Damski rosé Erzetič je idealen spremljevalec brezskrbnih počitniških dni. Priporočamo ga k jedem, ki domiselno spajajo okuse morja in gozda, na primer k rezancem s škampi.
Dolg opis
Vino je nežno rdečkaste barve z oranžnimi odtenki. Na okusu prijetno elegantno, polno, z ravno pravšnjim ostankom neprevretih sladkorjev, ki izpostavijo njegov sadni značaj.
Ob pravi eksploziji brusnic, malin, borovnic in jagod nas še vedno prisotna svežina spomni tudi na zrele drnulje in še poveča pitnost tega vina, ki nam prikliče v spomin petje škržatov v vročih poletnih popoldnevih.
Sortni sestav
Merlot 80 %, Cabernet Sauvignon 10 %, Pokalca 10 %
Vonj
bogata cvetica spominja na gozdne sadeže, zlasti jagode in robidnice
Okus
vino je uglajeno, harmonično, z blagimi tanini, izrazito sadno
Pridelava
3-4 ure hladne maceracije pri temperaturi 10 °C; po stiskanju grozdja je bil mošt v cisterni iz nerjavečega jekla ohlajen na 8 °C; po 1 dnevu je bil mošt pretočen in fermentacija se je pričela pri nadzorovani temperaturi 15 °C; pretočeno po fermentaciji
Ujemanje s hrano
rezanci s škampi, školjkami ali gobami, losos ali postrv ali zgolj k olivam