BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Sauvignon Lozice

Skrbno izbran Sauvignon iz vinograda Lozice, ki se nahaja na vrhu Plešivice. Topla lokacija v povezavi s peščeno ilovnatimi tlemi daje vinu amplitudo in svežino, medtem ko spontana fermentacija prinese dodatno plast kompleksnosti.

27,00 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Sauvignon Lozice
27,00 €
Blagovna znamka
Država
Regija
Bela krajina
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Sauvignon
Struktura
zrelo belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2020
Alkoholna stopnja
14 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

V vinu najdemo arome citrusov, grenivke in suhih zelišč, ki se jim v ozadju pridruži še aroma pasijonke in zrelega manga. Vino je v ustih polno, kremasto. Pookus je dolg, podkrepljen s prijetno svežino in kompleksen. Čisti izraz Sauvignona iz vinograda Lozice. Pijte med leti 2019 in 2025.

Grozdje za to vino prihaja izključno iz vinograda Lozice – Single vineyard wine. Grozdje je bilo zdrozgano, nakar je bilo hladno macerirano 24 ur pri 10 °C. Spontana fermentacija je potekala v kombinaciji novih in rabljenih barrique sodov. 15 % vina je vrelo v posodi iz nerjavečega jekla. Vino je zorelo 6 mesecev na grobih drožeh in po pretoku še dodatne 3 mesece v posodi iz nerjavečega jekla, preden smo ga pripravili na stekleničenje.

Temperatura serviranja

10-12 °C

Videz

Vino je nežne zlatorumene barve.

Vonj

V vinu najdemo arome citrusov, grenivke in suhih zelišč, ki se jim v ozadju pridruži še aroma pasijonke in zrelega manga.

Okus

Vino je v ustih polno, kremasto. Pookus je dolg, podkrepljen s prijetno svežino in kompleksen.

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Sauvignon Lozice

27,00 €
Ocenite izdelek

Sauvignon Lozice
27,00 €