Modri pinot
Vino s prosojno, rubinasto rdečo bravo ter gosto teksturo. Vino je suho, mehkobno in dokaj toplo. Obenem osvežujoče, žametnih taninov, ki se počasi zaokrožajo ter mineralno slano.
46,00 €
Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Dolg opis
Vino s prosojno, rubinasto rdečo bravo ter gosto teksturo.
Intenzivnih, prefinjenih in vabljivih arom po zreli slivi, črni češnji, tudi ribezu, zaznamo note hibiskuosvega cveta in vijolice, pa note vanilje, črnega popra, praženih oreščkov, karamele, nageljnovih žbic, rožiča, usnja in rahlo noto dima.
Vino je suho, mehkobno in dokaj toplo. Obenem osvežujoče, žametnih taninov, ki se počasi zaokrožajo ter mineralno slano. Modri pinot intenzivnega okusa s polnim telesom, poudarjeno eleganco ter obstojnim pookusom v katerem se zaznavajo note zrelega jagodičevja, slive, cedre, praženega in lešnikov.
Vino harmonije, ki bo popestrilo zlasti pečene mesne jedi, kot na primer pečenko, svinjske zrezke, pa tudi ob fazanu ali rački.
Intenzivnih, prefinjenih in vabljivih arom po zreli slivi, črni češnji, tudi ribezu, zaznamo note hibiskuosvega cveta in vijolice, pa note vanilje, črnega popra, praženih oreščkov, karamele, nageljnovih žbic, rožiča, usnja in rahlo noto dima.
Vino je suho, mehkobno in dokaj toplo. Obenem osvežujoče, žametnih taninov, ki se počasi zaokrožajo ter mineralno slano. Modri pinot intenzivnega okusa s polnim telesom, poudarjeno eleganco ter obstojnim pookusom v katerem se zaznavajo note zrelega jagodičevja, slive, cedre, praženega in lešnikov.
Vino harmonije, ki bo popestrilo zlasti pečene mesne jedi, kot na primer pečenko, svinjske zrezke, pa tudi ob fazanu ali rački.
Temperatura serviranja
14-16 °C
Videz
Vino s prosojno, rubinasto rdečo bravo ter gosto teksturo.
Vonj
Intenzivnih, prefinjenih in vabljivih arom po zreli slivi, črni češnji, tudi ribezu, zaznamo note hibiskuosvega cveta in vijolice, pa note vanilje, črnega popra, praženih oreščkov, karamele, nageljnovih žbic, rožiča, usnja in rahlo noto dima.
Okus
Vino je suho, mehkobno in dokaj toplo. Obenem osvežujoče, žametnih taninov, ki se počasi zaokrožajo ter mineralno slano.
eko
Da
Pridelava
Grozdje zrepkamo in damo v vinifikator z grozdnimi kožicami (maceracija), kjer se vrenje začne z avtohtonimi kvasovkami. Ko je fermentacija končana, počakamo še en teden, nato pa grozdje stisnemo in pretočimo v barike.
Ujemanje s hrano
pečenimi mesnimi jedmi, pečenko, svinjskimi zrezki, fazanom, račko
Ocene in komentarji
Skupna ocena:

Modri pinot
46,00 €Ocenite izdelek
Prijava