Tudi naše podjetje so prizadele poplave. Vaša naročila bodo odposlana z nekoliko zamude. Hvala za razumevanje!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Sauvignon

Prej kot zelene arome, bomo zaznali marelice in bele breskve tudi nekaj dimnih not, ki se prepletajo z zorenja v lesu. V ustih ponudi še več karakterja kot v cvetici.

25,29 €

Ni na zalogi.
(0)

Ni več na voljo

Obvesti me, ko bo izdelek na zalogi:
Blagovna znamka
Linija
Edi Simčič Classic
Država
Regija
Goriška brda
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Sauvignon
Struktura
zrelo belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2020
Alkoholna stopnja
14,5 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Prej kot zelene arome, bomo zaznali marelice in bele breskve tudi nekaj dimnih not, ki se prepletajo z zorenja v lesu. V ustih ponudi še več karakterja kot v cvetici.

Srednje globoke zlatorumene barve. Sprva nekolik zaprta cvetica se kmalu odpre in postane odprta, razkošna. Ne gre za sauvignon, ki bi navdušil s kopico primarnih tropskih not, temveč za slog zrelega polnega sauvignona, kjer je cvetica nekoliko zadržana, a široka. Kosmulje, breskev, maslo, moker kamen.

V ustih je suho, polno, krepko z lepo mero kislin, ki so zrele. Tekstura je oljnata, vino pa je zelo intenzivnega okusa in vztrajno. Okusen sauvignon, ki zahteva dobro premišljeno glavno jed. Ga lahko primerjeno s katerim od sauvignonov iz svetovne klasike? Težko, morda je še najbližje slogu fumé blanc iz doline Nape, a v resnici je popolnoma svoj, briški, Edijev.

Temperatura serviranja

10-12 °C

Videz

Srednje globoke zlatorumene barve.

Vonj

Sprva nekolik zaprta cvetica se kmalu odpre in postane odprta, razkošna. Ne gre za sauvignon, ki bi navdušil s kopico primarnih tropskih not, temveč za slog zrelega polnega sauvignona, kjer je cvetica nekoliko zadržana, a široka.

Okus

V ustih je suho, polno, krepko z lepo mero kislin, ki so zrele. Tekstura je oljnata, vino pa je zelo intenzivnega okusa in vztrajno.

Ujemanje s hrano

rezanci s tartufi, frtajlo, riba

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Sauvignon

25,29 €
Ocenite izdelek