BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Medot

Vinska tradicija družine Simčič sega vse do leta 1812. V 90. letih prejšnjega stoletja je Miro Simčič na temeljih družinskega znanja in dela ustanovil današnjo blagovno znamko Medot. Enoten vinograd družine Medot leži v samem srcu Goriških brd in se razprostira na treh hektarjih. Trte, stare tudi 40 let, ki so jih tja cepili s starega vinograda Medot, imajo na tem območju s specifično mikroklimo idealne razmere in krasno uspevajo. Na vrhu hriba, ob samem robu vinograda, leži sodobna podzemna vinska klet, ki je bila ob prelomu tisočletja zgrajena z namenom zagotavljanja najboljših razmer za izdelavo vrhunske penine. Vedno so bili prepričani, da je briška rumena rebula lahko čudovita osnova za vrhunska peneča se vina, pridelana po klasični metodi. Velika želja in predanost ter bogate izkušnje so jih pripeljale do prepoznavnega značaja vrhunskih penin Medot.

Izbor vin

Prikaži vse
Decanter Silver 91
Rebula Journey
Medot
Slovenija
·
Goriška brda
·
Belo
·
Suho
·
2022
·

14,30 €
Vino Rebula Journey je celovita zgodba življenjske poti Zvonimirja Simčiča - Mira, na kateri je izkušnje pridobil po vsem svetu, znanje prinesel domov ter ga prelil v svoje delo v njegovih ljubih Brdih. Trideset let je uspešno vodil klet Brda, z jasno vizijo pa postavil temelje za razvoj in razcvet Brd, ki so danes prepoznavna po vsem svetu.Rebula Journey predstavlja tisti del njegove življenjske poti, ko se je zaključilo pomembno življenjsko poglavje v briški kleti in se je začelo novo v njegovi domači kleti. To vino je našlo svojo pot med svežimi, lahkimi vini, ki jih je proizvajal v Kleti Brda, ter staranimi in bolj kompleksnimi, ki jih je ustvarjal na Domačiji Medot.”Ob vsakem požirku naj vas misli popeljejo v sončna Brda v samo osrčje Medotovega vinograda, prav tja, kjer se ta “Journey” prične! Na zdravje.Edinstvena 100% rebula z jasnim karakterjem. Izrazito mineralnost spremljajo nežne sadne note. Dovršeno vino, ki je lahko postreženo tudi kot aperitiv s kanapejem.
Blagovna znamka
Država
Regija
Goriška brda
Barva
belo
Volumen
0,75
Sorta
Rebula
Struktura
sveže belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2022
Alkoholna stopnja
12,5 %
Vsebuje
sulfit
Penina Medot Brut 48
Medot
Slovenija
·
Goriška brda
·
Belo
·
Brut
·

28,00 €
MEDOT 48 je zvrst rebule kot prevladujoče sorte, modrega pinota in chardonnaya. S štiriletnim ležanjem na kvasovkah je najmlajša penina Domačije Medot, ki že kaže karakter in značilnosti resnih šampanjcev.Drobni in subtilni mehurčki so živahni in energični. Rumenozelena in zlata – prepletanje svežine in zrelega zaznamo že na prvi pogled. Na okusu zaznamo pecivo in bele sadeže, citruse, ter polno in harmonično mineralnost, ki se zaključi v prepričljivem in dolgem zaključku. Nos je svež, saden, mineralen. Prevladuje nota zrelega Zlatega delišesa, ki se prekriva z vonjem bele breskve in mandljevega cveta. V ozadju zaznamo nežne avtolitične note štiriletnega ležanja na kvasovkah.
Blagovna znamka
Država
Regija
Goriška brda
Barva
belo
Volumen
0,75
Sorta
Beli Cuvee
Struktura
peneče vino
Sladkorna stopnja
brut
Alkoholna stopnja
12,5 %
Vsebuje
sulfit
Penina Medot Rose
Medot
Slovenija
·
Goriška brda
·
Rose
·
Brut
·

32,20 €
Okus po jagodah in rdečem sadju daje penini širino, medtem ko note praženega kruha in lešnikov prispevajo h kompleksnosti in polnosti. Zaključek je zelo svež in harmoničen. Večplastna, razkriva izrazit sadni značaj in lepoto dolgega zorenja na finih drožeh. Zaznamo čudovit preplet arom citrusov, jagodičevja in lešnikovega biskvita ter kruhove skorje in medu.
Blagovna znamka
Država
Regija
Goriška brda
Barva
rose
Volumen
0,75
Sorta
penine
Struktura
peneče vino
Sladkorna stopnja
brut
Alkoholna stopnja
12 %
Vsebuje
sulfit