V okusu je zaznati lepo harmonijo med preostankom sladkorja, sadnostjo in bogatostjo tega vina. Vsekakor vino, ki ga v njegovi polnosti in dozoreli sadnosti plemeniti bližina morja.
Dolg opis
Vino spremlja intenzivna zlata barva, ki izkazuje njegovo plemenitost. V vonju se srečamo z intenzivnimi aromami kandiranih pomarančnih olupkov, cvetličnega medu, suhih marelic, citrusov in cvetov jasmina. V okusu je zaznati lepo harmonijo med preostankom sladkorja, sadnostjo in bogatostjo tega vina. Vsekakor vino, ki ga v njegovi polnosti in dozoreli sadnosti plemeniti bližina morja.
Vino in hrana: To desertno vino se lepo poda k sladicam iz kakija, vanilijevim kremam, skutnim sladicam s pridihom agrumov…
Videz
Vino spremlja intenzivna zlata barva, ki izkazuje njegovo plemenitost.
Vonj
V vonju se srečamo z intenzivnimi aromami kandiranih pomarančnih olupkov, cvetličnega medu, suhih marelic, citrusov in cvetov jasmina.
Okus
V okusu je zaznati lepo harmonijo med preostankom sladkorja, sadnostjo in bogatostjo tega vina. Vsekakor vino, ki ga v njegovi polnosti in dozoreli sadnosti plemeniti bližina morja.
Pridelava
Na grozdju opravimo 24- do 48urno hladno maceracijo, da iz jagodne kožice izvlečemo čim več aromatskega potenciala. Fermentacija poteka v inoks posodah pri temperaturi 13–16 °C.
Ujemanje s hrano
sladicami iz kakija, vanilijevim sladoledom, skutnimi sladicami s pridihom agrumov