Barva je dokaj globoka, zlata in nakazuje dozorevanje in evolucijo. Čeprav so primarne arome prepustile mesto notam po cvetju, regratovem medu, rozinam in borovi smoli, cvetica nezmotljivo spomni na sivi pinot.
Dolg opis
Če rebula in EXTO (ex tokai) predstavljata cvetni in sadni del spektra med našimi vini, je sivi pinot iz popolnoma druge zgodbe. Barva je dokaj globoka, zlata in nakazuje dozorevanje in evolucijo. Čeprav so primarne arome prepustile mesto notam po cvetju, regratovem medu, rozinam in borovi smoli, cvetica nezmotljivo spomni na sivi pinot.
Drži, potrebnih je nekaj minut, da se prebijemo skozi vse sloje arom in da se cvetica popolnoma odpre in razvije. Suh v ustih, s čudovito kompleksnostjo ter globino značaja, kančkom taninov ter zelo dolgim zaključkom. Sivi pinot, ki hodi po neuhojenih poteh, neukročen, a civiliziran.
Videz
Barva je dokaj globoka, zlata in nakazuje dozorevanje in evolucijo.
Vonj
Čeprav so primarne arome prepustile mesto notam po cvetju, regratovem medu, rozinam in borovi smoli, cvetica nezmotljivo spomni na sivi pinot.
Okus
Suh v ustih, s čudovito kompleksnostjo ter globino značaja, kančkom taninov ter zelo dolgim zaključkom.
Pridelava
Grozdje zrepkamo in damo v vinifikator, kjer poteka 6h maceracija. Potem grozdje postikamo, in pretočimo v sode, kjer vino odleži 8 mesecev na drožeh.
Ujemanje s hrano
ribami na žaru, testeninami s paradižnikom in baziliko, jedmi z jajčevci, azijsko kuhinjo