60 €