BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Sauvignon G

Polnitev v liniji G si zaslužijo samo letniki, ki po senzoričnih in kakovostnih parametrih zadostujejo družini vin Pullus G.

10,74 €

Ni na zalogi.
(0)

Ni več na voljo

Blagovna znamka
Država
Regija
Štajerska Slovenija
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Sauvignon
Struktura
sveže belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2019
Alkoholna stopnja
13 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Pullus sauvignon G je vedno izbor le ene lege. Od leta 2015, je letnik 2019 tretji po vrsti, ki prihaja iz lege Mahok. Polnitev v liniji G si zaslužijo samo letniki, ki po senzoričnih in kakovostnih parametrih zadostujejo družini vin Pullus G. Barva je sijoča rumenkasta, kar nakazuje na višjo zrelost grozdja in zorenje v oksidativnih pogojih. Vonj naznanja obilico tropskega sadja, lepo je izražena nektarina, seno, črnega ribeza je le za odtenek, na koncu k aromi doprineseta tudi plemenita nota hrastovega lesa in grafita. Okus je poudarjen, lepo zapolni celotna usta, živahna kislina pa vinu da prijetno pitnost. Odhod je vztrajen in širok, podpre ga tudi lepo izdelana taninska struktura. Vino, ki že v tem trenutku pokaže veliko in obljublja še več, ko bo nekaj časa zorelo v steklenici.

Temperatura serviranja

12 °C

Videz

Barva je sijoča rumenkasta, kar nakazuje na višjo zrelost grozdja in zorenje v oksidativnih pogojih.

Vonj

Vonj naznanja obilico tropskega sadja, lepo je izražena nektarina, seno, črnega ribeza je le za odtenek, na koncu k aromi doprineseta tudi plemenita nota hrastovega lesa in grafita.

Okus

Okus je poudarjen, lepo zapolni celotna usta, živahna kislina pa vinu da prijetno pitnost. Odhod je vztrajen in širok, podpre ga tudi lepo izdelana taninska struktura.

Ujemanje s hrano

mastno morsko hrano, sladkovodno ribo v pečici z zelenjavo, jedi iz telečjega mesa

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Sauvignon G

10,74 €
Ocenite izdelek