BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Chardonnay

Značilna sta nežna zlata barva in vonj po ravno prav zreli grenivki ter praženih lešnikih. V ustih je prijetno kremasto in masleno, svilnatega telesa, prepleteno z vaniljo. Prijetna svežina. Čist in dolg pookus.

22,59 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Chardonnay
22,59 €
Blagovna znamka
Linija
Edi Simčič Classic
Država
Regija
Goriška brda
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Chardonnay
Struktura
zrelo belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2020
Alkoholna stopnja
14,5 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Sorta, ki pokaže, kaj zmore področje. Lakmusov papir, referenčna točka. V naših vinogradih dobro razodene vpliv Mediterana in Alp in ponudi nekaj eksotike, dosti telesa, ter klasično kontinentalno svežino.

Globoke zlatorumene barve. Cvetica je srednje poudarjena, deluje dozorelo, rahlo po ožganem lesu, ajdi, vanilji, čokoladi, maslu, dimu, sočnih rumenih sadežih, kutini.
Suho v ustih, zmernih kislin. Krepkega telesa kot so chardonnayji iz Novega sveta, a brez izdatne sadnosti. Tekstura je oljnata s prijetno težo na jeziku. Intenzivnega okusa in dolgega pookusa. Okus v ustih je pester in trajen in se lepo razpelje po celotni ustni
votlini. Bogat, polnokrven chardonnay. Z dolgim slanim pookusom.

Temperatura serviranja

10-12 °C

Videz

Globoke zlatorumene barve.

Vonj

Cvetica je srednje poudarjena, deluje dozorelo, rahlo po ožganem lesu, ajdi, vanilji, čokoladi, maslu, dimu, sočnih rumenih sadežih, kutini.

Okus

ekstura je oljnata s prijetno težo na jeziku. Intenzivnega okusa in dolgega pookusa. Okus v ustih je pester in trajen in se lepo razpelje po celotni ustni votlini. Bogat, polnokrven chardonnay.

Ujemanje s hrano

intenzivnejšimi ribjimi okusi, recimo hobotnica na žaru

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Chardonnay

22,59 €
Ocenite izdelek

Chardonnay
22,59 €