BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Veliko rdeče

Vino predstavlja Movio v svojem bistvu, izražajoč eleganco in kompleksnost. Aroma popolnoma zapolni usta in ponuja enkratno, dolgotrajno izkušnjo.

67,00 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Veliko rdeče
67,00 €
Blagovna znamka
Država
Regija
Goriška brda
Barva
rdeče
Volumen
0,75 L
Sorta
Rdeči Cuvee
Struktura
zrelo rdeče vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2017
Alkoholna stopnja
13 %
Eko
Da
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Predstavi se v rubinasto rdeči barvi s prosojnim robom a poudarjeno gostoto kar nakazujejo goste solzice, ki počasi polzijo po stenah kozarca.

Arome so intenzivne in izražajo široko paleto zrelih zaznav. Višnja, robidnica, črna češnja, pa sliva, ki se prepletajo z zaznavami vijolice in rdeče vrtnice. Sledijo rahla zaznava dima, ki se razvije v noto cedre, evkaliptusa, tudi lesa. Sčasoma se pojavijo vanilja in sladki koren, v ozadju pa nageljnove žbice. Zaključek zaznamuje gozna podrast, usnje in rumeni tobak.

Vino je mehko, široko in radostno. Mladostna svežina nam osveži usta in jih prepusti žametastemu taninskemu oprijemu. Vino karakterja in intenzivnosti, plemenite elegance z dolgim pookusom. V ustih se še dolgo časa izražajo arome črne češnje, zrele slive, suhega rdečega cvetja in sladkih začimb.

Močno vino, ki nam že sedaj ponuja obilo užitkov, bo pa svoj potencial in eleganco še razvijalo vsaj v prihodnjem desetletju. Definitivno vino za dolge proge. Kompleksno vino, ki bo odlična spremljava kompleksnim mesnim jedem ali divjačini, ki smo jih oplemenitili z različnimi redukcijami, ki so koncentrirale okuse sadnosti in umamija. Njegova sadnost bo tu zaveznik, obenem pa se bodo tanini prijetno povezali s sočnostjo krožnika. Vino za visoko kulinariko!

Temperatura serviranja

16-18 °C

Videz

srednje globoke rubinaste barve

Vonj

intenzivne arome višnje, robidnice, črne češnje in slive se prepletajo z zaznavami vijolice in rdeče vrtnice

Okus

mladostna svežina, žametast taninski oprijem, dolg pookus (črna češnja, zrele slive, suho rdeče cvetje, sldke začimbe)

eko

da

Sortni sestav

70% Merlot, 20% Cabernet Aauvignon, 10% Modri pinot

Pridelava

grozdje zrepkajo in dajo v vinifikator, kjer se vretje začne z avtohtonimi kvasovkami; po končanem vretju počakajo še en teden, nato grozdje stisnejo in pripravio na zorenje v sodih; vse sorte so vinificirane ločeno

Ujemanje s hrano

govedina, divjačina

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Veliko rdeče

67,00 €
Ocenite izdelek

Veliko rdeče
67,00 €