BREZPLAČNA poštnina ob nakupu nad 50 €!

Ime produkta ste dodali na vaš seznam želja!

Cuvee White 34

34 je bogato in prefinjeno vino polnega telesa, z zrelimi sadnimi in začimbnimi notami, ki so posledica zorenja v hrastovih sodih.

22,80 €

Na zalogi.
Čas dostave: 2-4 delovnih dni.
(0)
Cuvee White 34
22,80 €
Blagovna znamka
Linija
Seven Numbers
Država
Regija
Štajerska Slovenija
Barva
belo
Volumen
0,75 L
Sorta
Beli Cuvee
Struktura
zrelo belo vino
Sladkorna stopnja
suho
Letnik
2021
Alkoholna stopnja
14 %
Vsebuje
sulfit

Dolg opis

Pred vami je vino, ki predstavlja sinonim za družinsko tradicijo in hkrati ponos naših strokovnjakov, ki z ročno trganim grozdjem iz skrbno izbranih nasadov ohranijo v vinu odraz regije, predanosti ter spoštovanja. Cuvee 2016 je sestavljen iz petih sort: Chardonnay, Renski rizling, Šipon, Sauvignon in Sivi pinot, ki edinstveno prispevajo h karakterju, v katerem se izmenjujejo svežina in sadnost kot tudi kompleksnost in večplastnost. Rezultat se zrcali v bogatem in prefinjenem vinu polnega telesa, z zrelimi sadnimi in začimbnimi notami, ki so posledica zorenja v hrastovih sodih.

Srednje globoke zlatorumene barve. Srednje poudarjena, umirjena cvetica nakazuje tako zorenje, kot mladost. Zrela jabolka, kanček pikantnih not v smeri cimeta, sočne hruške. Prepleteno pestro in ravno prav aromatično, da pove, da gre za regijo, kjer je aroma eden ključnih atributov. Suho v ustih, krepkejše, tekstura je oljnata, v ustih zaznamo tudi nekaj kvasnih not. Kislin je živahna, višja, zrela. Vino je po petih letih v odlični formi, več kot prepričljiv je zaključek, kjer se aromatični profil prav prijetno razpre in zaključi v dolgem zatonu.

Sortni sestav

chardonnay, renski rizling, šipon, sauvignon in sivi pinot

Temperatura serviranja

11 °C

Videz

srednje globoke rumene barve

Vonj

zrela jabolka, kanček pikantnih not v smeri cimeta, sočne hruške

Okus

Suho v ustih, krepkejše, tekstura je oljnata, v ustih zaznamo tudi nekaj kvasnih not.

Ocene in komentarji

Skupna ocena:

Cuvee White 34

22,80 €
Ocenite izdelek

Cuvee White 34
22,80 €