Cabernet sauvignon Capo D Istria
Vino je zelo bogatega in polnega okusa, v katerem lahko najdemo note višenj v žganju, temne čokolade in tobaka. Vino lepo spremlja biftke in steake, še posebej, ko so v družbi poprovih in čebulnih omak ter tartufov.
18,00 €
Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Dolg opis
Pridelava: Ročna trgatev v prvi polovici oktobra. Odlično dozorelo grozdje je po pecljanju doživelo daljšo maceracijo do 18 dni. Po biološkem razkisu je zorelo izključno v 225-litrskih barrique sodčkih najmanj 3 leta oziroma do stekleničenja.
Globoko intenzivna rubinasta barva z granatnim odtenkom. V aromi tega vina najdemo zrelo višnjo, slivovo marmelado, zeleni poper, temno čokolado, podrast, v zaključku pa lahko uživamo v prefinjenih notah lesa. Vino je zelo bogatega in polnega okusa, v katerem lahko najdemo note višenj v žganju, temne čokolade in tobaka. Zaključuje z lepim, dolgim pookusom, v katerem nas razvajajo žametni tanini.
Vino in hrana: Vino lepo spremlja biftke in steake, še posebej, ko so v družbi poprovih in čebulnih omak ter tartufov. Lepo se prileže tudi k divjačini.
Globoko intenzivna rubinasta barva z granatnim odtenkom. V aromi tega vina najdemo zrelo višnjo, slivovo marmelado, zeleni poper, temno čokolado, podrast, v zaključku pa lahko uživamo v prefinjenih notah lesa. Vino je zelo bogatega in polnega okusa, v katerem lahko najdemo note višenj v žganju, temne čokolade in tobaka. Zaključuje z lepim, dolgim pookusom, v katerem nas razvajajo žametni tanini.
Vino in hrana: Vino lepo spremlja biftke in steake, še posebej, ko so v družbi poprovih in čebulnih omak ter tartufov. Lepo se prileže tudi k divjačini.
Temperatura serviranja
16-18 °C
Videz
Globoko intenzivna rubinasta barva z granatnim odtenkom
Vonj
V aromi tega vina najdemo zrelo višnjo, slivovo marmelado, zeleni poper, temno čokolado, podrast, v zaključku pa lahko uživamo v prefinjenih notah lesa.
Okus
Vino je zelo bogatega in polnega okusa, v katerem lahko najdemo note višenj v žganju, temne čokolade in tobaka. Zaključuje z lepim, dolgim pookusom, v katerem nas razvajajo žametni tanini.
Pridelava
Odlično dozorelo grozdje je po pecljanju doživelo daljšo maceracijo do 18 dni. Po biološkem razkisu je zorelo izključno v barrique sodčkih najmanj 3 leta. Do stekleničenja se vino plemeniti v velikih hrastovih sodih
Ujemanje s hrano
biftek, steak, poprove in čebulne omake in tartufi, divjačino
Ocene in komentarji
Skupna ocena:

Cabernet sauvignon Capo D Istria
18,00 €Ocenite izdelek
Prijava