Vino je slamnato rumene barve z zlato rumenimi odtenki. Vonj spominja na citruse, zrele breskve, grenivko, ki se prepleta z aromo po kruhovi skorji. V ustih je vino polnega okusa s prijetno svežino in dolgim pookusom.
Vino je granatno rdeče barve z rubinastimi odtenki. Vonj in okus po robidnicah, kakavu, praženi kavi. Vino je elegantno, primerno za serviranje pri celotnem obedu. Odlično gre k salamam, pečenkam in mesu na žaru. Ponudimo pri sobni temperaturi.
Ročna trgatev poteka v drugi polovici septembra in v začetku oktobra. Ohlajeno grozdje macerirajo 48 ur, nato grozdje pri nizkih tlakih stisnejo. Sledi alkoholna fermentacija pri kontrolirani temperaturi. Vina po enem letu pretočijo in jih združijo.Barva je nežna zlato rumena. Cvetica je srednje poudarjena, z lepo igro med cvetnimi, sadnimi in kančkom rastlinskih not. Suho v ustih, kisline so visoke, a zrele, srednjega telesa. Navduši pestra in izjemna igra okusov, kjer se prepletajo slanost, sadnost, kanček vanilje.
V zgodovino je Kras vstopil z rimskim imenom CARSUS. Beseda je starodavnega izvora in izhaja iz korena kara, kar pomeni kamen. Le ta je sestavljen iz sort cabernet sauvignon, merlot in teran. Temno rjavo-rdeča barva, ki se prepleta in harmonično zliva vonjem plemenitega hrasta v katerem je vino zorelo 5 let in več. Odlično svežino mu daje teran.
Vino odlikuje rumenkasto slamnat videz s pogostimi zlatimi odtenki. Solzice na steni kozarca govorijo o vinu s hrbtenico. Suho sadje in dim pečenega mesa z kančkom belega popra dominirajo na nosu. V ustih je zelo sočno, harmonično, okroglo in vanilijasto. Pookus po agrumih in suhih pomarančnih lupinah je več kot zapeljiv in poln svežine. Okus je mehkoben in prijeten.Ponudimo ga pri temperaturi 14–18 °C. Ponudimo ga k prekajeni postrvi s polento, telečjemu zrezku z gobicami, pršutu, dunajskemu zrezku, riba v pečici s krompirjem.
Pred vami je vino, ki predstavlja sinonim za družinsko tradicijo in hkrati ponos naših strokovnjakov, ki z ročno trganim grozdjem iz skrbno izbranih nasadov ohranijo v vinu odraz regije, predanosti ter spoštovanja. Cuvee 2016 je sestavljen iz petih sort: Chardonnay, Renski rizling, Šipon, Sauvignon in Sivi pinot, ki edinstveno prispevajo h karakterju, v katerem se izmenjujejo svežina in sadnost kot tudi kompleksnost in večplastnost. Rezultat se zrcali v bogatem in prefinjenem vinu polnega telesa, z zrelimi sadnimi in začimbnimi notami, ki so posledica zorenja v hrastovih sodih.Srednje globoke zlatorumene barve. Srednje poudarjena, umirjena cvetica nakazuje tako zorenje, kot mladost. Zrela jabolka, kanček pikantnih not v smeri cimeta, sočne hruške. Prepleteno pestro in ravno prav aromatično, da pove, da gre za regijo, kjer je aroma eden ključnih atributov. Suho v ustih, krepkejše, tekstura je oljnata, v ustih zaznamo tudi nekaj kvasnih not. Kislin je živahna, višja, zrela. Vino je po petih letih v odlični formi, več kot prepričljiv je zaključek, kjer se aromatični profil prav prijetno razpre in zaključi v dolgem zatonu.
Mešanica Manchester gina in Franklin Sicilian Lemon tonika, ki poleg peneče izvirske vode vsebuje tudi sicilijanske limone. Nežno sladek okus malin, ki jih vsebuje gin, ustvarja lepo ravnovesje skupaj s citrusi, ki jih vsebuje tonik. Mešanica je prejela zlato nagrado v »Taste Category« na »International Spirits Challlenge 2019«. Slepo degustacijo so opravili svetovno znani strokovnjaki.
Nizkokalorična različica nagrajene naravne Indian Tonic Water, narejena po istih postopkih s penečo izvirsko vodo, dodatki ter polovico manj sladkorja kot pri naravnem Indian toniku. Ne vsebuje umetnih barvil, arom in sladil ter konzervansov.
Spoj iskrive svežine briške rebule, svetovljanskega chardonnaya in začinjenega sauvignonassa je prava izbira. Že ob prvem požirku razvname čute ter nas prepusti užitkom slastnih jedi in odličnega vina.Krasno belo odlično dopolnjuje zelenjavne rižote, najrazličnejše ribje jedi, ribji carpaccio in začinjeno belo meso.
Mehkoba merlota, sadni vonj cabernet franca in čvrsto telo cabernet sauvignona nas popeljejo naravnost v Brda. Zamižimo in se pustimo zapeljati romantičnim gričem, dišeči murvi in toplemu soncu.Spomni na robide in rdeče češnje, s travnato noto. Srednjega telesa, premore mehko teksturo in lepo dolžino. Rubinasto rdeče barve z vijolično noto.
Memŏro je vino, ki v eni steklenici zbere bistvo štirih italijanskih regij: Puglia, Abruzza, Benetk in Sicilije. Cilj je združitev kotičkov Italije in dušo ponosne italijanske družine.Vino je intenzivno rubinastno rdeče barve. Na nosu je mogoče zaznati njen živahen sadni odtis, bogat s češnjami in figami, ter podkrepljen z elegantno sledjo, ki spominja na note kave in lesa. Vino je toplo in moderno v ustih, se velikodušno odpira s strukturo in kompleksnostjo, hkrati pa ostaja harmonično in mehko.
Navdušujoče sortno saden, robusten. Nastop elegance v 2 – 3 letih.Zrel, tipičen za daljše dozorevanje. Rdeče vino zrelih zaznav dozorelega rdečega sadja (srednje zrela robida, bezgove jagode, zrela višnja). Na vonju prisotne dimne in zemljene note. Rahla adstringenca na ustnicah dopolnjuje vino in animira pivca.Vino je dozorelo, primerno za takojšnje uživanje ali nadaljnje staranje 6 -10 let.Tehnologija pridelaveVino je kombinacija dveh različnih leg in starosti vinogradov ter šestih različnih klonov: R4, R9. R18, R20, 115, 777. Zelo majhna obremenitev trsov. Bogato, zelo zrelo grozdje. Pridelka se dopolnjujeta in tako zmanjšujeta moment letnika.Pred maceracijo koncentracija barve in taninov z odtokom dela mošta – saigne (10 – 20 %). 10 – 12 dnevna maceracija v nerjaveči posodi z 10 % nepecljanega grozdja. Staranje 14 mesecev v francoskih Louis Latour barrique sodih. Kontrolirano mlečnokislinsko vrenje, 6 mesecev aktivnega mešanja kvasnega sedimenta (batonage).
Proizveden iz sorte Glera.Slamnato rumene barve z zelenkastimi odtenki.Vonj po hruški, jabolku, slivi.V ustih je vino sveže, dobro uravnoteženo, z obstojnim okusom zaradi pikantnih not.Postrezite pri temperaturi 4-6 °C.Je odličen aperitiv. Lahko ostane na mizi in spremlja vse jedi.Najbolje popiti mladega.
Elegantne, nežno roza barve. Sadne note s pridihom jagodičja in tropskega sadja. Zaznane cvetlične note, s pridihom vrtnic in vijolic. Sveže in blago vino, z intenzivnim in obstojnim priokusom cvetlic ter z notami gozdnih jagod.
Vino Rebula Journey je celovita zgodba življenjske poti Zvonimirja Simčiča - Mira, na kateri je izkušnje pridobil po vsem svetu, znanje prinesel domov ter ga prelil v svoje delo v njegovih ljubih Brdih. Trideset let je uspešno vodil klet Brda, z jasno vizijo pa postavil temelje za razvoj in razcvet Brd, ki so danes prepoznavna po vsem svetu.Rebula Journey predstavlja tisti del njegove življenjske poti, ko se je zaključilo pomembno življenjsko poglavje v briški kleti in se je začelo novo v njegovi domači kleti. To vino je našlo svojo pot med svežimi, lahkimi vini, ki jih je proizvajal v Kleti Brda, ter staranimi in bolj kompleksnimi, ki jih je ustvarjal na Domačiji Medot.”Ob vsakem požirku naj vas misli popeljejo v sončna Brda v samo osrčje Medotovega vinograda, prav tja, kjer se ta “Journey” prične! Na zdravje.Edinstvena 100% rebula z jasnim karakterjem. Izrazito mineralnost spremljajo nežne sadne note. Dovršeno vino, ki je lahko postreženo tudi kot aperitiv s kanapejem.
Sortni sestav: 40% Traminec, 40 % Renski rizling, 20% Rumeni muškatPreplet vonjav in okusov daje radodarno vino, ki je v pravem pomenu besede dar sonca. Prepoznavne arome traminca in rumenega muškata obogatijo visoke predikatne note laškega rizlinga. Odlično kot aperitiv, spremljevalec jetrnih paštet, sirov s plesnijo in sladic, pa tudi vino za poobedek.
Vino se ponaša s temno rdečo barvo ter čudovito aromo rdečega popra in temnega jagodičevja. Je srednje polnega telesa, z dolgim in prijetnim pookusom. Žametni in elegantni tanini se zlijejo v harmonično in kompleksno vino.