BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Veliko Merlot

Vino globoke, rubinasto rdeče barve z granatnim odtenkom. Vino je ekstraktno, gosto, kozarec obarva in ustvari čudovito kronico počasi polzečih solzic.

65,00 €

Ni na zalogi.
(0)

Ni več na voljo

Blagovna znamka
Država
Regija
Goriška brda
Barva
rdeče
Volumen
0,75 L
Sorta
Merlot
Struktura
zrelo rdeče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2015
Alkoholna stopnja
13,5 %
Eko
Da
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Arome so intenzivne, zrele. Že ob natakanju zaznavamo intenzivnost zrelega črnega jagodičevnja, črna češnja, sliva, črna oliva, pa murva, zatem zaznamo note suhih rdečih vrtnic, ki se jim kmalu pridružijo note dolgega zorenja v sodih. Zaznamo čokolado, mleto kavo, pa rožič, nageljnove žbice, likviricjo in note dima. V zaključku imamo tudi note usnja, humusa in dima.

V ustih deluje suho, mehko in dobro vgrajenim alkoholom. Obenem nas osveži, tanini delujejo uglajeno obenem zaznamo tudi mineralnost in čudovit umami. Vino, ki ima toliko mehkobe, da deluje uravnovešeno, a obenem nakazuje svoj dolg življenjski potencial. Vino intenzivnosti, dolge obstojnosti in poudarjene, plemenite elegance, ki jo lepo poudari njegovo krepko telo.

Temperatura serviranja

14-16 °C

Videz

Vino globoke, rubinasto rdeče barve z granatnim odtenkom.

Vonj

Arome so intenzivne, zrele. Že ob natakanju zaznavamo intenzivnost zrelega črnega jagodičevnja, črna češnja, sliva, črna oliva, pa murva, zatem zaznamo note suhih rdečih vrtnic, ki se jim kmalu pridružijo note dolgega zorenja v sodih.

Okus

V ustih deluje suho, mehko in dobro vgrajenim alkoholom. Obenem nas osveži, tanini delujejo uglajeno obenem zaznamo tudi mineralnost in čudovit umami.

eko

da

Pridelava

Grozdje zrepkamo in damo v vinifikator z grozdnimi kožicami (maceracija), kjer se vrenje začne z avtohtonimi kvasovkami. Ko je fermentacija končana, počakamo še en teden, nato pa grozdje stisnemo in pretočimo v barike.

Ujemanje s hrano

beef Wellingtonom, divjačino

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Veliko Merlot

65,00 €
Ocenite izdelek