BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Izdelek ima lahko drugačno embalažo ali etiketo od te, ki je na sliki.

Renski rizling

Nežna aroma svežega renca 2016 nas spomni na limono, pomarančno skorjo in ananas. Tipične note po petroleju, še ni zaznati, ampak se bo razvila sčasoma.

6,50 €

Ni na zalogi
Preveri razpoložljivost v trgovini
(0)

Ni več na voljo

Blagovna znamka
Država
Regija
Štajerska Slovenija
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Renski Rizling
Struktura
sveže belo vino
Sladkorna stopnja
polsuho
Letnik
2019
Alkoholna stopnja
12 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Intenzivna in sijoča limonasta barva izda renski rizling, saj je eno od redkih vin, ki ima že kot mlado intenzivno barvo. Nos še rahlo zadržan, saj renski rizling potrebuje več časa, da razvije svoje prvine. Nežna aroma svežega renca 2016 nas spomni na limono, pomarančno skorjo in ananas. Tipične note po petroleju, še ni zaznati, ampak se bo razvila sčasoma.

Prefinjen in harmoničen okus, z lepo zaokroženim telesom in ravno pravšnjim ostankom nepovretega sladkorja, da uravnoteži razigrano kislino renskega rizlinga, srednjega telesa in s prijetnim pookusom, ki ga dopolnjuje aroma po več mesečnem zorenju vina po metodi »sur lie«. Nedvomno kralj med vini, kot tudi (upravičeno) imenujemo renski rizling.

Temperatura serviranja

6-10 °C

Videz

Intenzivna in sijoča limonasta barva izda renski rizling, saj je eno od redkih vin, ki ima že kot mlado intenzivno barvo.

Vonj

Tipične note po petroleju, še ni zaznati, ampak se bo razvila sčasoma.

Okus

Prefinjen in harmoničen okus, z lepo zaokroženim telesom in ravno pravšnjim ostankom nepovretega sladkorja, da uravnoteži razigrano kislino renskega rizlinga, srednjega telesa in s prijetnim pookusom.

Ujemanje s hrano

Vse vrste rakov, saj je meso nekoliko slajše in se jim renski rizling dobro poda. Zaradi lepe svežine, ga dobro ohlajenega lahko ponudimo kot aperitiv.

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Renski rizling

6,50 €
Ocenite izdelek