BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Degustacijski paketi

Degustacijski paketi

Vino popestri vsako druženje, saj je odlična iztočnica za razgret pogovor o slavnih pridelovalcih in najboljših letinah. A katero sorto izbrati, ko pa je ponudba kakovostnih vin in žganih pijač v spletni trgovini Koželj.si tako pestra? Odločitev vam olajšajo degustacijski paketi, v katerih je zbranih več različnih sort vina, ki bodo ustrezale različnim željam in okusom.

Izbrana vina in žgane pijače za vsak okus

Če želite svoji družbi ponuditi različne okuse vina in tudi žganih pijač, si oglejte dobro založene degustacijske pakete. Že z imeni paketov smo vam olajšali izbiro. 
  • Piknik paket z vini Dar sonca, v katerih so malvazija, rumena rebula, sauvignon, refošk, cabernet sauvignon in nežni rose je pravšnji za sobotno popoldansko druženje s pisano druščino sorodnikov in prijateljev. 
  • Paketa Moški vikend z rdečim in belim vinom iz Goriških brd ter viskijem se bodo razveselili predvsem fantje. 
  • Za ženski večer s prijateljicami bo najbolj primeren degustacijski paket Ženski vikend z damskim rosejem Erzetič, aperitivom rosato Ramazzotti in proseccom Soligo.
  • V paketu Gin & tonik za petkov večer lahko Hendrick'sov gin kombinirate s kar štirimi britanskimi toniki izvrstne družine Franklin. 
  • Paket Koktajl party vsebuje vse, kar potrebujete za pripravo odličnih mešanic: belo vino Lillet Blanc lahko zmešate s Proseccom Soligom ali Franklinovim tonikom.
  • Paket Enodnevni izlet v neznano je kot nalašč za izlete v naravo, kjer se boste na svežem zraku lahko osvežili z okusnimi alkoholniki in nealkoholnimi pijačami.

Ko potrebujete sprostitev …

Sprostite se po sestanku, na kratko se poveselite ob rojstnem dnevu sodelavca ali popestrite team building z degustacijo žganih pijač. Nežni roseji bodo navdušili ženski kolektiv, očarali pa bodo tudi vašo mamo ali taščo, prav gotovo bo tudi lepa popotnica v valentinov večer. Če pa si želite dodati še več romantike, posezite po italijanskih vinih v paketu Italijanska romanca.

Naj odličnost slovenskih vin spoznajo tudi drugod po svetu

Slovenija je čudovita dežela z bogato vinsko tradicijo in pestro ponudbo izvrstnih vin, zato je prav, da njene lepote in okusne izdelke predstavimo tudi tujcem. Svoje poslovne partnerje povabite na degustacijo posebnih in avtohtonih slovenskih vin, kot so peneči teran, pinela Lanthieri, vitovska grganja, črna rebula, modra frankinja barrique in sladki pikolit. Podarite jim darilni paket, s katerim bodo v tujo deželo ponesli vest o odličnih slovenskih vinih.
Degustacijski paketi so odlična priložnost za spoznavanje različnih vin in žganih pijač. Oglejte si še več v naši spletni trgovini Koželj.si. Napolnite svojo vinsko vitrino, da boste imeli vedno pri roki več sort vin. Vaši prijatelji in sodelavci bodo veseli priložnosti, da preizkusijo prestižne blagovne znamke in morda jih bo kateri vinar tako navdušil, da vam naslednjič ne bo več treba skrbeti, kaj bi izbrali za rojstnodnevno darilo. Sami vam bodo povedali!   
Torej, kaj še čakate? Povabite sorodnike, prijatelje, sodelavce, saj boste z našimi degustacijskimi paketi zadovoljili prav vse okuse.

Pogosta vprašanja 

Kako pravilno okušati vino?

Če želite vino dodobra spoznati, se osredotočite na čute. Najprej si oglejte barvo vina ter njegovo bistrost. Strokovnjaki večkrat tudi nagnejo kozarec in preučijo rob vina, saj tam lahko prepoznajo druge barvne nianse žlahtne kapljice. 
Pomembno vlogo pri okušanju vina igra tudi vonj. Natočeno kapljico povonjajte dvakrat. Najprej takoj po tem, ko jo natočite, nato pa vino zavrtite v kozarcu, da še dodatno sprosti svoje omamne arome. Takrat ga ponovno povonjajte in pri tem bodite pozorni na razliko, ki ste jo zaznali. Poskusite se osredotočiti na različne arome, ki jih lahko zaznate, npr. vonj po nežnem cvetju, jagodičju, vaniliji itd. 
Nato pa je na vrsti najpomembnejši korak. Okušanje vina. Naredite majhen požirek in se osredotočite na paleto okusov, ki se počasi razvijajo v vaših ustih. Pri okušanju je zelo pomembno, če kateri izmed okusov zares izstopa ter tudi kako intenziven je okus in kako dolgo ostane v ustih, ko tekočino pogoltnemo. 

Zakaj izbrati degustacijski paket?

Degustacijski paketi so odlična rešitev, če še ne poznate svojega okusa ali pa se želite izobraziti o različnih vinih. Tako boste lahko kar najbolje prepoznali arome različni vin, ki naredijo izbrane kapljice tako edinstvene. Dodatno lahko z degustacijskimi paketi popestrite poslovne zabave, saj boste tako zagotovo imeli veliko izbiro vin za vse različne okuse.
Skozi zgodbo spoznajte blagovno znamko Dar sonca in izvedite, kakšna so naravna vina. Naj vam prišepnemo: takšna so vsa naša vina!