BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Prihaja Evropski simpozij hrane 2022

24. oktober 2022

Prihaja Evropski simpozij hrane 2022 prepoznavni ženski obrazi restavracij združenja JRE Slovenija


Še slaba dva tedna nas ločita, do enega izmed najpomembnejših mednarodnih dogodkov, Evropskega simpozija hrane, na katerem gradimo vizijo o prehrani prihodnosti. 

Deli na:

Z nami bodo svetovna kuharska imena in izjemni posamezniki, med drugim Alberto Landgraf, Rodolfo Guzman in Dan Saladino, izjemne vinarke, med njimi Mateja Gravner, Chiara De Iulis Pepe in Laura Di Collobiano, prepoznavni ženski obrazi restavracij združenja JRE Slovenija in priznane gostinske družine ter chefi slovenskih restavracij, ki so letos na novo prejele Michelinove zvezdice in še mnogi drugi.

Kaj in kdaj bo dogajalo?

Osnovno geslo letošnjega Evropskega simpozija hrane sporoča, da je čas, da damo več na mizo in se pogovorimo o tem, kako se prilagoditi nameri za boljšo prihodnost hrane. Da izkoristimo neskončne priložnosti za več zdrave, bolj lokalne in bolj hranljive hrane, za več sebe in več svojih misli. Čas je, da o hrani razmišljamo in ustvarimo boljšo in bolj trajnostno prihodnost. Zato vas vabimo, da se nam pridružite v ponedeljek, 7. novembra na Ljubljanskem gradu, ker bomo na celodnevnem simpoziju prisluhnili navdihujočim zgodbam vrhunskih kuharskih mojstrov svetovnega kova, znanstvenikom, strokovnjakom z različnih področij, piscem in novinarjem ter drugim vplivnim posameznikom, ki nas bodo s svojimi izkušnjami in idejami spodbudili k naprednemu razmišljanju in delovanju v prid boljše in trajnostne prihodnosti.

V sklopu simpozija pa nikakor ne gre zamuditi okrogle mize, ki bi jo lahko v slovenskem jeziku naslovili 'Padec železne zavese pri vinih', v angleškem jeziku pa nosi izvrsten, večplastni in simbolični naslov 'Death to glouglou', ki bo potekala z izjemnimi vinarkami, ki navdušujejo s svojimi zgodbami na področju naravnih vin. Skozi impresivne osebne zgodbe bodo Mateja Gravner, Chiara De Iulis Pepe, Laura Di Collobiano odstrle svoj pogled na klasična in naravna vina, se dotaknile vinskih tradicij in zapuščin ter se spraševale, koliko resnic o vinih obstaja. Okroglo mizo bo moderiral izjemni Olivier Joyard. Več o ženskah v vinu si lahko prebere tukaj.

Seveda pa ste lepo vabljeni tudi na ostale spremljevalne dogodke, ki bodo navduševali z edinstvenimi kulinaričnimi kreacijami vrhunskih kuharskih mojstrov.
V soboto, 5. novembra, se nam pridružite na sprehodu po ljubljanskih ulicah, na Gourmet Ljubljana Crawl, kjer boste doživeli edinstven in kreativen ples kulinarike, kulture in arhitekture. Na nepozabnem raziskovanju boste obiskali kulinarične postojanke, ki jih bodo povezovale predstavnice nežnejšega spola, prepoznavni obrazi restavracij, združenih v JRE Slovenija. Navdušili vas bodo okusi avtorskih jedi iz lokalnih sestavin, za piko na i pa bo Hiša dobrih vin – Koželj, poskrbela za vrhunsko vinsko spremljavo izbranih slovenskih vinarjev. 

Večer pa zaključite na Ljubljana Soul Chef, kjer bomo v enem večeru doživeli nepozaben kulinarični večer, ustvarjen takrat, ko se prepustimo prepletanju družinskih duš in iskrenim zgodbam, ki se prenašajo iz generacije v generacijo. Trije vrhunski kuharski mojstri. Tri priznane gostinske družine. Obljubljamo iskriv trenutek v času, trenutek za brbončice, trenutek za vsa vaša čutila.

Nedelja, 6. november, bo v sklopu Feel Slovenia: dnevnih izletov namenjena odkrivanja skritih butičnih biserov Slovenije, kjer bodo predstavniki najvplivnejših svetovnih medijev spoznali, kako v Sloveniji načela trajnosti živimo iskreno; kako povezujemo lokalne pridelovalce in vrhunske kuharske mojstre; kako s sodelovanjem ustvarjamo boljši jutri za vse.

Evropski simpozij hrane 2022 bomo tudi letos sklenili z nepozabno doživljajsko večerjo, edinstvenim doživetjem, na katerem bodo prvič moči združili chefi slovenskih restavracij, ki so letos na novo prejele Michelinove zvezdice. Pričarali vam bodo mojstrovine, ki vas bodo popeljale v prihodnost okusov. 

Bi želeli soustvarjati boljšo in bolj trajnostno prihodnost? 


Popust -20%
Rebula Journey
Medot
Slovenija
·
Goriška brda
·
Belo
·
Suho
·
2021
·

11,44 € 14,30 € (20% popusta)
Vino Rebula Journey je celovita zgodba življenjske poti Zvonimirja Simčiča - Mira, na kateri je izkušnje pridobil po vsem svetu, znanje prinesel domov ter ga prelil v svoje delo v njegovih ljubih Brdih. Trideset let je uspešno vodil klet Brda, z jasno vizijo pa postavil temelje za razvoj in razcvet Brd, ki so danes prepoznavna po vsem svetu.Rebula Journey predstavlja tisti del njegove življenjske poti, ko se je zaključilo pomembno življenjsko poglavje v briški kleti in se je začelo novo v njegovi domači kleti. To vino je našlo svojo pot med svežimi, lahkimi vini, ki jih je proizvajal v Kleti Brda, ter staranimi in bolj kompleksnimi, ki jih je ustvarjal na Domačiji Medot.”Ob vsakem požirku naj vas misli popeljejo v sončna Brda v samo osrčje Medotovega vinograda, prav tja, kjer se ta “Journey” prične! Na zdravje.Edinstvena 100% rebula z jasnim karakterjem. Izrazito mineralnost spremljajo nežne sadne note. Dovršeno vino, ki je lahko postreženo tudi kot aperitiv s kanapejem.
Blagovna znamka
Država
Regija
Goriška brda
Barva
belo
Volumen
0,75
Sorta
Rebula
Struktura
sveže belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2021
Alkoholna stopnja
12,5 %
Vsebuje
sulfit
Angel belo 2022
Batič
Slovenija
·
Vipavska dolina
·
Belo
·
Suho
·
2022
·

40,00 €
Vino je srednje intenzivne slamnate barve, deluje sijoče in umirjeno.Cvetica je čista in prepoznavna, zelo fina. Prevladuje vonj po eksotičnem sadju, pokošeni travi in zeliščih. V ozadju lahko zaznamo tudi rahlo pikantne note. V ustih nas preseneti s svojo polnostjo in skladnostjo. Deluje elegantno, kompleksno in harmonično. Ima zelo dolg kremast pookus, ki lepo zaključi celotno podobo vina, toplo, z dolgim zatonom.
Blagovna znamka
Država
Regija
Vipavska dolina
Barva
belo
Volumen
0,75
Sorta
Beli Cuvee
Struktura
zrelo belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2022
Alkoholna stopnja
13,5 %
Vsebuje
sulfit
Deli na: