BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Merlot

V ustih je vino suho, srednjega telesa, z lepo mero taninov, ki so zreli,z nemalo kislin, ki mu dajejo vertikalnost, ter obilico intenzivnosti karakterja, ki tudi po osmih letih ne popušča.

26,80 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Merlot
26,80 €
Blagovna znamka
Država
Regija
Vipavska dolina
Barva
rdeče
Volumen
0,75 L
Sorta
Merlot
Struktura
zrelo rdeče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2015
Alkoholna stopnja
13,5 %
Eko
Da
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Grozdje za vino Merlot je bilo pridelano v 65 let starih vinogradih na južnih obronkih Biljenskih gričev v Vipavski dolini. Po končani trgatvi smo specljano grozdje pustili približno 14 dni v velikih odprtih lesenih kadeh, po domače plavnikih, kjer se je mošt med spontano fermentacijo in maceracijo (brez kontrole) počasi spremenil v vino. Po prešanju v stari leseni preši je vino 2 leti zorelo v klasičnih lesenih sodih nato pa še 4 leta v steklenicah. Razen minimalne količine žvepla ter klasičnih posegov v kleti kot so npr. pretoki in dolivanja ni bilo uporabljeno nikakršno drugo sredstvo ali postopek.
Če želimo to vino uživati v optimalnih pogojih, priporočamo, da steklenico odpremo nekaj ur prej in ga servirano pri sobni temperaturi.


Barva je globlja granatna z rubinastimi odtenki. Cvetica je dozorela, srednje poudarjena, raznovrstna. Najdemo zrele češnje, kanček začimbnih not in pričakovane note podrasti, zemlje. V ustih je vino suho, srednjega telesa, z lepo mero taninov, ki so zreli, z nemalo kislin , ki mu dajejo vertikalnost, ter obilico intenzivnosti karakterja, ki tudi po osmih letih ne popušča. Popolnoma zrel, zelo dober merlot, ki je ta hip v odlični formi.

Temperatura serviranja

sobna temperatura

Videz

Barva je globlja granatna z rubinastimi odtenki.

Vonj

Cvetica je dozorela, srednje poudarjena, raznovrstna. Najdemo zrele češnje, kanček začimbnih not in pričakovane note podrasti, zemlje. V ustih je vino suho, srednjega telesa, z lepo mero taninov, ki so zreli, z nemalo kislin , k

Okus

V ustih je vino suho, srednjega telesa, z lepo mero taninov, ki so zreli, z nemalo kislin , ki mu dajejo vertikalnost, ter obilico intenzivnosti karakterja.

eko

da

Pridelava

Po končani trgatvi smo specljano grozdje pustili približno 14 dni v velikih odprtih lesenih kadeh, po domače plavnikih, kjer se je mošt med spontano fermentacijo in maceracijo (brez kontrole) počasi spremenil v vino.

Ujemanje s hrano

suhimi mesninami, svinjino, divjačino, mehkimi siri z belo plesnijo

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Merlot

26,80 €
Ocenite izdelek

Merlot
26,80 €