Črna rebula je stara briška sorta z drugim imenom Pokalca. V ustih je izjemno polno, prijetno grenko, mladostno, s povsem samosvojo noto taninov, ki je nismo vajeni pri drugih rdečih vinih iz naših vinogradov.
Dolg opis
Črna rebula je stara briška sorta z drugim imenom Pokalca. Gostota in počasnost vinskih srag, ki polzijo po steni kozarca, nakazujejo na njegovo polnost.
Sortni sestav
Pokalca - Črna rebula 100%
Videz
Vino je temne rubinasto rdeče barve z živahnimi vijoličastimi odtenki.
Vonj
Na nosu se prepletajo vonjave drobnih gozdnih sadežev, rdečega sadja (zrelih sliv, češnje, višnje), popra, cvetov vijolice, usnja, sladkega korena, pokošene trave, paprike, celo medenih not in masla.
Okus
V ustih je izjemno polno, prijetno grenko, mladostno, s povsem samosvojo noto taninov, ki je nismo vajeni pri drugih rdečih vinih iz naših vinogradov.
Pridelava
Stiskanje po 3 tednih maceracije v vinifikatorju
Ujemanje s hrano
mesne jedi, testenine z močno omako, zreli siri