V ustih je vino suho, srednjega telesa, z lepo mero taninov, ki so zreli,z nemalo kislin, ki mu dajejo vertikalnost, ter obilico intenzivnosti karakterja, ki tudi po osmih letih ne popušča.
Dolg opis
Grozdje za vino Merlot je bilo pridelano v 65 let starih vinogradih na južnih obronkih Biljenskih gričev v Vipavski dolini. Po končani trgatvi smo specljano grozdje pustili približno 14 dni v velikih odprtih lesenih kadeh, po domače plavnikih, kjer se je mošt med spontano fermentacijo in maceracijo (brez kontrole) počasi spremenil v vino. Po prešanju v stari leseni preši je vino 2 leti zorelo v klasičnih lesenih sodih nato pa še 4 leta v steklenicah. Razen minimalne količine žvepla ter klasičnih posegov v kleti kot so npr. pretoki in dolivanja ni bilo uporabljeno nikakršno drugo sredstvo ali postopek.
Če želimo to vino uživati v optimalnih pogojih, priporočamo, da steklenico odpremo nekaj ur prej in ga servirano pri sobni temperaturi.
Barva je globlja granatna z rubinastimi odtenki. Cvetica je dozorela, srednje poudarjena, raznovrstna. Najdemo zrele češnje, kanček začimbnih not in pričakovane note podrasti, zemlje. V ustih je vino suho, srednjega telesa, z lepo mero taninov, ki so zreli, z nemalo kislin , ki mu dajejo vertikalnost, ter obilico intenzivnosti karakterja, ki tudi po osmih letih ne popušča. Popolnoma zrel, zelo dober merlot, ki je ta hip v odlični formi.
Videz
Barva je globlja granatna z rubinastimi odtenki.
Vonj
Cvetica je dozorela, srednje poudarjena, raznovrstna. Najdemo zrele češnje, kanček začimbnih not in pričakovane note podrasti, zemlje. V ustih je vino suho, srednjega telesa, z lepo mero taninov, ki so zreli, z nemalo kislin , k
Okus
V ustih je vino suho, srednjega telesa, z lepo mero taninov, ki so zreli, z nemalo kislin , ki mu dajejo vertikalnost, ter obilico intenzivnosti karakterja.
Pridelava
Po končani trgatvi smo specljano grozdje pustili približno 14 dni v velikih odprtih lesenih kadeh, po domače plavnikih, kjer se je mošt med spontano fermentacijo in maceracijo (brez kontrole) počasi spremenil v vino.
Ujemanje s hrano
suhimi mesninami, svinjino, divjačino, mehkimi siri z belo plesnijo