BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Tokata

Globoka rumena barva kaže na visoko zrelost in strukturo vina. Na nosu je zaznavna intenzivna cvetica z veliko sadnosti in mineralnosti, ter zaznavami citrusov in bele breskve. V ustih je vino zaokroženo, uravnoteženo, v odhodu zaznamo mandlje.

22,59 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Tokata
22,59 €
Blagovna znamka
Linija
Edi Simčič Classic
Država
Regija
Goriška brda
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Sauvignonasse - Sauvignon Vert
Struktura
sveže belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2020
Alkoholna stopnja
13,5 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Sauvignonasse je ena najbolj starih in po številu trsov ena najbolj pogosto nasejanih sort tako v Goriških Brdih kot tudi v regiji Furlanija-Julijska krajina onstran meje. V Goriških Brdih je posajena na srednje in nižje ležečih legah. Je vino z lepo strukturo in bogato aromatiko. Njena intenzivna mineralnost je značilna za vina, pridelana na tem področju. Nekoč so iz nje pridelovali namizno vino, danes pa v sebi razvije ves potencial terroirja.

Vino je srednje globoke zlatorumene barve.
Cvetica potrebuje nekaj časa, da se odpre. Je vse prej kot sadna, prej pikantna, po suhih zeliščih, najdemo celo črni poper z naznako zorenja v lesu. Polna, kompaktna
cvetica obenem pove, da je bilo grozdje ob trgatvi zelo zrelo in sočno.

Četudi je suho v ustih, deluje malce sladkasto, prijetno, z jasno naznačeno oljnato teksturo, ki se lepo razpelje po ustih. Krepkejšega telesa in zmernih kislin, ki pa so ravno pravšnje. Intenzivnost okusa in vztrajnost sta pomembna atributa tega vina, ki se zaključi v dolgem pookusu po suhih zeliščih in maslu. Še precej mlado.

Temperatura serviranja

10-12 °C

Videz

Vino je srednje globoke zlatorumene barve.

Vonj

Polna, kompaktna cvetica obenem pove, da je bilo grozdje ob trgatvi zelo zrelo in sočno.

Okus

Četudi je suho v ustih, deluje malce sladkasto, prijetno, z jasno naznačeno oljnato teksturo, ki se lepo razpelje po ustih. Krepkejšega telesa in zmernih kislin, ki pa so ravno pravšnje.

Ujemanje s hrano

dimljenim pršutom in modrim sirom

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Tokata

22,59 €
Ocenite izdelek

Tokata
22,59 €