BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Izdelek ima lahko drugačno embalažo ali etiketo od te, ki je na sliki.

Goričko Noir

Globoke, neprosojne, vijolične barve. Cvetica je umirjena, a kompaktna, z veliko zaznav v smeri črnih sadežev, zemlje, suhih začimb, tudi animalična, mesnata nota se najde, dim. V ustih se lepo nakaže pikantnost modre frankinje. Vino polnega okusa.

15,50 €

Na zalogi
Preveri razpoložljivost v trgovini
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Goričko Noir
15,50 €
Blagovna znamka
Linija
Marof Breg
Država
Regija
Prekmurje
Barva
rdeče
Volumen
0,75 L
Sorta
Rdeči Cuvee
Struktura
zrelo rdeče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2019
Alkoholna stopnja
13 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Marof je vinarstvo posvečeno sonaravnim vinom, pridelanim ob minimalnih posegih. Vina so nefiltrirana, proizvedena brez dodatnih kvasovk ter zorijo v velikih hrastovih sodih. V vinu se lahko pojavijo naravne usedline, ki pričajo o minimalnih posegih ter tradicionalnem vinarskem izročilu.

Cuvee breg red je globoke, neprosojne, vijolične barve. Cvetica je umirjena, a kompaktna, z veliko zaznav v smeri črnih sadežev, zemlje, suhih začimb, tudi animalična, mesnata nota se najde, dim. Suho, čvrsto, tekstura je žametna, tanini so gibki. Z višjo mero kislin. V ustih se lepo nakaže pikantnost modre frankinje.

Vinifikacija: Ročno brano v 10-kilogramske zabojčke. Selekcionirano in specljano grozdje je bilo macerirano 30 dni v 50-hektolitrskih hrastovih čebrih. Brez dodanih selekcioniranih kvasovk. Na finih drožeh zorelo 30 mesecev v francoskih barikih in 25-hektolitrskih hrastovih sodih. Brez bistril čistil in filtracije.

Temperatura serviranja

14-16 °C

Videz

Cuvee breg red je globoke, neprosojne, vijolične barve.

Vonj

Cvetica je umirjena, a kompaktna, z veliko zaznav v smeri črnih sadežev, zemlje, suhih začimb, tudi animalična, mesnata nota se najde, dim.

Okus

Suho, čvrsto, tekstura je žametna, tanini so gibki. Z višjo mero kislin. V ustih se lepo nakaže pikantnost modre frankinje.

Ujemanje s hrano

rdečim mesom, močnejšimi siri, narezki

Sortni sestav

Modra frankinja, Zweigelt, Cabernet sauvignon

Pridelava

Ročno brano v 10-kilogramske zabojčke. Selekcionirano in specljano grozdje je bilo macerirano 30 dni v 50-hektolitrskih hrastovih čebrih. Brez dodanih selekcioniranih kvasovk.

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Goričko Noir

15,50 €
Ocenite izdelek

Goričko Noir
15,50 €