BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Chardonnay

Vino plemenitosti, z mladostnim duhom, ki kaže svoj potencial staranja. Ponaša se z dolgotrajnim in intenzivnim, harmoničnim okusom v katerih se izražajo zaznave jabolka, kutine, limonine lupine in masla. Vino, ki jasno kaže, da ga čaka dolga življenjska pot.

22,00 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Chardonnay
22,00 €
Blagovna znamka
Država
Regija
Goriška brda
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Chardonnay
Struktura
zrelo belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2022
Alkoholna stopnja
13,5 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Chardonnay, ki kozarec razsvetli s svojo zlato rumeno barvo in gosto teksturo. Ob zasuku opazujemo počasi drseče solze po stenah stekla.

Zapeljive in prefinjene arome spomnijo na ananas, kutino, rumeno jabolko ter limonino lupino. Aromam medu, rumene vrtnice in slame se pridružijo zaznave divje mete, maslenega testa, vanilije in mandljev.

Chardonnay, ki nas razvaja s svojo mehkobnostjo in dobro vgrajenim alkoholom. Obenem osveži naše brbončice in v ustih pusti mineralni pridih in trpkast občutek, ki se zaključi z rahlo pikantnostjo.

Vino plemenitosti, z mladostnim duhom, ki kaže svoj potencial staranja. Ponaša se z dolgotrajnim in intenzivnim, harmoničnim okusom v katerih se izražajo zaznave jabolka, kutine, limonine lupine in masla.

Vino, ki jasno kaže, da ga čaka dolga življenjska pot.

Temperatura serviranja

10-12 °C

Videz

zlatorumene barve

Vonj

zapeljive in prefinjene arome spomnijo na ananas, kutino, rumeno jabolko ter limonino lupino…

Okus

mehkobnost, dobro vgrajenim alkohol; obenem osveži naše brbončice in v ustih pusti mineralni pridih in trpkast občutek, ki se zaključi z rahlo pikantnostjo

Pridelava

grozdje zrepkamo in damo v vinifikator, kjer poteka 12h maceracija; potem grozdje postikamo, in pretočimo v barrique sode, kjer vino odleži 8 mesecev

Ujemanje s hrano

suhomesnate jedi, goveji carpaccio, pečen piščanec, tuna, losos na žaru

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Chardonnay

22,00 €
Ocenite izdelek

Chardonnay
22,00 €